بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

معرفی انواع تاسیسات سرمایشی و نحوه عملکرد آنها



تاسیسات سرمایشی , تاسیسات تهویه مطبوع , انواع تاسیسات سرمایشی

تاسیسات سرمایشی برای خنک سازی محیط هستند

 

انواع سیستم های سرمایشی و کاربردهای آن

تاسیسات سرمایشی در واقع آن دسته از تاسیسات مکانیکی در ساختمان هستند که برای فصول گرم سال محیط شما را خنک کرده و علاوه بر ایجاد گرمایش رطوبت موجود در هوا را خارج کرده و یک هوای مطبوع و پاکیزه به محیط وارد می کنند. در این مطلب از شما را با تاسیسات سرمایشی آشنا می کنیم.

آشنایی با تاسیسات سرمایشی

امروزه انواع گوناگونی از تجهیزات HVAC یا تجهیزات تهویه مطبوع وجود دارند که بسته به نوع سیستم برای محیط های اداری، مسکونی و حتی محیط های بسیار بزرگ مانند کارخانه ها و شرکت ها و فروشگاه ها و مجتمع های بزرگ تجاری مناسب هستند. 

 

سیستم های سرمایشی یا با استفاده از گاز مبرد و انتقال آن از طریق لوله کشی به فن ها محیط را خنک می کنند یا از طریق سیستم سرمایشی آب و انتقال آن به لوله ها و فن برای خنک کردن محیط یا از طریق پمپ آب و پوشال ها.

 

هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارد. بعضی روش های سرمایشی تنها برای محیط های کوچک مناسب است اما بعضی روش ها برای محیط های اداری و تجاری بزرگتر کافی است و استفاده از آن ها برای فضای مسکونی بیش از حد بزرگ است. 

 

انواع تاسیسات سرمایشی

چیلرها یکی از شناخته شده ترین تاسیسات سرمایشی هستند که برای محیط های بزرگ کاربرد دارند. نوع دیگر تاسیسات که از طریق سیستم تبرید هوا را خنک می کنند دستگاه های VRF و GHP هستند که ما آن ها را با نام کولر های گازی می شناسیم. دستگاه های ایر واشر، زنت و اکونوپک هم دیگر انواع سیستم های سرمایشی هستند. در ادامه آن ها را به شما بیشتر معرفی خواهیم کرد. 

 

تاسیسات سرمایشی , تاسیسات تهویه مطبوع , انواع مختلف تاسیسات سرمایشی

تاسیسات سرمایشی انواع مختلف دارند

 

انواع کولر گازی

کولرهای گازی که از طریق سیستم تبرید محیط را خنک می کنند از انواع گوناگونی برخوردار هستند. از جمله کولرهای دیواری، کولرهای دو تکه یا اسپیلت که ما بیشتر از همه این مدل را مورد استفاده قرار می دهیم، مولتی اسپیلت ها، کولرهای ایستاده یا مرکزی و ...

 

با توجه به ابعاد و حجم خنک سازی معمولا این مدل را برای محیط های کوچکتر مانند منازل یا محیط های کم متراژ تجاری و اداری مورد استفاده قرار می دهند. روش کاری این سیستم سرمایشی به این شکل است که از طریق یک سیکل تبرید گرما را از محیط جذب و از طریق تبخیر مایع مبرد داخل لوله ها سرما را به فن ها منتقل و در نهایت وارد محیط می کند.

 

یک کولر گازی به طور کلی از بخش های مختلفی مانند: اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط تشکیل شده است. یکی از مزیت های استفاده از این سیستم های سرمایشی آن است که تاسیسات همگی داخل یک سیستم یکپارچه قرار دارند؛ در واقع نیازی به یک موتورخانه یا مرکز اصلی برای انتقال آب وجود ندارد.

 

مایع مبرد از طریق لوله کشی به قسمت فن منتقل می شود و این فن است که با انتقال دادن هوا و گرفتن سیال خنک کننده مبرد باعث خنک شدن هوا می شود. از دیگر مزایای داشتن این سیستم ها آن است که می توان برای سیستم گرمایش و حتی تهویه هم از آن ها استفاده کرد. تنها کاربری آن ها محدود به فصول گرم سال نیست. 

 

تاسیسات سرمایشی , تاسیسات تهویه مطبوع , کولرها اولین نوع تاسیسات سرمایشی هستند

کولرها اولین نوع تاسیسات سرمایشی هستند

 

کولر آبی

این سیستم سرمایشی که اکثر ما با آن آشنایی داریم و در کشور استفاده می کنیم از طریق یک چرخه آب و انتقال آب خنک وارد لوله کشی های سیستم هوا را خنک می کند. کولرهای آبی نسبت به نوع گازی سرمایش ضعیف تری دارند و اغلب برای منازل مسکونی استفاده می شوند. 

 

چرخه این سیستم بر فرآیند تبخیر آب استوار است. بدین شکل که ابتدا آب از طریق پمپ ها وارد چرخه موتور می شود و هنگامی که گرمای محیط جذب می شود به عنوان یک سیستم تبخیری برای آب موجود در دستگاه استفاده می شود. در واقع در اینجا سیال خنک کننده مبرد نیست بلکه آب است که با استفاده از گرمای جذب شده تبخیر شده و به آن طریق محیط خنک می شود.

 

در سیستم سرمایش این نوع کولرها وجود آب نقش حیاطی دارد و هر اندازه مقدار آن بیشتر باشد خنک کنندگی آن ها بیشتر می شود. به همین جهت در مکان هایی که فشار آب کم است معمولا عملکرد این سیستم ها ضعیف است. ضمنا به جهت عملکرد مبتنی بر آب و رطوبت موجود در این سیستم ها استفاده از آن ها در مناطق شمالی و مرطوب امکان پذیر نیست و باید از سیستم های دیگر مبتنی بر گاز مبرد استفاده شود. 

 

چیلر 

یکی از دستگاه های صنعتی مهم برای گرمایش و سرمایش چیلرها هستند. این دستگاه ها برای متراژهای بزرگ صنعتی تجاری معمولا استفاده می شوند و داخل سقف قرار دارند. چیلرهای نوع تراکمی پر استفاده ترین نوع آن ها هستند.

 

روش کار آن ها نیز مبتنی بر آب است. منظور آن است که سرما را از آب می گیرند. حال آبی که وارد چیلرها می شود در بخش اواپراتور سرد می شود و از طریق یک سیستم لوله کشی ار مرکز به بخش های کویل ها و فن ها انتقال داده می شود. 

 

فن ها هوای خنکی که از آب سرد حاصل شده را به محیط بیرون منتقل می کنند. توجه کنید که ابتدا باید گرمای محیط به داخل کشیده شود. به این طریق وقتی گرما به آب داخل سیستم می رسد آن را گرم می کند. آب گرم در بخش اواپراتور سرد شده و به همین شکل چرخه ادامه می یابد. برای سیستم های گرمایشی نیز از کویل آب گرم استفاده می کنند. 

 

تاسیسات سرمایشی , تاسیسات تهویه مطبوع ,چیلر یکی از تاسیسات سرمایشی برای مراکز صنعتی است

چیلر یکی از تاسیسات سرمایشی برای مراکز صنعتی است

 

ایرواشر، زنت و اکونوپک

روش کار این دستگاه ها تا حدود زیادی با سیستم های سرمایش دیگر متفاوت است. در واقع برای انتقال سرما به محیط دیگر نیازی به فن ها و کویل ها نیست. روش کار این سیستم ها بدین شکل است که ابتدا یک پمپ آب را بر روی پوشال ها انتقال می دهد.

 

این پوشال ها خنک می شوند. در نهایت دمای هوای محیط از طریق تماس مستقیم با آب خنک می شود. در نهایت این هوای خنک سازی شده از طریق کانال کشی به تمام قسمت ها ارسال می شود. 

 

دستگاه ایرواشر، زنت و اکونوپک عملکردی شبیه به هم دارند. به جهت اینکه بسیار بزرگ هستن و محدوده خنک سازی آن ها گسترده است اغلب برای محیط های بزرگ و صنعتی مانند سوله ها و سالن های بزرگ و انبارهای وسیع استفاده می شوند و استفاده ای برای محیط های مسکونی ندارند. 

 

این سیستم ها مانند سایر سیستم های تهویه مطبوع دارای یک کویل آب گرم برای زمانی هستند که می خواهیم محیط را گرم کنیم. در واقع یک سیستم سرمایشی و گرمایشی است که در هر دو فصل سال کارایی دارد. 

 

تاسیسات سرمایشی , تاسیسات تهویه مطبوع , نحوه کار تاسیسات سرمایشی

تاسیسات سرمایشی به شیوه های مختلف محیط را خنک می کنند

 

کلام پایانی 

سیستم های سرمایشی برای تهویه مطبوع ، خنک کردن محیط و همچنین برای حذف رطوبت از فضا مورد استفاده قرار می گیرند. احتمالا شما اکثر تجهیزات سرمایشی مانند کولرهای گازی، اسپیلت، داکت اسپیلت و چیلرها و ... را دیده باشید. بعضی از آن ها برای محیط های صنعتی و بعضی برای محیط مسکونی استفاده می شوند. نحوه عملکرد آن ها هم اغلب براساس سیستم تبرید یا تبخیر استوار شده و از طریق یک فن و دمنده هوای خنک شده را به محیط انتقال می دهند. 

 

گردآوری: بخش دانش کسب و کار

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋