بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

روغن کانولا چیست؟ خواص و ارزش غذایی روغن کانولا



روغن کانولا سرخ کردنی, خواص روغن کانولا, ارزش غذایی روغن کانولا

روغن کانولا چیست

 

همه چیز درباره روغن کانولا 

روغن کانولا از گونه های اصلاح ژنتیکی شده ، کلزا تهیه میشود که چربی ترانس بسیار پایینی دارد و میتوان برای سرخ کردنی های کوتاه مدت مثل تفت دادن از آن استفاده کرد. 

روغن کانولا ( به انگلیسی : Canola Oil ) از گیاه کانولا که گونه اطلاح ژنتیکی شده گیاه کلزا است، استخراج میشود. از 3000 سال قبل از میلاد، کشت کلزا در هندوستان رواج داشته است و برای روشنایی، صابون سازی و ساخت داروها استفاده میشده است.

 

700 سال پیش گیاه کلزا برای تولید روغن چراغ به لهستان برده شد. زمانی که استفاده از قدرت بخار در اروپا رواج پیدا کرد، از روغن کلزا به عنوان مایع لغزنده بین چرخ دنده ها استفاده میشده است.

 

در سال 1945 گیاه کلزا به کانادا برده شد و با تحقیقاتی که روی آن انجام گرفت ، تبدیل به دانه روغنی خوراکی شد که امروزه به نام کانولا شناخته میشود. دانه کانولا حاوی 38 – 44 درصد روغن است که با روش پرس سرد، حدود 60 درصد روغن دانه ها استخراج میشود و در مرحله بعدی از حلال برای استخراج باقی مانده روغن استفاده میشود. 

 

روغن کانولا یک روغن بدون طعم با رنگ زرد است. البته در مدل های گرفتن روغن با روش پرس سرد میتوان کمی طعم دانه ها را حس کرد ولی در مدل های تصفیه شده روغن کانولا کاملا بدون طعم است.

 

به هر حال از دیدگاه طب سنتی توصیه میشود از روغن های گیاهی غیر کارخانه ای و اصلاح ژنتیکی نشده که فقط با روش دستی و پرس سرد و بدون هیچ گونه حلال یا افزودنی روغن گیری میشوند استفاده کنید. 

 

روغن کانولا و تیروئید, آیا چربی روغن کانولا مفید است, از کجا روغن کانولا تهیه کنیم

تولید روغن کانولا

 

علت اصلاح ژنتیکی کلزا برای تولید روغن کانولا

براساس تحقیقات انجام شده روی موش های آزمایشگاهی مشخص شد که غلظت بالای اسید اروسیک موجود در روغن کلزا باعث رسوب چربی در عضلات، غدد فوق کلیه و قلب میشود و رشد را مختل میکند. 

 

به همین دلیل در سال 1974 در کانادا با اصلاح ژنتیکی کلزا، کانولا تولید شد که حاوی اسید اروسیک و گلوکوزینولات در مقدار کم است.

  

در سال 1986 نام تجاری کانولا برای بیان دو گونه خاص اصلاح ژنتیکی شده استفاده شد که دارای کمتر از 2 درصد اسید اروسیک و کمتر از 30 میکرومول پلوکوزینولات در هر گرم کنجاله  است. 

روغن کانولا معمولا در کانادا از دانه های گیاه براسیکاناپوس ( به انگلیسی : Brassica Napus ) وبراسیکاراپا (  به انگلیسی : Brassica Rapa ) که اصلاح ژنتیکی شده اند، گرفته میشود.

 

از آن زمان به بعد بیشترین سطح زیر کشت مزارع آمریکا و کانادا به این گیاه تعلق گرفت. حدود 60 درصد تولید جهانی کانولا در کانادا، چین و هند انجام میشود.

 

ارزش غذایی روغن کانولا, نگهداری از روغن کانولا, روش مصرف روغن کانولا

ارزش غذایی روغن کانولا

 

ارزش غذایی روغن کانولا

مشخصات کلی و مقدار چربی های موجود در هر 100 گرم روغن کانولا عبارتند از : 

  

هر 100 گرم  روغن کانولا 884 کالری 
اسیدهای چرب اشباع شدهکمتر از 4 درصد اسید پالمیتیک
امگا 960 درصد
امگا 310 درصد
نقطه دود روغن کانولا204 درجه
نقطه ذوب روغن کانولا 10- درجه 

 

ارزش غذایی روغن کانولا, نگهداری از روغن کانولا, روش مصرف روغن کانولا

مقایسه روغن کانولا و روغن زیتون

  

خواص روغن کانولا 

روغن کانولا بعد از روغن زیتون از نظر محتوای اسید اولئیک یا امگا 9 در مقام دوم روغن ها قرار میگیرد. به جز روغن سویا، روغن کانولا تنها روغن گیاهی است که مقدار قابل توجهی امگا 3 دارد.

محتوی ویتامین E1 در یک قاشق غذاخوری روغن کانولا میتواند 12% از نیاز روزانه بدن را تامین کند. 

 

کاهش خطر ابتلا به سرطان با روغن کانولا

اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 و امگا 6  خاصیت ضد التهابی داشته و سرعت رشد سلول سرطانی را کاهش داده و نقش مهمی در کاهش احتمال ابتلا به سرطان دارند. مقدار آنتی اکسیدان گاما توکوفرول در این روغن دوبراب آلفا توکوفرول است و از سویی دیگر وجود آنتی اکسیدان های قوی توکوفرول  ( ویتامین E ) در روغن کانولا میتواند با اثر مخرب رادیکال های آزاد مقابله کند. 

 

کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی با روغن کانولا

روغن کانولا بدون کلستول و چربی های ترانس بوده و کمترین میزان اسیدهای چرب اشباع را دارا است بنابراین باعث کاهش کلسترول بد خون شده ، ضربان قلب را تنظیم کرده و مانع از ایجاد لخته های خون میشود، در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش میدهد. 

  

سلامت پوست و مو با روغن کانولا

مصرف 1 قاشق غذاخوری روغن کانولا، 12 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تامین میکند. که میتواند اثرات مخرب رادیکال های آزاد روی سلامت پوست و مو را خنثی کند. 

 

روش مصرف روغن کانولا

تحمل گرمایی روغن کانولا تا نقطه دود 220 درجه سانتیگراد است بنابراین برای آشپزی و سرخ کردنی کوتاه مدت مناسب است و تا 200 درجه هیچ گونه پراکسیدی تولید نمیکند.

 

از روغن کانولا علاوه بر سرخ کردن کوتاه مدت یا به اصطلاح تفت دادن میتوانید برای پخت غذاهای مختلف و کیک پزی و در تهیه سس و سالاد، استفاده کنید.

 

اگر روغن کانولا را بیش از 200 درجه حرارت ندهید میتوانید از آن تا 5 بار استفاده کنید بدون این که تغییر رنگ یا تغییر بو بدهد.

 

خواص روغن کانولا, ارزش غذایی روغن کانولا, نگهداری از روغن کانولا

مقایسه روغن کانولا و روغن آفتابگردان

 

مقایسه روغن کانولا و روغن آفتابگردان

برای این که متوجه شوید روغن کانولا بهتر است یا روغن آفتابگردان، باید مقدار اسیدهای چرب در 100 گرم روغن و نقطه دود این دو را با هم مقایسه کنیم. 

 

نوع اسید چربروغن کانولاروغن آفتابگردان
اسیدهای چرب اشباع8 گرم13 گرم
اسیدهای چرب تک غیر اشباع61 گرم20.5 گرم
اسیدهای چرب چند غیر اشباع26 گرم  63.3 گرم
امگا 39.14 گرم0.1 گرم
امگا 6 63.2 گرم20.2 گرم
امگا 9 63.2 گرم20.2 گرم
نقطه دود220 درجه سانتگیراد246 درجه سانتیگراد

 

روغن کانولا و تیروئید, آیا چربی روغن کانولا مفید است, از کجا روغن کانولا تهیه کنیم

خواص روغن کانولا

 

روش انتخاب و نگهداری روغن کانولا

روش های تولید روغن کانولا کمی متفاوت است که روی بسته بندی آن مشخص شده است مثلا روغن کانولا گرفته شده از دانه های روغنی ، روغن کانولا با اسید اوریک پایین ، روغن کانولا LEAR ، روغن معادل دانه های روغنی کانولا و غیره.

 

بهترین نوع روغن کانولا ، روغن هایی است که با روش پرس سرد گرفته شده اند و بازیابی کمتری روی دانه ها برای گرفتن روغن انجام شده . حاوی آنتی اکسیدان بیشتری هستند که زمان نگهداری طولانی تر و همچنین قیمت بالاتری دارند.  

 

روغن کانولا کاملا بدون بو یا بوی ملایم دانه کانولا است. برای نگهداری روغن کانولا باید مراقب باشید که این روغن هم مثل سایر روغن ها اگر در معرض گرما، رطوبت و نور خورشید قرار بگیرد فاسد شده و بوی ناخوشایندی میگیرد. روغن کانولا را باید در محیط سرد و تاریک نگهداری کنید.

 

گردآوری : بخش آشپزی

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋