پکیج دیواری تک مبدل با دو مبدل چه تفاوتی دارد
پکیج ها سیستم های گرمایشی مدرنی هستند که امروزه جای سیستم های قدیمی موتورخانه را گرفته اند. این سیستم گرمایشی از طریق گرمایش آب گرم هم آب گرم مصرفی خانوار را تامین می کند هم شوفاژها را گرم می کند. پکیج ها دو نوع هستند تک مبدل و دو مبدل. تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل را در این مقاله از برای شما شرح خواهیم داد.
خوب است قبل از اینکه تفاوت بین پکیج تک مبدله و دو مبدله را ذکر کنیم ابتدا بدانیم که مبدل پکیج چیست و چه کاربردی در پکیج دیواری دارد؟ مبدل در واقع یک بخش مهم در این دستگاه است که وظیفه گرمایش را بر عهده دارد. در واقع محفظه مبدل در بالای شعله است و آبی که وارد سیستم می شود در این بخش گرم شده و به سمت لوله های آب مصرفی فرستاده می شود یا در لوله های رادیاتورها به جریان می افتد.
در پکیج های تک مبدل و دو مبدل محفظه مبدل در قسمت بالای شعله است و آب سرد ورودی از این طریق گرم می شود اما در مدل دو مبدله مبدل ثانویه دیگر در قسمت بالای شعله نیست و در کنار مبدل اصلی قرار گرفته اما از طریق جریان همرفتی آب را گرم می کند.
در پکیج محفظه مبدل در قسمت بالای شعله است
در مدل های قدیمی پکیج معمولا تنها از یک مبدل دو منظوره استفاده می شد. البته این بدان معنا نیست که امروزه از این مدل پکیج استفاده نمی شود بلکه به جهت مزایایی که دارد هنوز هم از این مدل در کنار مدل دو مبدل استفاده می شود.
پکیج تک مبدل تنها یک محفظه اصلی مبدل را دارد که در قسمت بالای شعله قرار گرفته است. در این مدل آب گرم مصرفی و همچنین آب گرم مورد نیاز رادیاتورها هر دو در محفظه مبدل اصلی تولید شده و از آنجا به سمت لوله های آب گرم و همچنین لوله های پکیج ارسال می شود.
کارکرد این مدل پکیج ساده است و هنگامی که شما شیر آب منزل را باز کنید آب سرد وارد محفظه شده و از طریق مشعل گرم می شود و به سمت شیر آلات فرستاده می شود. همچنین زمانی که از شوفاژ و رادیات هم استفاده کنید پمپ اتومات دستگاه روشن می شود و در حالت عادی با پمپاژ آب داخل مبدل آن را گرم و به سمت لوله های شوفاژ می فرستد.
این پمپ در تمام دورانی که پکیج روی حالت زمستانه باشد فعال است. اما در پکیج های تک و دو مبدل همواره اولویت دستگاه با آب گرم مصرفی است و زمانی که شما شیر را باز کنید پمپ دیگر فعالیت نمی کند تا آب به لوله های مصرفی برسد.
طرز کار پکیج دو مبدله و تک مبدله
اگر قصد کرده باشید پکیج بخرید حق دارید که درباره ویژگی ها و عملکرد و همچنین نقاط مثبت و منفی هر مدل بیشتر بدانید. از مزایای این مدل می توان به سرعت بالای گرمایش آب به جهت قرارگیری مبدل دقیقا بالای شعله، استهلاک پایین پمپ به جهت اینکه فقط در حالت زمستانه کار می کند، وزن کمتر و ابعاد جمع و جور تر به جهت نداشتن پمپ فرعی، نیاز نداشتن به قطعات اضافی مانند شیر برقی، قیمت کمتر و همچنین مصرف برق کمتر اشاره کرد.
اما مدل های تک مبدل معایبی هم دارند از جمله اینکه چون مبدل به شکل مستقیم تر با شعله در تماس است احتمال اینکه رسوب بگیرد بیشتر است و دوم اینکه چون تنها یک مبدل حرارتی وجود دارد احتمال نوسان در دمای آب به ویژه در حالت زمستانه پکیج وجود دارد و طبیعتا به جهت برخورداری از یک مبدل ظرفیت حرارتی تولیدی در این مدل پایین تر از مدل دو مبدله است.
به نظر می رسد که این مدل برای افرادی که متراژ بالایی ندارند و همچنین زیاد آب گرم مصرف ندارند و می خواهند پکبج را تنها برای یک مصرف کوچک خانگی نصب کنند بهتر باشد. از آنجایی که این نوع قیمت مقرون به صرفه تری هم دارد توصیه می کنیم اگر جمعیت شما کم است و مصرف کم و تعداد شوفاژهای کمی دارید این مدل را تهیه کنید.
پکیج تک مبدل برای فضاهای با متراژ کم مناسب است
پکیج دو مبدل همان طور که از نامش مشخص است دارای دو عدد مبدل حرارتی است یک مبدل اصلی و یک مبدل کمکی یا ثانویه. مبدل ثانویه که به عنوان مبدل صفحه ای هم شناخته می شود در واقع برای کمک به عملکرد مبدل حرارتی اولیه مورد استفاده قرار می گیرد. با این تعریف کاملا واضح است که در پکیج های دو مبدل ظرفیت حرارتی از نوع اولیه بالاتر بوده و مشخصا کمتر با نوسانات دمایی آب رو به رو خواهیم شد.
شیوه عملکرد این پکیج بدین شکل است که معمولا از مبدل اصلی برای گرم کردن آب مورد نیاز رادیاتورها استفاده می شود و مبدل ثانویه برای تولید آب گرم مصرفی که از شیر آلات خارج می شود مورد استفاده قرار می گیرد. در این مدل سیستم گرمایشی پمپ همیشه فعال است و فرقی ندارد که پکیج در حالت زمستانه باشد یا تابستانه.
بین مبدل اولیه و ثانویه یک مدار وجود دارد؛ وقتی پمپ روشن می شود آب ورودی به دستگاه که آب سرد است بین مبدل اولیه و صفحه ای گرم می شود و پس از آن وارد لوله ها می شود. مانند مدل قبلی این سیستم گرمایش پکیج هم مزایا و معایبی دارد.
ظرفیت حرارتی پکیج تک مبدل با دو مبدل
از مزایای پکیج های دو مبدل می توان گفت به جهت اینکه در این مدل مبدل کاملا مستقیم با شعله ارتباط ندارد احتمال اینکه رسوب داخل مبدل جمع شود کمتر است. همچنین کنترل دمایی در این مدل بیشتر و دبی آب هم بالاتر است. در مدل دو مبدله ظرفیت حرارتی بالا تر است و به عبارتی احتمال اینکه آب سرد بشود خیلی کمتر است. نوسانات دمایی و بالا و پایین شدن دمای آب هم در این مدل از نوع تک مبدل خیلی کمتر است.
اما همان طور که در مورد تک مبدل معایب را ذکر کردیم می خواهیم معایب این مدل را هم برایتان شرح دهیم تا با آگاهی کامل انتخاب درستی داشته باشید. از معایب پکیج دو مبدل آن است که پمپ پکیج زودتر مستهلک شده و احتمال خرابی در آن بیشتر است چرا که دائما در حالت کار است و بر خلاف نوع تک مبدل تنها در حالت زمستانه فعالیت نمی کند.
در این مدل اغلب مصرف برق بیشتر است زیرا دو مبدل مشغول کار هستند. وزن این دستگاه و همچنین ابعاد آن به جهت وجود قطعات اضافه شده بیشتر است و به دنبال این ویژگی ها قیمت آن از نوع تک مبدل هم طبیعتا بالاتر است.
اگر بخواهیم شما را راهنمایی کنیم توصیه می کنیم که اگر قصد دارید برای یک خانواده پر مصرف و پر جمعیت یا برای یک فضای عمومی پکیج تهیه کنید و یا به بیان دیگر برای مکانی می خواهید پکیج بخرید که مصرف کنندگان آب بیشتر و سیستم های گرمایش بیشتری کار می کنند از مدل پکیج دو مبدل استفاده کنید.
کلام پایانی
پکیج یک سیستم گرمایشی مبتنی بر دمای شعله است که هم آب گرم مصرفی و هم آب گرم داخل شوفاژها و رادیات ها توسط همین وسیله تامین می شود. پکیج ها می توانند از لحاظ سوخت مصرفی یا مدل و برند و برخی ویژگی های جانبی با هم متفاوت باشند اما وجه تمایز اصلی آن ها در تعداد مبدل های آن ها است. بر این اساس دو نوع وجود دارد تک مبدل و دو مبدل. در این مطلب سعی کردیم به شکلی شفاف تفاوت پکیج تک مبدل با دو مبدل را شرح دهیم.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها