نحوه نصب رادیاتور پنلی
یکی از محبوب ترین و مدرن ترین سیستم های گرمایشی رادیاتورهای پنلی هستند. این رادیاتورها که از طریق لوله کشی به پکیج آب گرم متصل می شوند می توانند محیط شما را بسیار گرم و مطبوع کنند. رادیاتورهای پنلی نسل جدیدی از شوفاژ ها هستند. این مطلب از را به آموزش نصب رادیاتور پنلی اختصاص داده ایم، آن را از دست ندهید.
نصب رادیاتور پنلی را باید به یک تکنسین نصاب بسپارید. البته اگر خودتان قبلا چنین کارهایی انجام داده باشید و به قولی دست به آچار باشید انجام این کار چندان پیچیده نیست و می توانید خودتان رادیات منزل را نصب کنید و از پرداخت هزینه های اضافی بابت نصب خود را راحت کنید.
در ادامه ما راهنمایی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم و مراحل نصب رادیاتور پنلی را آموزش داده ایم. با این حال این آموزش برای افرادی که هیچ تجربه ای در کارهای فنی ندارند مناسب نیست و حتما باید از یک تکنسین در این کار کمک بگیرند.
رادیاتورها بر روی دیوار و نزدیک به سطح زمین نصب می شوند. توجه کنید که دیواری که قرار است روی آن رادیات نصب شود سنگی یا چوبی نباشد. اغلب دیوارهای گچی برای نصب رادیاتور مناسب تر هستند. مساله دیگر آن است که فضای کافی در دسترس باشد.
مثلا اگر رادیات شما 90 سانتی متر است به همان اندازه و کمی هم برای نصب متعلقات از اطراف فاصله داشته باشد. مثلا 90 سانتی متر به علاوه 10 سانتی متر دیگر از دیوار باید کاملا خالی باشد. نکته دیگر برای انتخاب محل نصب آن است که بر روی مکان نصب نباید هیچ سیم یا لوله یا پریز و کلیدی وجود داشته باشد و ترجیحا باید دیوار کاملا خالی و یکدست باشد.
محل نصب را از لحاظ عمودی نیز بررسی کنید که فضای کافی و مناسب برای نصب در دسترس باشد. رادیات باید به اندازه 4 سانتی متر از سطح زمین فاصله داشته باشد؛ پس طول رادیات را به علاوه این 4 سانتی متر در نظر بگیرید.
مکان مناسب برای نصب رادیاتور پنلی را بیابید
داخل بسته بندی پکیج شما باید تجهیزات کامل نصب وجود داشته باشد. تنها ابزارهایی مانند پیچ گوشتی و آچار و ... هستند که داخل پکیج وجود ندارند. داخل بسته رادیات باید علاوه بر بدنه های مشبک و صاف، یک عدد شیر یکپارچه، پلاگین، هواگیر، دو شاخه کرومی و براکت های نصب وجود داشته باشد. رادیات های کمتر از 2 متر به 2 براکت نیاز دارند اما بیش از 2 متر به 3 عدد براکت نصب نیاز دارند.
معمولا رادیات ها دو نوع اند نقطه قرمز و نقطه سبز. تفاوت این دو نوع در نصب و راه اندازی است. رادیات نقطه سبز نصب سختتری دارد. براکت ها باید به شکل جداگانه وجود داشته باشند یا تهیه شوند و ابتدا روی دیوار نصب شوند تا بتوان رادیات را بر روی آن سوار و متعلقات را نصب کرد. براکت نقطه قرمز نصب ساده تری دارد و پلاگین و شیر هواگیری و سوپاپ اطمینان بر روی خود آن از قبل نصب شده و شما تنها نیاز به سفت کردن رادیات بر روی دیوار را دارید. در واقع مونتاژ خاصی نیاز نیست.
براکت ها نگهدارنده هایی هستند که برای نگه داشتن رادیاتور روی دیوار نصب می شوند. این براکت ها اغلب فلزی هستند و در واقع مانند یک قاب برای رادیاتور عمل می کنند. ابتدا فاصله را با سطح اندازه بگیرید و پایین ترین براکت را در فاصله 4 سانتی متری از سطح نصب کنید.
پس از نصب صحیح پایه حال باید رادیات را به طور دقیق روی براکت ها سوار کنید. برای این کار ابتدا رادیات خود راداخل کانال پایه قرار دهید، سپس عایق های پلاستیکی را بسته و فنرهای گیره را کاملا چفت کنید. در چنین شرایطی رادیات باید کاملا روی پایه قرار گرفته و چفت شده باشد. سعی کنید این مرحله را با دقت انجام دهید.
نصب براکت ها یکی از مراحل نصب رادیاتور پنلی
رادیاتور وسیله ای است که انرژی گرمایشی خود را از طریق جریان یافتن آب داغ داخل لوله های خود تامین می کند. در واقع این سیستم گرمایشی مدرن باید لوله کشی آب داشته باشد. یک لوله برای تامین آب داخل رادیات و دیگری برای بازگشت آب.
اگر می خواهید اتصالات مختلف مانند لوله های رادیات را بخرید باید توجه داشته باشد که از نوع PERT یا PEX باشند. جنس لوله های تامین یا بازگشت هم بهتراست آهنی یا از جنس مس BSP یا موازی باشد. این جنس مواد می توانند طول عمر خوبی داشته باشند و در برخورد با آب و مواد دیگر دچار زنگ زدگی نشوند.
بعد از انتخاب لوله ها و متعلقات باید اقدام به نصب آن ها در محل های مناسب و در نظر گرفته شده برای آن ها کنید. بهترین مکان نصب لوله ها در قسمتی از گوشه انتهایی رادیات است. اگر به رادیات های منزل خود نگاهی بیاندازید لوله ها را در قسمت پایین و اغلب سمت چپ خواهید دید.
اتصال لوله ها و تجهیزات رادیاتور پنلی
هامن طور که در ابتدا گفتیم یک سوکت هواگیری نیز جزو متعلقات رادیات است. این سوکت مخصوص هواگیری کردن است. هنگامی که دستگاه را نصب می کنیم و در بسیاری مواقع دیگر ممکن است به دلایل مختلفی داخل لوله ها هوا وارد شود.
وجود هوا داخل لوله ها مشکلات زیادی ایجاد می کند از جمله اینکه مانع از گرم شدن رادیات ها شده و لوله ها را برای ورود آب داغ می بندد و حتی ممکن است باعث فشار آوردن به لوله ها و سوراخی در آن ها شود. پس هواگیری کردن رادیاتور امری مهم است. روش های هواگیری در مدل های مختلف این محصول و مدل های مختلف لوله با هم متفاوت است. بهتر است شما با دستور راهنمای رادیات و سیستم خود اقدام به این کار کنید.
هواگیری رادیاتور از مراحل نصب رادیاتور پنلی
با استفاده از سوپاپ اطمینان به ترموستات الکتریکی دسترسی خواهید داشت. سوپاپ در واقع برای بررسی موقعیت های جریان است و به طور پیش فرض بر روی عدد شش قرار دارد.
اگر بر روی بدنه سوپاپ را بخوانید متوجه اعدادی بین 1 تا 6 خواهید شد. 1 کمترین موقعیت جریان است و 6 بیشترین موقعیت جریان. هنگام نصب ترموستات باید توجه کنید که روی عدد 6 تنظیم شده باشد و اگر نبود حتما با استفاده از پیچ سوپاپ اطمینان تنظیمات را بر روی 6 قرار دهید. اگر تصور می کنید که باید جریان را متعادل کنید لازم است دستگاه هایی را در قسمت برگشتی سیستم رادیات خود نصب کنید که بتواند جریان را اندازه گیری و متعادل کند.
تنظیمات سوپاپ اطمینان از مراحل نصب رادیاتور پنلی
تنظیمات و نصب رادیات شما تا به اینجا تمام شده است. اما قبل از اینکه بخواهید با خیالی آسوده از گرمای مطبوع رادیاتور خود استفاده کنید بهتر است با روش های مختلفی احتمال نشتی در بدنه یا لوله ها را بررسی کنید.
البته توجه کنید که هنگام راه افتادن رادیات و پس از اندکی نشتی ها خود را با افت فشار و آب ریزی از بدنه نشان خواهند داد. اما برای جلوگیری از این اتفاقات قبل از شروع به کار رادیات ها نشتی ها را مورد بررسی قرار داده و در صورت وجود رفع کنید.
بررسی نشتی رادیاتور یکی از مراحل نصب رادیاتور پنلی
کلام پایانی
رادیاتورهای پنلی انواعی از سیستم های گرمایشی مدرن هستند که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. با شروع فصل زمستان ممکن است شما هم به فکر نصب یک یا چند رادیاتور پنلی افتاده باشید یا بخواهید آن را برای آپارتمان نوساز خود نصب کنید. ما در این مقاله به آموزش نصب رادیاتور پنلی به شکل مرحله به مرحله پرداختیم.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها