دستور تهیه انواع مربا فوجیا
مربا فوجیا یا فیجوآ ، مربایی خوش عطر و خوشمزه است که فواید سلامت بسیار زیادی برای بدن دارد، این مربا را میتوانید به صورت پخته یا بدون پختن تهیه کنید که در هر دو حالت ماندگاری بسیار بالایی دارد. در این مطلب از شما را با دستور تهیه چند نوع مربای فوجیا آشنا می کنیم.
فوجیا یا فیجو آ (به انگلیسی : Feijoa) میوه ای سبز رنگ و کوچک است که میتوانید با آن مربایی خوشمزه تهیه کنید. این میوه به صورت تازه مصرف می شود و برای مربای زمستانی مورد استفاده قرار می گیرد. فی جو آ برای تقویت سیستم امینی و بهبود عملکرد کلی بدن مناسب است و یکی از درمان های فوری خماری بعد از الکل محسوب می شود.
فوجیا عطر بی نظیری دارد و به دلیل خاصیت پکتینی میوه اش ، مربایی که در نهایت آماده می شود عطر و بافت بی نظیری خواهد داشت.
در این مقاله طرز تهیه انواع ژله و مربا فوجیا را که با هر ذائقه و سلیقه ای سازگار می شوند را به شما آموزش می دهیم.
با وجودی که فوجیا یک میوه مفید و سرشار از ویتامین ث است ولی توصیه می شود در دوران بارداری و شیردهی از این میوه استفاده نکنید. مربا فوجیا برای دیابتی ها مناسب نیست.
1 - این مربا سرشار از اسید اسکوربیک است که همان ویتامین ث معروف است و برای سیستم ایمنی بدن ضروری است و حساسیت به عفونت های ویروسی را کاهش داده و باعث بهبود متابولیسم می شود.
2 – از معده شما در مقابل زخم معده محافظت کرده و تاثیر مثبتی بر عملکرد پانکراس و روده دارد.
3 – نورون های مغز را تحریک کرده و حافظه را بهبود میدهد.
4 – میوه و مربا و سایر محصولات فوجیا به بهبود سلامت قلب و سیستم عروقی کمک کرده و برای افراد مستعد ابتلا به تصلب شرائین و رگ های واریسی مفید است.
5 – به سلمت کلیه و کبد کمک میکند.
6 – برای رهایی از خماری الکل بعد از یک مهمانی بزرگ کافیست 1 قاشق غذاخوری مربا فوجیا بخورید تا اتیلن الکل از بدنتان خارج شود.
آب جوشانده شده پوست فوجیا | نصف پیمانه |
میوه فوجیا پوست کنده شده و خرد شده | ۶۰۰ گرم |
شکر دانه ریز یا خاک قند | دو پیمانه |
میوه فوجیا را خوب بشویید و با چاقویی تیز پوست بگیرید.
پوست میوه فوجیا را به همراه آب در قابلمه ای مناسب بریزید. آب باید روی پوست فوجیا را بپوشاند ، سپس شعله را روشن کنید و پوست فوجیا را بجوشانید تا آب به اندازه نصف پیمانه برسد و عصاره اش کاملا وارد آب شود.
پوست ها را از آب خارج کرده و میوه را به قابلمه اضافه کنید و بجوشانید تا میوه ها بپزند و ترد شوند ، در صورت نیاز میتوانید مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
شکر را بعد از پخت فوجیا اضافه کنید و صبر کنید مربا قوام بگیرد.
قابلمه را کناری بگذارید خنک شود و سپس مربا را در شیشه تمیز در دار نگهداری کنید.
میتوانید همراه شکر آب یک عدد آبلیمو را به مربا اضافه کنید.
شکر | 1.8 کیلوگرم |
فوجیا | 1.9 کیلوگرم |
مربا فوجیا و عسل
برای این که فوجیا تمام ویتامین ث خودش را حفظ کند میتوانید مربای بدون پختن فوجیا را تهیه کنید.
میوه ها را بشویید و خشک کنید سپس در غذاساز خرد نمایید.
شکر را اضافه کرده دوباره میکس نمایید تا کاملا حل شود سپس در یک شیشه دربسته در یخچال نگهداری نمایید.
شکر | 245 گرم |
گلابی | 150 گرم |
فوجیا | 900 گرم |
آب انگور سفید در صورت تمایل | 150 گرم |
میوه ها را بشویید و خشک کیند.
فوجیا را خرد کید و پالپ هایش را خارج نمایید.
گلابی را به صورت مربعی خرد کنید.
میوه ها ، شکر و آب انگور را در ظرف مناسب روی حرارت کم بگذارید تا زمانی که شروع به جوشیدن کند.
شعله را خاموش کنید و بگذارید خنک شود.
دو بار دیگر این کار را تکرار کنید و سپس مربا را در شیشه دربسته در یخچال بگذارید.
پرتقال | 80 گرم |
فوجیا | 400گرم |
شکر | 750 گرم |
پرتقال را پوست بگیرید و پالپ ها را از پوست ظریف داخلی جدا کنید.
فوجیا را خرد کرده و به همراه شکر و پرتقال داخل مخلوط کن بریزید و خرد کنید و سپس در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا شروع به حباب زدن کند.
مربای داغ را در شیشه بریزید و درش را ببینید.
شیشه را به صورت وارونه بگذارید تا خنک شود.
آب | 500 میلی لیتر |
پودر لیمو | 150 – 170 گرم |
آجیل دلخواه | 220 گرم |
فوجیا | 970 گرم |
پوست پرتقال | 4 قاشق غذا خوری |
پرتقال | 1 عدد |
شکر | 480 گرم |
میوه های فیجوا را پوست گرفته و گوشتشان را خرد کنید.
رویشان شکر بپاشید و 2 ساعت صبر کنید تا آب بیندازند.
سفیدی پوست پرتقال را کاملا بگیرید و سپس نواری برش بزنید.
آجیل ها را بشویید و خشک کنید سپس بدون روغن تفت دهید و درشت خرد کنید.
آجیل و پوست پرتقال را به فوجیا اضافه کرده مخلوط کنید.
آب پرتقال را بگیرید و به همراه پودر لیمو به میوه ها اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. 8 دقیقه دیگر به جوشاندن ادامه دهید و سپس شعله را خاموش کنید.
عسل | 110 میلی لیتر |
گردو | 95 گرم |
فوجیا رسیده | 7 عدد |
گردو را خرد کنید و داخل دستمال حوله ای بمالید تا پوستش گرفته شود.
فوجیا را بشویید ، خشک کنید و به قطعات کوچک خرد کنید و به همراه گردو در میکسر بریزید و چند پالس بزنید تا یکدست شود سپس عسل را اضافه کرده دوباره میکس کنید و در شیشه دربسته در یخچال نگهداری کنید.
این مربا عسلی تا 6 ماه در یخچال یا کابینت ماندگاری دارد.
زنجبیل تازه و پوست گرفته | 6.5 سانتی متر |
شکر | 380 گرم |
آب لیمو تازه | 130 میلی لیتر |
فوجیا | 500 گرم |
مربا فوجیا زنجبیلی
فوجیا را بشویید و خشک کنید و دمشان را بزنید و در خرد کن پوره کنید سپس زنجبیل و آب لیمو ترش را اضافه کرده میکس نمایید و در قابلمه ریخته روی حرارت متوسط قرار دید.
بعد از این که شروع به حباب زدن کرد حدود 7 – 8 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید و همانطور داغ داخل شیشه بریزید و درش را ببندید. شیشه باید کاملا پر باشد که مربا جایی برای عرق کردن نداشته باشد.
انار را دانه کنید و در مخلوط کن چند پالس بزنید سپس از صافی رد کنید تا دانه هایش جدا شود.
فوجیا را خرد کنید و به همراه شکر در میکسر چند پالس بزنید و با انار مخلوط کرده کناری بگذارید شکر کاملا حل شود وسپس این مربا خام را در شیشه در بسته در یخچال نگهدری کنید.
کیوی | 500 گرم |
لیمو ترش | 2 عدد |
فوجیا | 950 گرم |
آب | 0.5 لیتر |
شکر | 550 گرم |
مربا فوجیا و کیوی
فوجیا را خرد کنید و به همراه کیوی و آب در مخلوط کند میکس نمایید و به همراه شکر در قابلمه ریخته روی حرارت متوسط بگذارید تا به جوش آید و غلیظ شود. آب لیمو ترش را اضافه کرده و 10 دقیقه دیگر به جوشاندن ادامه دهید سپس مربا داغ را در شیشه ریخته و درش را ببندید و برعکس بگذارید تا خنک شود.
فوجیا ریز خرد شده | 4 فنجان |
سرکه سیب | 1 فنجان |
شکر | 5 فنجان |
پودر پکتین | 50 گرم |
طرز تهیه ژله فوجیا
فوجیا ، سرکه سیب و پکتین را در قابلمه روی حرارت زیاد بگذارید و مدام هم بزنید تا به جوش آید.
شکر را اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و با قاشق فلزی کف رویش را بگیرید و داخل شیشه دربسته بریزید.
به مدت 5 دقیقه شیشه را برعکس بگذارید سپس برگردانید و به مدت 24 ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا کاملا سرد شود.
بعد از خنک شدن ، برای اطمینان از هواگیری شدن شیشه وسط در شیشه را با انگشت فشار دهید ، اگر در شیشه به سمت بالا برگشت یعنی شیشه هواگیری نشده و باید ژله را در یخچال نگهداری کنید ولی اگر هواگیری شده بود میتوانید شیشه ژله را تا زمانی که درش باز نشده تا 1 سال در کابینت نگهداری نمایید.
گرد آوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها