محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت میکروسکوپ هولوگرافی دیجیتالی شدند.
به گزارش مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، میکروسکوپ هولوگرافی دیجیتال مبتنی بر یکی از جدیدترین روش های تصویربرداری محاسباتی بوده که در مقایسه با میکروسکوپ های نوری، با حفظ دقت از میدان دید بزرگتری برخوردار است.
زینب چناری مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: این شرکت در حال حاضر روی توسعه روش های نوین میکروسکوپی متمرکز است. هدف این شرکت، ارائه محصولات سخت افزاری و نرم افزاری برای بالا بردن کیفیت خدمات آزمایشگاهی از جمله سرعت، دقت و هوشمندی است.
به گفته وی، نمونه آزمایشگاهی این محصول سال گذشته به عنوان محصول دانش بنیان نوع ١ شناخته شد و از اسفندماه گذشته مورد حمایت ستاد فوتونیک قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تاکنون یک نمونه محصول با مشخصات نهایی در حال اتمام ساخت است، گفت: محصول ساخته شده، یک سیستم تصویربرداری برای بازسازی دیجیتالی تصویرجسم پیچیده (دامنه و فاز) از یک تصویر شدتی است که با تابش نور لیزر به جسم ثبت شده است.
چناری گفت: این میکروسکوپ، از زیرمجموعه میکروسکوپ های محاسباتی به شمار می رود که در آن به جای استفاده از ادوات اپتیکی گران قیمت و حساسی همچون لنز آبجکتیو و . . . از الگوریتم های محاسباتی برای ساخت تصاویر میکروسکوپی با رزولوشن های میکرونی و زیرمیکرونی استفاده شده است.
مدیر شرکت افزود: این سیستم توانایی ضبط تصاویر شدتی و فازی میکروسکوپی از هر نمونه شفافی مانند مطالعات رشد سلولی، نمونه های پاتولوژی، چیپ های میکروفلوئیدیک و . . . را فراهم می کند. به طور مثال برای نمونه های شفاف پاتولوژی، این تکنیک بر اساس اندازه گیری هایی از چگونگی تغییر فاز نور در حین عبور از سلول عمل می کند و نیازی به هیچ نوع برچسب گذاری یا رنگ آمیزی ندارد.
وی گفت: میکروسکوپ هولوگرافی دیجیتال، نسل جدید میکروسکوپی است که در آینده جایگزین میکروسکوپ های مرسوم به خصوص در زمینه پاتولوژی خواهد شد. در پروژه ساخت میکروسکوپ، سه تن از فارغ التحصیلان رشته فوتونیک در زمینه تصویربرداری به طور مستقیم مشارکت دارند و با توسعه محصول و ارائه مدل های جدیدتر آن، امکان اشتغال افراد بیشتری فراهم خواهد شد.
پاسخ ها