خمیر هزارلا برای پخت شیرینی
طرز تهیه خمیر هزارلایه حرفه ای در منزل
اگر شیرینی زبان و ناپلئونی خورده باشید مسلما خمیر هزارلا را میشناسید، کیفیت خمیر هزارلا عامل خوشمزگی این شیرینی هاست. درست کردن خمیر هزارلا نیار به کمی تجربه و صرف زمان دارد.
خمیر هزارلا پایه ساخت شیرینی زبان و شیرینی ناپلئون است. کیفیت بالای خمیر هزارلا عامل خوشمزگی این شیرینی ها ست. خمیر هزار لا ( به انگلیسی : puff pastry ) به صورت آماده به فروش میرسد ولی اگر قیمتش برایتان به صرفه نیست ، شما میتوانید خمیر هزارلا خانگی را با کمی صرف وقت در خانه تهیه کنید.
با این که مواد استفاده شده در خمیر هزارلا بسیار کم است و این خمیر فقط با ترکیب آب ، آرد و کره تهیه میشود ولی بدست آوردن کیفیت عالی این خمیر نیاز به تجربه و زمان دارد بنابراین اگر برای اولین بار موفق نشدید نگران نباشید، دفعات بعدی مسلما نتیجه کارتان بهتر خواهد شد.
رعایت یک سری نکات برای تهیه خمیر هزارلا بسیار مهم است و در صورتی که دقت لازم را نداشته باشید خمیر باکیفیتی نخواهید داشت در ادامه مقاله طرز تهیه خمیر هزارلا با کیفیت و بسیار خوشمزه با طعمی بی نظیر را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم خمیر هزارلا
آرد | 2 پیمانه |
کره | 230 گرم |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
آب یخ | 2/3 پیمانه |
طرز تهیه خمیر هزارلا
در صورتی که میخواهید از خمیر هزارلا برای شیرینی استفاده کنید، به جای نمک از پودر شکر استفاده کنید.
در طول زمان تهیه خمیر هزارلا نباید گلوتن از آرد آزاد شود به همین دلیل باید محیط و وسایل کاملا سرد باشند.
مهمترین نکته برای طرز تهیه خمیر هزارلا با کیفیت این است که تمام مواد باید سرد سرد باشند حتی وسایلی که قرار است استفاده کنید را باید از 2 ساعت قبل در یخچال بگذارید تا سرد باشند.
آب سرد را باید قاشق قاشق به آرد اضافه کنید و کم کم خمیر ایجاد شود.
آرد سرد را داخل یک ظرف بزرگ قرار دهید و وسطش را گود کنید.
1 قاشق سوپخوری از آب یخ را وسط آرد بریزید.
با نوک انگشت یا قاشق آرد را از اطراف روی آب سرد بریزید .
به همین ترتیب آب را کم کم به آرد اضافه کنید.
از کف دست برای مخلوط کردن آرد و آب استفاده نکنید که مواد گرم نشود، خمیر هزارلا نباید ورز داده شود یا گرم شود.
آموزش تصویری خمیر هزار لا
در انتها بعد از اضافه کردن تمام آب ، خمیر حالت تکه تکه پیدا میکند.
آموزش کامل تصویری خمیر هزارلا
خمیر که حالت کرکی و وارفته دارد و هنوز منسجم نیست و در حال از هم پاشیدن است را روی میز کار که آرد پاشی شده ، منتقل کنید و به شکل مستطیل فرم دهید و دورش سلفون بکشید و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.
تهیه خمیر هزارلا
کره سرد را روی میز کار آورده و به تکه های بزرگ تقسیم کنید. 1 قاشق سوپ خوری آرد رویشان بپاشید و کاملا کره را به آرد آغشته کنید.
با وردنه روی کره ها ضربه بزنید تا کمی صاف شده بافتشان نرم تر شود و راحت تر به خورد آرد بروند.
کره را باید به صورت یک ورقه ضخیم مستطیلی با ضربات وردنه فرم دهید. بعد از نرم شد کره و حالت لایه ای گرفتن ، آن را به اندازه مربع های 5 سانتی برش بزنید و در یک کیسه نایلونی به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا دوباره سرد شود.
کره را دوباره روی سطح کار آورده و با فشار وردنه به حالت ورقه ای ضخیم درآورید.
با کاردک ورقه را از یک سمت جدا کرده و روی هم برگردانید تا طولش نصف شود و تقریبا فرم مربع ضخیم بگیرد و دوباره در کیسه نایلونی به مدت 10 دقیقه در یخچال بگذارید.
آموزش کامل تصویری خمیر هزارلا
خمیر را روی میز کار به اندازه یک مربع 16 – 16 باز کنید.
کره را وسط خمیر پهن شده بگذارید. به طوری که گوشه های کره وسط اضلاع مربع خمیر قرار بگیرند.
گوشه های خمیر را از طرفین روی کره برگردانید. هر بار دو طرفی که روبروی هم است را روی کره تا کنید تا کاملا سطح کره پوشانده شود.
طرز تهیه خمیر هزارلا
روی خمیری که کره در وسط آن قرار دارد، در یک جهت وردنه بکشید تا طول خمیر به اندازه سه برابر افزایش پیدا کند.
حالا یک سوم خمیر را تا بزنید و یک سوم دیگر را از سمت دیگر روی آن برگردانید.
آموزش تصویری خمیر هزارلا
حالا خمیر که به اندازه یک سوم شده را دوباره وردنه بکشید تا باز شود.
دو بار دیگر خمیر را به همین روش وردنه بکشید و تا بزنید .
خمیر را دوباره به مدت نیم ساعت در سلفون در یخچال بگذارید تا سرد شود و دوباره وردنه بکشید و دو بار دیگر خمیر را تا بزنید و با وردنه باز کنید.
خمیر هزارلایه
در این مرحله خمیر کاملا نرم و کشسان و لطیف شده است.
خمیر را به مدت 1 ساعت تا 1 شب داخل سلفون و در یخچال استراحت بدهید.
بعد از استراحت برای آخرین بار خمیر را وردنه بکشید و به صورت دلخواه قالب بزنید.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها