تزریق ژل قبل و بعد از بارداری
در حال حاضر، هیچ مدرک قطعیای برای اینکه تزریق ژل در بارداری خطرناک باشد، وجود ندارد. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به این عمل برای بقیه بیماران بی خطر تشخیص داده است، اما آزمایشی در این زمینه روی زنان باردار هنوز انجام نشده است. امروزه هنوز راهی برای بررسی واکنش بدن در برابر تزریق ژل در زنان باردار وجود ندارد و همچنین پزشکان نیز از عوارض ممکن در این زمینه کاملاً مطلع نیستند.
آیا درست است که در دوران بارداری میتوان از تزریق ژل درمانی برای زیبایی استفاده کرد؟ زیرا در مقایسه با برخی از روشهای زیبایی دیگر، ممکن است خطرات بیشتری وجود داشته باشد.
تزریق ژلهای حاوی اسید هیالورونیک به طور عمومی برای زنان باردار خطرناک نیست و هیچ گزارشی نشان نمیدهد که استفاده از این محصول برای جنین ضرر آور باشد. با این حال، بهتر است در دوران بارداری از تزریق ژل خودداری کنید و این کار را به بعد از زایمان موکول کنید.
ژلهای تزریقی در بدن حرکت نمیکنند و با رعایت مراقبتهای بهداشتی، احتمال گسترش آنها به جای دیگری از بدن کم است و جذب آنها در جریان خون نیز اندک است. با این حال، بهتر است همیشه احتیاط کافی را رعایت کرده و تزریق ژل را به زمان پس از زایمان موکول کنید.
آیا تزریق ژل قبل از بارداری خطرناک است؟ این سوال ممکن است برای شما پیش بیاید. هدف اصلی از تزریق ژل بهبود ظاهر چهره است و در عین حال، می توانید با هزینه کمتر از روش های درمانی سنتی و ساده، به تکنیک های مختلفی دسترسی داشته باشید.
ژلهای تزریقی از اسید هیالورونیک تشکیل شدهاند که به صورت طبیعی در بدن انسان وجود دارد. انواع مختلفی از ژلهای تزریقی وجود دارند که برای تزریق در نواحی خاصی از صورت مانند لبها، گونهها، زیر چشمها و حتی روی دستها طراحی شدهاند و مدت زمان دوام آنها متفاوت است. شما میتوانید تزریق ژل را در هر نقطهای از صورت برای بهبود ظاهر آن انجام دهید. اکثر ژلهای تزریقی بین ۶ تا ۱۲ ماه ماندگاری دارند و در صورت نیاز میتوان عمل انحلال ژل را قبل از اتمام این مدت انجام داد.
سازمان FDA اعلام کرده است که به دلیل نوسان در هورمونهای بارداری، زنان باردار و شیرده نباید از تزریق ژل استفاده کنند. این درمان ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در جریان خون و همچنین تورم شود. باید توجه داشت که تزریق ژل در دوره بارداری و شیردهی برای مادر مشکل ایجاد کند، نه برای نوزاد. همچنین، بسیاری از زنان باردار قبل از بارداری عمل بزرگ کردن لب با استفاده از ژل را انجام دادهاند. بنابراین، تزریق مجدد ژل لب به خصوص با ژلهایی که ماندگاری بیشتری دارند، ایده خوبی نیست.
دوره بارداری و پس از زایمان میتواند باعث تغییراتی در پوست زن شود و تزریق ژل ممکن است باعث نتایج غیر منتظره شود. با این حال، تحقیقات کمی درباره تاثیرات تزریق ژل در زنان باردار یا شیرده و ایمنی آن انجام شده است. به دلیل کمبود اطلاعات، سازمان FDA و بسیاری از پزشکان به زنان باردار توصیه میکنند که برای تزریق ژل صبر کنند تا دوره بارداری و شیردهی آنها به پایان برسد.
تزریق ژل قبل بارداری
اگرچه به نظر میرسد که فیلرهای پوستی هیچ تاثیر منفی بر روی جنین ندارند، اما برای بررسی دقیق این موضوع، نیاز به تحقیقات جامع و دقیق داریم. به دلیل کمبود اطلاعات و حساسیت مسئله، نمیتوان با احتمالات پیش رفت. بنابراین، برای استفاده از این درمان، باید صد در صد از ایمنی آن مطمئن شویم و برای اطمینان از این موضوع، نیاز به تحقیقات بیشتری داریم.
چنانچه تصمیم گرفته اید بچهدار شوید یا باردار هستید، توصیه نمیشود که این درمان غیرتهاجمی را انجام دهید.
اما اگر تصمیم گرفتید که این کار را انجام دهید، باید بسیار هوشیار بوده و جلوی هر گونه عوارض احتمالی را بگیرید.
البته قابل ذکر است که انجام این عمل از نظر سازمان غذا و دارو تنها برای ترمیم لب مجاز دانسته شده. تحقیقات نشان می دهد که حدود ۳ درصد از جمعیت جهان به کلاژن حساسیت دارند و این بدان معناست که بهتر است بیماران باید قبل از انجام تزریق ژل تست حساسیت کلاژن را انجام بدهند.
تست حساسیت کلاژن شامل تزریق مقدار کمی از کلاژن در بازوی فرد میباشد و پس از یک ماه از انجام این تزریق، پزشک بررسیهای لازم برای ایجاد هر گونه حساسیت را انجام میدهد. با این حال، زنانی که حامله هستند و یا قصد بارداری دارند، به هیچ وجه نباید این تست را انجام دهند. پزشکان و جراحان پلاستیک به هیچ عنوان اجازه انجام این تست را به زنان باردار نمیدهند. بنابراین، برای انجام تست حساسیت کلاژن، نیاز است که قبل از آن، تست حاملگی برای زنان انجام شود.
تزریق ژل در دوران بارداری
عوارض تزریق ژل در دوران بارداری ممکن است در طولانی مدت جذب شوند و طول میکشد تا واکنش بدن در برابر کلاژن مشخص شود و برای قطعی شدن نتیجه تست زمان لازم است. اگر زنی قبل از بارداری تزریق ژل انجام داده باشد، اثرات مخرب کلاژن ممکن است در دوره بارداری ظاهر شود، به خصوص اگر تزریق از نوع ژلهای طولانی اثر نسل جدید باشد. همچنین، در دوران بارداری، به دلیل افزایش هورمون استروژن، افزایش جریان خون و همچنین افزایش حجم اندامها، لبهای زنان حجیم تر میشوند، حتی اگر تزریق ژل انجام نداده باشند.
تست حساسیت کلاژن شامل تزریق مقدار کمی از کلاژن در بازوی فرد میباشد. پس از یک ماه از انجام این تزریق، پزشک بررسیهای لازم برای ایجاد هر گونه حساسیت را انجام میدهد. با این حال، زنانی که حامله هستند و یا قصد بارداری دارند، به هیچ وجه نباید این تست را انجام دهند.
جنین از طریق جریان خون مادر تغذیه میشود، بنابراین هر ماده خارجی یا مضری که وارد جریان خون شود، میتواند برای جنین مضر باشد. با این حال، مواد شیمیایی که با جریان خون تماس ندارند، خطری برای جنین در حال رشد ایجاد نمیکنند و از آنجایی که فیلرهای پوستی به صورت موضعی و نه داخل وریدی استفاده میشوند، احتمال ورود مواد شیمیایی به گردش خون کم است. بنابراین، جنین شما در خطر نیست.
پایداری ترکیبات شیمیایی استفاده شده در فیلرهای پوستی یکی دیگر از دلایل بی خطر بودن آنها است. این مواد شیمیایی در یک منطقه محلی خاص میمانند و وارد جریان خون نمیشوند، به همین دلیل احتمال ورود فیلرها به جریان خون و آسیب رساندن به جنین کاهش مییابد.
از آنجایی که فیلرهای پوستی یا ژلهای آرایشی به میزان کمی تزریق میشوند، احتمال آسیب رساندن به جنین کاهش مییابد.
طبق مطالعات صورت گرفته تا کنون، هیچ ارتباطی بین استفاده از پرکنندههای پوستی و تأثیرات نامطلوب بر جنین و نوزاد مانند نقصهای مادرزادی به اثبات نرسیده است. در صورت وجود هرگونه ارتباط بین این دو موضوع، به طور قطع در جامعه شناخته شده بود. متأسفانه، در دنیای امروز، نقصهای مادرزادی بسیاری شایع هستند که به عوامل مختلفی برمیگردند، اما هیچ ارتباطی بین آنها و تزریق ژل و فیلر وجود ندارد. بنابراین، اگر به صورت ناخواسته در دوران بارداری ژل تزریق کردید، نباید نگران باشید. در واقع استرس برای شما و جنین شما بیشتر از هر چیز دیگری مضر است.
تزریق ژل بعداز بارداری
انجام تزریق بوتاکس یا سم بوتولونیوم که برای صاف کردن پوست و از بین بردن چین و چروک ها استفاده میشود در حاملگی بی خطر نیست. لذا انجمن پزشکان آمریکا توصیه میکند که تنها در موارد استفاده پزشکی و نه استفاده زیبایی از بوتاکس میتوان در حاملگی استفاده کرد.
سم بوتاکس بر انتهای اعصاب شما اثر میگذارد و با از بین بردن اثر میانجی های عصبی از انقباض عضلاتی که باعث ایجاد چین و چروک در صورت شما میشود جلوگیری میکند. در آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات تزریق بوتاکس در دوران حاملگی باعث ایجاد عوارضی از جمله وزن کم بچه در هنگام تولد، محدودیت رشد داخل رحمی، زایمان زودهنگام و حتی مرگ جنین شده است.
عوارض دیگر تزریق بوتاکس شامل فلج عضلات سایر نواحی بدن و ایجاد مشکلات تنفسی و بلع به صورت نادر ممکن است ظاهر شوند.
با این حال اگر شما دقیقا قبل از حامله شدن تزریق بوتاکس انجام داده اید و یا اینکه از حاملگی خود خبر نداشته اید و قبل از پایان سه ماهه اول حاملگی تزریق آن را انجام داده اید خطر کمی جنین شما را تهدید میکند. یک تک دوز تزریق زیر پوستی بوتاکس آن قدر کم است که وارد سیستم گردش خون نمیشود و اثری بر جنین نمیگذارد اما لازم است بلافاصله بعد از اطلاع از حاملگی خود ادامه روند تزریق را متوقف کنید.
هم چنین انجام تزریق بوتاکس در دوران شیر دهی نیز ممنوع میباشد چرا که بوتاکس نیز مانند بسیاری از دارو میتواند در شیر مادر ترشح شود و به بدن نوزاد برسد.
گردآوری: بخش زناشویی
پاسخ ها