دعا هنگام شیر دادن نوزاد
هنگام شیر دادن به نوزاد چه دعایی بخوانیم؟
شیر مادر هدیه ی ویژه ای از طرف پروردگار برای طفل می باشد. دوران شیرخوارگی حساس ترین مرحله از مرحله رشد و تکامل کودک است، بنابراین در این بازه ی زمانی از زندگی باید توجه بیشتری به مراقبت از تغذیه و سلامت کودک و مادر داشت. آداب شیردهی در تربیت فرزند نقش بسزایی دارد. در ادامه دعا هنگام شیر دادن نوزاد را آورده ایم.
چه دعاهایی را هنگام شیردادن به نوزاد بخوانیم؟
طبق گفته کارشناسان، بدن دائما در حال تولید انرژی است و تمام اجزای بدن دارای انرژی است که به هنگام گرفتن وضو ارتباط با انرژی های زائد دور می شود. در دین اسلام هم توصیه شده است به هنگام شیر دادن به کودک وضو بگیرید و رو به قبله بنشینید و انرژی های مثبت را افزایش بدهید که برج مغناطیسی بدن است، سوره قدر را بخوانید و ذکر بگویید زیرا علاوه بر ثواب موجب تاثیر گذاری عالمیت کودک می شود.
دیده شده است، بچه هایی که با وضو شیر خورده اند؛ آینده ای موفق تر داشته اند.
اگر پدر و مادری دوست دارند فرزندی حق پذیر و محب اهل بیت داشته باشند، باید زمینه ی آن را در دوران شیرخوارگی فرزندشان آماده کنند. مادری که هنگام شیردهی فکر و توجهش را به محبت اهل بیت معطوف سازد، فرزندش را از محبت برگزیده ترین بندگان الهی سیراب می کند و زمینه ی هدایت و حق پذیری او را ایجاد می کند. محبت یا دشمنی با اهل بیت از طریق شیر بر جان شیرخوار تاثیر می گذارد و می تواند سعادت یا بدبختی فرزند را رقم بزند. بنابراین اگر مادران، شیره ی جان خود را با یاد خدا و همراه با محبت به محبوب ترین بندگان خدا به فرزندانشان بنوشانند، در واقع زمینه ی سعادتمندی فرزندانشان را آماده کرده اند. در همین راستا فرستادن صلوات بر پیامبر و اهل بیت توصیه می شود.
دعاهای مستحب هنگام شیر دادن به نوزاد
توجه به امام زمان (عج) به عنوان هدایتگر زنده ی این عصر و آخرین بازمانده از اهل بیت علیهم السلام ثمرات و برکات ویژه ای به همراه خواهد داشت. مادر می تواند هنگام شیردهی دعای فرج بخواند و سپس با لحنی محبت آمیز به فرزندش بگوید «ان شاءالله از یاوران خدا و حجت خدا شوی». این کلام و آرزوی قلبی که با محبت بیان شده با روح و جان کودک آمیخته می شود و بستر مناسبی برای او ایجاد می کند تا در آینده بتواند امام زمانش را یاری دهد. مادری که در رشد و تربیت فرزندش از امام زمان یاری می جوید، خود و فرزندش را مشمول عنایت و توجه ویژهی خدا و امام زمان کرده است.
به خاطر داشته باشیم اهل بیت علیهم السلام امین ترین و کریم ترین مخلوقات خدا هستند؛ بنابراین اگر فرزندانمان را به ایشان بسپاریم و از این خاندان کرامت و هدایت در راه تربیت و بالندگی ایشان یاری بجوییم، دست رد به سینه مان نمی زنند.
هنگام شیردهی «قرآن» بخوانید، تلاوت قرآن – با توجه و تدبر در معانی آن – سبب باروری ایمان، استجابت دعاها، فزونی خیر و برکت، بخشودگی خطاها و گناهان، نورانیت و صفای دل و ... می شود. مادران می توانند فرزندان دلبند خود را از زمان جنینی و سپس شیرخوارگی با کلام خدا آشنا سازند و به گفته ی امام صادق (ع)، قرآن را با گوشت و خون فرزند عجین سازید.
مادر از جانب خود و همچنین فرزندش، به صورت قلبی و زبانی از خداوند تشکر کند و بگوپید «الحمدلله رب العالمین». به این نکته توجه داشته باشد که خداوند بهترین و کاملترین غذایی را که فرزندش می توانست داشته باشد را در وجود مادر قرار داده است؛ غذایی سالم، با برکت، مغذی؛ غذایی ارزشمند اما ارزان و در دسترس؛ غذایی که می تواند رشد جسمی و معنوی کودک دلبندش را تامین سازد. حال که مادر و فرزند از چنین نعمت ارزشمندی بهره مند هستند عقل و ادب حکم می کند از صاحب نعمت تشکر کنند. با این رفتار، مادر روحیه ی شکرگزاری از خدا و همچنین واسطه های نعمت را در فرزند ایجاد می کند.
گردآوری: بخش مذهبی
پاسخ ها