طرز تهیه دونات خانگی
طرز تهیه دونات خانگی ساده و خوشمزه
دونات یکی از پرطرفدار ترین شیرینی ها و میان وعده ها در دنیاست. انواع دونات شکری و دونات شکلاتی با بافت نرم و لطیفی که دارند یکی از بهترین گزینه ها برای مهمانی ها و دور همی های خودمانی محسوب میشوند.
یکی از معروف ترین انواع پیراشکی دونات است که بک شیرینی و میان وعده بین المللی محسوب میشود که بسیار پرطرفدار است. دونات برای اولین بار در آمریکا تهیه شده است و به عنوان یک شیرینی آمریکایی در تمام جهان معروف شده است . گفته میشود که در قرن 19 توسط مهاجران هلندی که به آمریکا رفته اند ، پخته شده است و گروهی نیز بر این باروند که یک قناد جوان آمریکایی در سال 1847 برای اولین بار طرز تهیه دونات با شیر را روی عرشه کشتی ساخته است.
به طور معمول تهیه دونات بدون فر است و در روغن سرخ میشود ولی برای افرادی که ترجیح میدهند از روغن کمتری استفاده کنند طرز تهیه دونات در فر را هم در ادامه مقاله میتوانید ببینید.
اگر میخواهید طرز تهیه دونات نرم و لطیف خانگی را بیاموزید با ما همراه شوید. در ادامه مقاله طرز تهیه دونات خانگی مرحله به مرحله را به روش های مختلف به شما آموزش میدهیم.
دونات ساده:
مواد لازم دونات ساده
آرد سفید | ۴ الی ۵ پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | نصف پیمانه |
کره | ۸۰ گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
نمک | ۱ پنس |
خمیر مایه فوری | ۲ قاشق سوپخوری |
آب ولرم | نصف پیمانه |
طرز تهیه دونات ساده
در این بخش طرز تهیه دونات خانگی مرحله به مرحله با نکاتی که برای طرز تهیه دونات نرم و لطیف لازم است را به شما آموزش میدهیم.
معمولا طرز تهیه دونات با شیر طرفداران بیشتری دارد.
خمیر مایه را به همراه آب ولرم و 1 قاشق چایخوری شکر مخلوط نمایید و در ظرف را بگذارید و به مدت 15 دقیقه در جایی گرم قرار دهید تا خمیر مایه حباب بزند و بالا بیاید.
کره را باید از قبل از یخچال بیرون بگذارید تا نرم شود سپس به همراه شکر هم برنید تا یکدست شود.
تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
خمیر مایه که عمل آمده را به همراه شیر ولرم به مواد اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود.
آرد را دو بار الک کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید.
4 پیمانه آرد را به تدریج به مواد اضافه کرده و با قاشق چوبی به آرامی مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیری شکل شود.
روی میز کار را آرد بپاشید و خمیر را به میز کار منتقل کرده و شروع به ورز دادن کنید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را گرد کرده و حدود 50 – 100 بار از بالا محکم به سطح میز کار بکوبید.
مهم ترین نکته برای طرز تهیه دونات نرم و لطیف همین مرحله کوبیدن است هر چه تعداد بیشتری تکرار شود خمیر شما نرم و لطیف تر خواهد شد.
یک کاسه بزرگ با حجم دو برابر خمیر را چرب کنید و خمیر را گرد کرده داخل کاسه منتقل کنید و روی کاسه را بپوشایند و به مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود.
خمیر را دوباره کمی ورز دهید تا هوای اضافه اش خارج شود.
روی میز کار را آرد بپاشید و خمیر را با وردنه به ضخامت 1 سانتی پهن کنید.
طرز تهیه دونات ساده
خمیر را با قالب دونات ، قالب بزنید و هر کدام را به صورت جدا روی یک تکه کاغذ روغنی که چرب شده است منتقل کنید تا شکلشان به هم نریزید.
روی دونات ها را با پارچه بپوشانید و نیم ساعت دیگر به آن ها استراحت بدهید.
داخل یک تابه گرد به قدری روغن بریزید که دونات ها در آن شناور بمانند.
طرز تهیه دونات با شیر
تابه را روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا داغ شود.
دستتان را از کاغذ روغنی دونات ها بگیرید و دونات را داخل روغن بیندازید.
برای این که دونات ها بهتر پف کنند و به صورت یکدست طلایی شوند هنگام سرخ شدن با قاشق رویشان روغن داغ بریزید.
حدود 1 دقیقه برای سرخ شدن هر طرف دونات ها کافی است.
دونات ها را بعد از سرخ شدن روی کاغذ حوله ای بگذارید تا روغ اضافه اش گرفته شود.
کمی که دونات ها از حرارت افتادند، برای تزئین دونات ها رویشان پودر شکر یا شکلات ذوب شده و پسته بریزید.
طرز تهیه دونات شکلاتی
طرز تهیه دونات شکلاتی
برای طرز تهیه دونات شکلاتی کافیست 2 قاشق غذاخوری از آرد را با پودر کاکائو جایگزین کنید.
دونات ها بعد از این که کمی از حرارت افتاد یک سمتشان را درون سس شکلات یا گاناش شکلات که از حرارت افتاده بزنید و روی توری سیمی بگذارید تا شکلات خودش را بگیرد.
برای درست کردن روکش شکلاتی دونات میتوانید سه چهارم پیمانه پودر قند را با 2 قاشق غذاخوری کاکائو ، 2 قاشق غذاخوری نوتلا و 3 قاشق غذاخوری شیر مخلوط نموده روی حرارت ملایم هم بزنید تا کاملا یکدست شود سپس کنار بگذارید از حرارت بیوفتد و با برس روی دونات ها بزنید.
طرز تهیه دونات شکری
طرز تهیه دونات شکری
برای طرز تهیه دونات شکری میتوانید از روش های مختلفی استفاده کنید.
دونات را بعد از پخت داخل یک کاسه شکر دانه درشت بزنید تا کاملا تمام سطح دونات ها به شکر آغشته شود.
شکر را آسیاب کنید تا پودر شود و با کمی پودر هل و دارچین مخلوط نموده روی دونات ها بپاشید.
یا این که میتوانید از طرز تهیه شهد شکری دونات استفاده کنید. برای تهیه سس شکری دونات کافیست 3 فنجان پودر شکر را با نصف قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری وانیل و نصف قاشق چایخوری شیر مخلوط نموده به مدت 10 دقیقه روی حرارت بگذارید تا شکر کاملا حل شود. بعد از این که از حرارت افتاد دونات ها را که خنک شده اند یکی یکی داخل شهد بزنید و روی توری سیمی بگذارید تا خشک شوند.
البته میتوانید سس شکری دونات را داخل قیف ریخته و به صورت خطی روی دونات ها بریزید و به سلیقه خودتان تزئینش کنید تا ظاهر زیبا تری پیدا کند.
دونات در فر:
مواد لازم دونات در فر
آرد | 2 پیمانه |
روغن مایع | 3/4 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
باترمیلک یا شیر | 3/4 پیمانه |
کره ذوب شده | 2 قاشق سوپخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 3/4 قاشق چایخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
طرز تهیه دونات در فر
این دونات بدون خمیر مایه تهیه میشود و برای پف کردن از بکینگ پودر در ترکیب آن استفاده میکنیم.
برای طرز تهیه دونات در فر آرد ، شکر ، نمک ، بکینگ پودر را مخلوط نمایید.
تخم مرغ ها را در کاسه ای جدا بشکنید و روغن مایع را به آن ها اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود.
باترمیلک ( آبی که از درست کردن کره بدست می آید ) یا شیر و سپس وانیل را به تخم مرغ اضافه کرده هم بزنید یکدست شود. از آن جا که این دونات بدون خمیر مایه تهیه میشود باترمیلک به لطیف تر شدن آن کمک میکند.
مواد مایع را به مواد خشک اضافه کرده و در یک جهت با همزن دستی هم بزنید تا خمیر تقریبا روان و یکدستی درست شود.
قالب های دونات را با کره ذوب شده چرب کنید و خمیر را داخل قالب بریزید.
حدود سه چهارم قالب ها را پر کنید و در فری که از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شده به مدت 10 – 12 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
بعد از خارج کردن قالب از فر حدود 5 دقیقه صبر کنید از حرارت بیوفتد و سپس با کاردک اطراف دونات ها را از قالب جدا کنید و روی توری سیمی منتقل کنید تا کاملا خنشک شوند و با سس شکلات یا شهد شکر و ترافل های رنگی رویشان را تزئین کنید.
دونات با ماست:
مواد لازم دونات با ماست
آرد | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۱۰۰ گرم |
ماست | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
روغن مایع | ۱۰۰ گرم |
خاک قند | ۲۰۰ گرم |
دارچین | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
جوش شیرین | ۱/۲ قاشق مرباخوری |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق مرباخوری |
طرز تهیه دونات با ماست
طرز تهیه دونات با ماست
تخم مرغ ها را هم بزنید تا کرم رنگ شود.
شکر و روغن را اضافه کرده به هم زدن ادامه دهید تا کاملا سفید رنگ شود.
برای طرز تهیه دونات بدون شیر ، ماست ، بکینگ پودر ، نمک و جوش شیرین را مخلوط نموده و به تخم مرغ ها اضافه کنید و با قاشق هم بزنید یکدست شود.
آرد را که الک کرده اید کم کم به مواد اضافه کنید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را گرد کرده در کاسه ای بزر گ قرار داده رویش را بپوشانید و سه ساعت در محلی گرم قرار دهید تا ور بیاید.
روی میز کار را آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت 1 سانتی متر با وردنه باز کنید و قالب بزنید و در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرفش طلایی شود.
دونات ها را روی صافی بگذارید تا روغن اضافه اش گرفته شود و سپس در مخلوط خاک قند و دارچین بغلتانید.
این دونات بدون شیر تهیه میشود و کمی بافت و طعم متفاوت با دستورهای قبلی دارد.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها