بر اساس نسخهای که از ویندوز ۱۱ لو رفته، باید بگوییم که فقط با آپدیت رابط کاربری مواجه هستیم و این یعنی زیرساختها نسبت به ویندوز ۱۰ تغییر چندانی نداشته است. روی هم رفته به نظر میرسد مایکروسافت بسیاری از المانهای ظاهری ویندوز ۱۰X را برای ویندوز ۱۱ مورد استفاده قرار داده است.
با وجود اینکه شاید تا زمان معرفی ویندوز ۱۱ برخی از این ویژگیها به طور جزئی تغییر پیدا کنند، اما با توجه به نسخهی فاش شده در ادامه به ۷ تغییر ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰ میپردازیم.
۱. تغییرات منوی استارت
یکی از مهمترین تغییرات ظاهری ویندوز ۱۱ مربوط به منوی استارت آن است. در نسخههای مختلف ویندوز آیکون مربوط به این منو در سمت چپ تسکبار قرار داشت اما حالا مانند ویندوز ۱۰X به بخش میانی راه پیدا کرده است. همچنین به جای آیکون زاویهدار موجود در ویندوز ۱۰، حالا در نسخهی جدید، این آیکون کاملا متقارن است.
یکی دیگر از تغییرات هم مربوط به خود این منو است. در ویندوز ۱۰ قابلیت Live Tiles به توسعهدهندگان اجازه میدهد که اطلاعات مختلفی را در این محیط بهصورت پویا نمایش دهند. اما دیگر خبری از این قابلیت نیست و فقط میتوانیم آیکونهای کوچک و ثابتی را مشاهده کنیم. در پایین این منو هم شاهد قسمت recommended هستیم که بهعنوان میانبُر، فایلها و برنامههایی که بهتازگی استفاده شدهاند را نمایش میدهد.
۲. بهبود امکانات قابلیت Snap
یکی از بهترین قابلیتهای ویندوز ۱۰ ویژگی Snap Assist برای تقسیم و مدیریت پنجرهها است که با تقسیم صفحهنمایش به دو نیمه یا چهار بخش کمک میکند کاربر بتواند در یک لحظه، با چندین اپلیکیشن به صورت همزمان کار کند. حالا در ویندوز ۱۱ مایکروسافت امکانات مربوط به این مشخصه را افزایش داده است. در ویندوز ۱۱ با قرار دادن ماوس بر آیکون مربوط به بزرگ کردن پنجره، چندین گزینهی مختلف را برای چینش پنجرهها مشاهده میکنید.
۳. سادهتر شدن تسکبار
در ویندوز ۱۰ در حالت پیشفرض بخش جستوجو فضای قابل توجهی از فضای تسکبار را اشغال کرده است اما در ویندوز ۱۰ تمام آیکونهای در بخش مرکزی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و فضای اشغال شده توسط آنها هم تفاوتی با یکدیگر ندارد. به همین خاطر حتی در حالت پیشفرض هم کاربران در تسکبار به فضای بیشتری دسترسی دارند.
۴. حذف کورتانا از تسکبار
به صورت پیشفرض تسکبار ویندوز ۱۰ حاوی آیکون کورتانا است که میتوانید برای انجام کارهای مختلف از آنها استفاده کنید. اما با ساده شدن بخش جستوجو، مایکروسافت آیکون مربوط به این دستیار هوشمند را از تسکبار حذف کرده است ولی همچنان میتوانید از این اپلیکیشن استفاده کنید. روی هم رفته اگرچه این دستیار هوشمند طی سالهای گذشته بهبود پیدا کرده، ولی همچنان نسبت به نمونههای رقیب حرف زیادی برای گفتن ندارد.
۵. ویجتها
اگرچه در تسکبار ویندوز ۱۱ اثری از کورتانا دیده نمیشود، اما در عوض یک عضو جدید به نام «ویجتها» (Widgets) به این بخش اضافه شده است. هنوز معلوم نیست که مایکروسافت چه برنامههایی برای این بخش جدید دارد اما فعلا با کلیک بر روی آن شاهد منوی جدید حاوی بخشهایی مانند اخبار، وضعیت سهام و آبوهوا هستیم که مدتی قبل همراه با آپدیت جدید ویندوز ۱۰ به آن اضافه شده است. به نظر میرسد این منو بهعنوان منبعی برای گجتهای مختلف ویندوز انجام وظیفه خواهد کرد. در هر صورت باید منتظر بمانیم تا ببینیم مایکروسافت چه رویکردی در قبال آن اتخاذ میکند.
۶. آیکونهای جدید و دیگر تغییرات رابط کاربری
از دیگر تغییرات ظاهری کوچک میتوانیم به گرد شدن لبههای پنجرهها و همچنین آیکونهای جدید اشاره کنیم. احتمالا کمتر کاربری متوجه گرد شدن لبههای پنجرهها میشود اما آیکونهای جدید توجه زیادی را جلب میکنند. در ضمن باید به تصاویر پسزمینهی جدید هم اشاره کنیم که جذابیت بصری این سیستمعامل را افزایش میدهند.
تغییر نکردن اپلیکیشنها
طبق بررسیهای صورت گرفته، این نسخه به غیر از تغییرات ظاهری تفاوت خاص دیگری نسبت به ویندوز ۱۰ ندارد. این یعنی محدودیتی برای برنامههای ۳۲ بیتی اعمال نشده و برخلاف انتظارات محیط مایکروسافت استور هم مانند سابق است. در هر صورت همانطور که گفتیم، ویندوز ۱۱ در اصل یک آپدیت برای تغییر ظاهر ویندوز ۱۰ است و به همین خاطر به غیر از تغییرات ظاهری نباید انتظار ارائهی دیگر ویژگیهای جدید را داشته باشیم.
دیجی کالا
پاسخ ها