ازدواج بعد از فوت همسر
همه چیز درباره ازدواج مجدد بعد از مرگ همسر
فوت همسر یکی از غم انگیزترین اتفاقات زندگی است و شاید برخی تصور کنند برای رهایی از این غم بهترین راه ازدواج مجدد بعد از فوت همسر است، ولی اگر صبر نداشته باشید و مراحل سوگواری را به درستی طی نکنید ممکن است در ازدواج مجدد دچار مشکل شوید.
سوگ بعد از فوت همسر یکی از سخت ترین ناراحتی هایی است که بک فرد در طول زندگی با آن روبرو میشود و فرد به زمان نسبتا زیادی برای سازگاری دوباره با تغییرات و شرایط ایجاد شده دارد.
برخی افراد بعد از فوت همسر از ازدواج مجدد امتناع میکند و برخی دیگر برای ازدواج بعد از مرگ همسر، عجله دارند.
ازدواج بعد از مرگ همسر نیاز به تامل و بررسی بیشتری نسبت به ازدواج اول دارد و نباید این ازدواج را راه حلی مناسی برای کنار آمدن با مرگ همسر دانست چرا که ممکن است عجله داشتن و عدم بررسی درست منجر به مشکلات خانوادگی پیچیده ای شود.
به طور کلی برای این که ازدواج پس از فوت همسر همراه با یک تصمیم درست باشد و رابطه ای رضایت بخش و ازدواجی موفق به همراه داشته باشد باید بتوانید شرایط ایجاد شده را به خوبی مدیریت کنید.
اگر به دلیل فشارهای اقتصادی یا آسیب های روحی و هیجانی یا فشار اطرافیان تصمیم به ازدواج پس از فوت همسر بگیرید احتمال این که انتخابتان اشتباه باشد زیاد است و عواقب آن میتواند آسیب های بیشتری بر زندگی شما وارد کند. بنابراین علاوه بر این که باید صبر کنید تا زمان ، درد و ناراحتی روحی شما را التیام دهد برای انتخاب و ازدواج مجدد باید همه جوانب را به خوبی در نظر بگیرید.
گذراندن زمان سوگواری قبل از ازدواج مجدد پس از فوت همسر
گذراندن زمان سوگواری قبل از ازدواج مجدد پس از فوت همسر
مرگ همسر یکی از ناراحت کننده ترین و پر استرس ترین اتفاقاتی است که یک فرد ممکن است تجربه کند. این استرس میتواند به شکل افسردگی، مرگ ناگهانی، بیماری جسمی یا حتی خودکشی بروز کند.
یکی از راههای کنار آمدن با ناراحتی های روحی بعد از فوت همسر، ازدواج مجدد است ولی برای این که ازدواج مجدد با موفقیت همراه باشد باید اجازه دهید زمان سوگواری سپری شود و شما آمادگی یک انتخاب درست را پیدا کنید.
یک فرد بعد از شوک فوت همسر 5 مرحله سوگواری را طی میکند. که در صورت عجله کردن و ازدواج مجدد در هر یک از این 5 مرحله میتواند منجر به یک شکست دیگر شود. بنابراین باید سعی کنید بدون مقاومت این 5 مرحله را به صورت موفقیت آمیز طی کنید و سپس در کمال آرامش به ازدواج مجدد پس از فوت همسر فکر کنید.
مراحل سوگواری به ترتیب عبارتند از :
مرحله انکار : انکار واقعیت یک مکانیسم دفعاعی است که باعث میشود احساسات فرد دچار نوعی بی حس شده و از شدت شوک کم کند. فرد در این مرحله مرگ همسرش را انکار میکند.
از آنجا که فرد هنوز باور نکرده همسرش از دنیا رفته است در این مرحله معمولا ازدواج مجددی رخ نمیدهد.
خشم : در این مرحله فرد خشمگین شده و با همه سر جنگ دارد و ممکن است این عصبانیت را سر هر فرد یا جسمی خالی کند حتی ممکن است همسر فوت شده را که باعث درد و رنج او شده را هدف قرار دهد. اگر فرد در این مرحله ازدواج کند همسر جدیدش دائما هدف خشم و عصبانیت او خواهد بود و زندگی پرتنشی را تجربه خواهند کرد.
کشمکش : در این مرحله فرد دائما با افکار خودش درگیر است و افسوس گذشته را میخود مثلا با خود میگوید : " اگر بیشتر مراقبش بودم اینطور نمیشد " ، " اگر به یک پزشک دیگر مراجعه میکردیم زنده می ماند " یا " کاش زودتر متوجه بیماری اش میشدم " .
در صورتی که فرد در این مرحله دوباره ازدواج کند احتمالا درگیری ذهنی اش به ازدواج کشیده میشود و با خودش فکر میکند : " کاش دوباره ازدواج نمیکردم " و این کشمکش فکری به زندگی جدیدش وارد خواهد شد.
مرحله غم و اندوه : این مرحله معمولا طولانی تر از مراحل قبل است ولی نباید از 6 ماه طولانی تر شود چون باعث ایجاد افسردگی در فرد خواهد شد. در این مرحله همدلی و حضور اطرافیان تاثیر بسیار زیادی در بهبود سریعتر روحیه فرد میگذارد.
ازدواج مجدد در مرحله غم و اندوه بسیار به ندرت اتفاق می افتد ولی در صورت شروع یک رابطه جدید، فرد به قدری از همسر قبلی خود صحبت میکند که باعث ایجاد لطمه جبران ناپذیر به ازدواج مجددش خواهد شد.
پذیرش : مرحله نهایی سوگواری به معنی پذیرفتن از دست دادن همسر است. فرد میپذیرد که باید بقیه عمر خود را بدون همسرش سپری کند و برای آینده و مسئولیت های جدید برنامه ریزی کند. بهتر است اجازه دهیم تمام این مراحل بدون مقاومت سپری شوند وگرنه باعث طولانی شدن مراحل سوگواری خواهیم شد.
بهترین زمان برای تصمیم گیری برای ازدواج مجدد ، همین مرحله پذیرش است. البته باید توجه داشت که عجله و عدم برنامه ریزی میتواند منجر به شکست شما شود. شما باید برای زندگی خود برنامه ریزی داشته باشید مثلا رسیدگی به فرزندان را در اولویت قرار دهید یا پیدا کردن یک شغل مناسب و تامین مخارج زندگی در اولویت شما باشد سپس میتوانید با آرامش خاطر گزینه های ازدواج مجدد را بررسی کنید.
زمان مناسب ازدواج بعد از فوت همسر
زمان مناسب ازدواج بعد از فوت همسر
ازدواج مجدد بعد از فوت همسر باید در زمان مناسب انجام شود. به خصوص اگر مرگ ناگهانی او ضربه عاطفی شدیدی به شما وارد کرده باشد. فردی که همسرش فوت شده به زمانی حدود 6 – 12 ماه برای کنترل و مدیریت هیجانات خود نیاز دارد.
برای این که بدانید زمان مناسب ازدواج مجدد بعد از فوت همسر رسیده است یا خیر باید قبل از تصمیم گرفتن، شرایط روانی خود را بررسی کنید. برخی افراد ممکن است سال ها از نظر روانی در سوگ همسر خود باقی مانده و به شرایط سابق خود برنگردند. این شرایط روانی برای شما مثل یک زنگ خطر است و باید بدانید هر تصمیمی که میگیرید ممکن است هیجانی و نادرست باشد. بنابراین حتما باید قبل از ازدواج مجدد بعد از فوت همسربرای بهبود شرایط روحی و احساس گناه خود اقدام کرده و برای درمان غم و اندوه شدید خودتان با مشاور صحبت کنید.
فوت همسر برای اغلب افراد ضربه بسیار سخت و سنگینی است و شاید برای بهبود نیاز به همراهی مشاور داشته باشید.
نکات لازم برای انتخاب درست برای ازدواج بعد از فوت همسر
نکات لازم برای انتخاب درست در ازدواج بعد از فوت همسر
بعد از فوت همسر آسیب روانی زیادی به فرد وارد میشود بنابراین بعد از سپری شدن زمان لازم و رسیدن به آرامش روحی نسبی برای این که در ازدواج مجدد خود دچار ضربه جدید و شکست نشوید باید یک سری نکات را رعایت کنید:
در مورد شرایط خود صادقانه صحبت کنید : شاید شما بخواهید بعد از ازدواج مجدد در مراسم سالگرد همسر سابقتان شرکت کنید یا بر سر مزار او بروید یا زمانی را برای سوگواری به او اختصاص دهید. در این گونه موارد باید به صورت روشن و و اضح با همسر آینده خود صحبت کنید ، درک و پذیرش درست او از شرایط شما میتوانند در کیفیت زندگی شما تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
در ملاقات های ابتدایی میتوانید راجع به همسر مرحومتان صحبت کنید ولی باید صحبت ها کاملا مختصر بوده و وارد جرئیات نشوید. سعی کنید بیشتر به شخصی که وارد زندگیتان شده توجه کنید تا فردی که از زندگیتان رفته است و به دنبال درد دل کردن نباشید و انتظار همدلی در این مورد را نداشته باشید.
شرایط فرزندان در ازدواج بعد از فوت همسر
شرایط فرزندان را در نظر بگیرید : اگر فرزندی دارید باید قبل از اقدام به ازدواج او را از نظر روانی آماده کنید به خصوص اگر فرزند شما ازدواج نکرده باشد و قرار باشد با شما زندگی کند. برقراری ارتباط خوب ومسالمت آمیز بین فرزند شما و همسر آینده تان بسیار مهم ست. فرزندان به خاطر تعلق خاطری که به والدین از دست رفته دارند به سختی میتوانند شخصی دیگر را در جایگاه آن ها بپذیرند و شما باید به او نشان دهید که میتوانید او را درک کنید و برای احساساتش ارزش قائلید.
برای خودتان حد و مرز قائل باشید : شما باید درباره ابراز احساساتتان نسبت به زندگی قبلی خود حد و مرز قائل شوید. هر گونه مقایسه بین دو نفر میتواند باعث رنجش و بی احترامی به فرد جدید شود. نباید اجازه دهید زندگی قبلی شما زندگی جدیدتان را تحت الشعاع قرار داده و ازدواج مجددتان دائما حول محور زندگی قبلی بچرخد و باعث آزار همسر جدیدتان شوید.
گردآوری : بخش زناشویی
پاسخ ها