بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

علت ایجاد جرم گوش در کودکان + درمان



تجمع جرم گوش کودک, تجمع جرم گوش کودک, انسداد کانال گوش در کودکان

جرم گوش فواید بسیار زیادی دارد و باعث سلامت گوش می شود

 

همه چیز درباره جرم گوش کودکان

موم یا جرم گوش یکی از راه های دفاعی گوش در برابر گرد و غبار و آلودگی است. موم گوش برای تمیز نگه داشتن گوش یک عامل ضروری است. اما تجمع جرم در گوش کودکان مشکلاتی را ایجاد می کند

جرم گوش چگونه تشکیل می شود؟

شاید فکر کنید جرم گوش همانند اسمش چیز کثیفی باشد، اما در واقع باید بدانید جرم گوش، گوش را تمیز نگه می دارد.

غدد سرومینوس (Ceruminous glands) یا همان غدد مومی گوش، این موم را به عنوان راهی برای به دام انداختن خاک، گرد و غبار و ذرات ترشح می کنند تا از پرده ی گوش محافظت کنند. در شرایط عادی، جرم اضافی راه خود را از کانال به طور طبیعی به خارج گوش پیدا می‌کند.

 

معمولاً رنگ جرم گوش زرد، نارنجی و یا حتی گاهی مایل به قهوه ای است و به صورت مومی غلیظ و متراکم دیده می شود. با این حال، برای کودکان و شیرخواران کوچک تر، موم گوش بیشتر متمایل به بافتی بسیار نرم تر و سبک تر است و در اکثر مواقع مشکل بزرگی برای فرزند شما ایجاد نمی کند.

 

جرم گوش، در داخل مجاری گوش ترشح می شود و یک پوشش محافظ چسبناک روی لایه داخلی و ظریف مجرای گوش ایجاد می کند.

سپس خشک می شود و به سمت گوش خارجی حرکت می کند، و در آنجا از گوش زدوده می شود. در این حین خرده ریز های خارجی را گیر می اندازد و آنها را همراه خود خارج می کند. همچنین از پوست کانال گوش در برابر تحریکات ناشی از آب محافظت می‌کند.

 

جرم، سرومن، وکس و موم گوش همگی نام های دیگر ماده ای است که در کانال گوش تولید می شود. آزمایشات نشان می دهند این پاک کننده ی طبیعی از خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی نیز بر خوردار است.

جرم گوش به طور کلی مفید است اما زمانی که در کانال گوش تجمع می کند باعث گوش درد،عفونت و دیگر مشکلات می شود و در شرایطی نیز ممکن است باعث کم شنوایی یا زنگ زدن در گوش شود. 

 

علل ایجاد جرم گوش چیست؟

 

درمان جرم گوش در کودکان, علل ایجاد جرم گوش, علایم جرم گوش در کودکان

جرم گوش به طور طبیعی ترشح می شود

 

گاهی اوقات جرم گوش بیش از حد ترشح می شود و گوش قادر به پاک کردن سریع آن نیست. در این مواقع جرم در گوش سخت می شود و گوش را مسدود می کند. 

از طرفی برخی از افراد مستعد تولید بیش از حد جرم گوش هستند. با این حال، جرم اضافی به خودی خود منجر به انسداد نمی‌شود، در حقیقت، عمده ترین و شایع ترین علت انسداد کانال گوش، روش ‌های خانگی برای خارج کردن جرم گوش است. استفاده از گوش پاک کن پنبه‌ای، شمع یا سایر اشیا می‌تواند انسداد ایجاد کند.

 

یکی از دلایلی که پزشکان مردم را از تمیز کردن گوش ها به وسیله ی گوش پاک کن یا دیگر ابزار منع می کنند این است که هنگام تخلیه گوش ها ممکن است به طور تصادفی موم را عمیق تر فشار دهند و این کار باعث انسداد کانال گوش می شود که یک دلیل شایع برای کاهش موقت شنوایی است.

 

در مورد های وخیم تر ممکن است به دلیل هل دادن جرم گوش ،به پرده ی گوش فشار وارد شود وباعث پارگی گوش و ناشنوایی کامل فرد شود. تجمع جرم گوش در اکثر مواقع می تواند منجر به گوش درد، خارش، بوی بد و ترشح از گوش نیز بشود.

 

در ۱۰ درصد از کودکان و خردسالان، حتی تجمع جرم گوش می‌تواند کانال گوش را به طور کامل مسدود کند. همچنین ۲۰ درصد از بزرگسالان و بیش از ۳۰ درصد افراد سالخورده نیز در معرض این اتفاق قرار دارند.

همچنین در صورت استفاده مکرر از هدفون، احتمال تولید جرم نیز بیشتر است.  زیرا ممکن است مانع از بیرون آمدن جرم گوش شوند.

 

عدم دریافت کافی اسیدهای چرب امگا 3، روی و منیزیم از طریق رژیم غذایی یا دارویی بر تولید بیش از حد جرم تأثیرگذار است.

 

چگونه متوجه جرم گوش در کودکان شویم؟

 

انسداد کانال گوش در کودکان, جرم گیری گوش کودکان, علت ایجاد جرم گوش در کودکان

ممکن است کشیدن گوش توسط کودک نشانه ای از تجمع جرم گوش باشد

 

اغلب اوقاتی که کودک از تجمع جرم یا موم در گوش خود رنج می برد ممکن است گوش خود را بکشد یا بمالد یا انگشت خود را در گوشش فرو کند. البته ناگفته نماند که زمانی که کودکان در دوره دندان درآوردن قرار می گیرند هم گوش خود را می کشند.

همچنین اگر مقدار زیادی موم در گوش وجود داشته باشد، شما می توانید فقط با نگاه کردن به گوش کودک، خود متوجه آن شوید.

 

چگونه تجمع جرم گوش کودک را از عفونت گوش تشخیص دهیم؟ 

همانطور که گفته شد معمولاً رنگ جرم گوش زرد، نارنجی و یا حتی گاهی مایل به قهوه ای است در حالی که ترشح ناشی از عفونت گوش می‌تواند بی‌رنگ یا چرکی شیری‌رنگ یا خونی باشد.

اما به طور قطع شما نمی توانید آن ها را از یکدیگر تشخیص دهید و بهتر است که به پزشک مراجعه نمایید.

 

همچنین از  علائم جرم گوش می توان به درد گوش، احساس پر بودن گوش ، کم شنوایی موقتی و زنگ زدن و وز وز  گوش اشاره کرد. که این علائم در عفونت گوش متفاوت و به صورت زیر می باشد:

-درد شدید در گوش

- تب 

- مشکلات خواب 

- سر گیجه

-ترشح از گوش

- درد گوش که التیام نمی یابد

- سرفه

- لمس کردن گوش ها

- تراوش مایعات از گوش به بیرون

- عدم تعادل

- اضطراب

- کم شنوایی مداوم

- گوش بو می دهد

 

چگونه از تجمع جرم گوش جلوگیری کنیم؟

 

تجمع جرم گوش کودک, انسداد کانال گوش در کودکان, جرم گیری گوش کودکان

مصرف به اندازه آب می تواند غلظت جرم گوش در کودکان را کاهش دهد

 

از مصرف زیاد آب غافل نشوید زیرا وقتی بدن دچار کمبود آب می‌شود، موم گوش متراکم تر و سفت تر می شود. پس بهتر است اطمینان حاصل کنید که کودکتان مایعات زیادی می‌نوشد تا دچار تجمع جرم در گوش خود نشود.

البته شما نمی توانید به طور کامل از تجمع جرم در گوش فرزندتان جلوگیری کنید. اما می توانید با عمل به یک سری اصول از جمله نوشیدن آب زیاد، از میزان تجمع جرم گوش کودک، بکاهید.

 

درمان تجمع جرم در گوش و انسداد کانال گوش در کودکان

معمولا جرم گوش نیازی به خارج کر‌دن ندارد اما اگر سفت و محکم بود باید درباره آن با یک دکتر مشورت کنید. به یاد داشته باشید که برای جرم گیری گوش کودکان هرگز نباید از سواپ یا گوش پاک کن استفاده کنید، فقط و فقط به وسیله یک حوله تمیز و نرم که با کمی آب گرم نم دار شده قسمت های بیرونی گوش را پاک کنید.

 

لازم به ذکر است که وارد کردن هرگونه شئ به داخل مجرای گوش برای تمیز کردن جرم گوش نوزادان و کودکان کار بسیار خطرناکی است که هرگز نباید آن را انجام دهید.از شستشوی گوش خودداری کنید و هرگز از آب اکسیژنه استفاده نکنید.

از روش های تهاجمی مثل شمعدان گوش و قرار دادن سواپ های پنبه ای که می توانند به گوش داخلی و لاله گوش آسیب برسانند دوری کنید. 

 

از شستشو گوش توسط الکل جدا خودداری کنید زیرا زمانی که گوش با الکل شسته شود باعث جابه جا شدن آب و خشک شدن کانال می شود؛ اما اگر قبلا از این روش استفاده کرده اید و درد شدیدی را متحمل شدید، نشانه ی سوراخ بودن پرده گوش است که باید هرچه زود تر به پزشک مراجعه کنید.

 

شما می توانید برای درمان به صورت خانگی از انواع روغن ها مثل:

•روغن بچه 

•روغن بادام

•روغن نارگیل

•روغن معدنی 

•روغن زیتون

•روغن سیر 

•گلیسیرین

استفاده کنید اما این روش ها پر خطر هستند و می توانند آسیب های جدی به گوش وارد کنند. در آخر توصیه می کنیم مشکلات گوش را جدی بگیرید و برای درمان آنها در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

 

گردآوری: بخش کودکان

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋