حرکات ورزشی شکستگی ترقوه
تمرینات ورزشی بعد از شکستگی ترقوه به شما کمک میکند تا زودتر به حداکثر دامنه حرکتی دست و شانه برسید. در این مطلب از شما را با تمرینات ورزشی بعد از شکستگی ترقوه آشنا می کنیم.
ترقوه یکی از استخوانهای شانه محسوب می شود که باعث بروز درد ، تورم و حساسیت در ناحیه شانه خواهد شد و حرکت شانه را محدود میکند. ترقوه استخوان نازک بلندی است که از قاعده گردن تا شانه کشیده می شود.
علل شایع شکستگی ترقوه معمولا سقوط از ارتفاع ، افتادن روی زمین ، ورزش هایی با درگیری فیزیکی و تصادف است. تشخیص شکستگی ترقوه به جز علایمی که حرکت شانه را کاهش داده ، مشاهده تورم و کبودی و درد متوسط تا شدید ، فقط با عکس برداری امکان پذیر است.
در هفته های اول برای تثبیت و ترمیم استخوان از آویز طبی بازو استفاده می شود. در این مدت میتوانید ورزش را با انگشتان و مچ دست شروع کنید و بعد از ترمیم استخوان کم کم آرنج و سپس کمربند شانه ای را ورزش دهید. مراقب باشید که حرکات ورزشی باید به آرامی انجام شود و منجر به درد نگردد.
صاف بایستید و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. میله ای را در دست بگیرید در حالی که کف دست ها رو به پایین باشد. میله را بلند کنیدو بازوها را بالای سر ببرید ، 5 ثانیه مکث کنید و به حالت اول برگردید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید. حالا میله با دو دست در پشت کمر نگه دارید و دستها را بالا بیاورید تا میله از کمتر دور شود. 5 ثانیه مکث کنید و به حالت اول برگردید . این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
تمرین با میله از ورزش های بعد از شکستگی ترقوه
به پشت دراز بکشید و میله را با دو دست بگیرید در حالی که کف دست رو به بالا باشد. آرنج به صورت 90 درجه کنار بدن باید خم شده باشد و بازوها روی زمین قرار گرفته باشند.
از بازوی سالم کمک بگیرید تا بازوی آسیب دیده به سمت خارج حرکت چرخشی انجام دهد. 5 ثانیه مکث کنید و به حالت اول برگردید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
بایستید ، با بازوی سالم میله را بگیرید و میله را به حالت عمودی از بالا به پشت سر ببرید. بازوی آسیب دیده را به پشت کمر ببرید و سر دیگر میله را بگیرید.
با باز کردن آرنج دست سالم ، میله را بالا ببرید تا بازوی آسیب دیده خم شود. 5 ثانیه مکث کنید و به حالت قبل برگردید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
بایستید و با دو دست خود میله را بگیرید در حالی که دست ها به سمت پایین صاف بوده و کف دست به سمت مقابل باشد. میله را در مقابل ران ها قرار دهید. میله را با فشار دست سالم به سمت دست آسیب دیده ، حرکت داده و دست آسیب دیده را از بدن دور کرده تا حد امکان بالا ببرید ، آرنج ها باید صاف بمانند. 5 ثانیه مکث کرده و به حالت اول برگردید.
بایستید ، میله را در دست بگیرید و بازوها را مقابل خود همراستا با شانه نگه دارید. در حالی که آرنج صاف است ، میله را به یک سمت بدن به حالت افقی حرکت دهید ، 5 ثانیه مکث کنید و میله را به سمت دیگر حرکت دهید.
بالابردن دست ها یکی از تمرینات ورزشی بعد از شکستگی ترقوه
بایستید ، در حالی که بازوها در دو طرف بدن و آرنج ها بدون خمیدگی باشند. بازوها را صاف به سمت روبرو و سپس بالا ببرید . 5 ثانیه مکث کرده و سپس بازوها را به کنار بدن برگردانید. این حرکت را در 2 ست 5 تایی تکرار کنید.
بایستید ، در حالیکه بازوها در کنار بدنتان قرار دارند. بازوها را از پهلوها دور کرده و به موازات زمین به صورت افقی نگه دارید. 10 ثانیه مکث کرده به حالت اول برگردید.
در حالت ایستاده ، بازوها را جلو بیاورید و در راستای شانه ، صاف نگه دارید. تا جایی که میتوانید بازوها را به دو طرف بدن به سمت بیرون حرکت دهید و از هم دور کنید. 5 ثانیه مکث کنید و به حالت اول برگردید. بعد از بهبود ، در صورتی که درد نداشتید میتوانید دو سر کش پیلاتس را در دست بگیرید و بکشید تا فشار بیشتری به عضلات وارد شود.
بایستید و بازوها را در دو طرف بدن نگه دارید. بازوی آسیب دیده را به سمت عقب حرکت دهید ، 5 ثانیه مکث کرده و به حالت اول برگردید.
صاف بایستید ، شانه را بالا ببرید و 5 ثانیه مکث کنید ، سپس به سمت پشت ببرید و 5 ثانیه مکث کنید و سپس به سمت پایین بکشید و 5 ثانیه مکث کنید.
از کمر به اندازه 90 درجه خم شوید و دست آسیب دیده را صاف به سمت پایین نگه دارید و مانند آونگ به آرامی به چپ و راست حرکت دهید.
حرکت ورزشی آونگی
گردآوری : بخش ورزش
پاسخ ها