طرز پخت کله پاچه
طرز پخت کله پاچه
کله پاچه از جمله غذاهای پرچرب سنتی است که به راحتی می توانید طرز تهیه کله پاچه رستورانی را در خانه انجام بدهید.
کله پاچه :
کله پاچه یک غذای مقوی، پرکالری و پرچربی است که از زمان های قدیم جز غذاهای سنتی در بین ایرانیان قدمت خاصی دارد. کله پاچه از پختن کله گوسفند و پاچه های آن درست می شود. کله پاچه یک غذای پرچرب است بنابراین به افرادی که چربی خون دارند و یا کلسترول و اسید اوریک بالایی دارند و همچنین افرادی که نقرس دارند، توصیه نمی شود.
این افراد باید از خوردن برخی قسمت های کله پاچه از جمله زبان و مغز حتما خودداری کنند. این غذا علی رغم مضرراتی که دارد، خواص زیادی برای استخوان ها دارد و توصیه می شود این غذا را حتما در منزل تهیه کنید. در ادامه، روش پخت این غذا را به شما آموزش می دهیم که مزه آن دقیقا مانند طباخی ها باشد.
طرز تهیه کله پاچه مغازه ای :
روش پخت کله پاچه
مواد لازم برای تهیه ی کله پاچه :
کله پاچه | 1 دست |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر | 2-3 حبه |
چوب دارچین | 1 تکه |
نخود | در صورت تمایل نصف پیمانه |
طرز تهیه کله پاچه خانگی :
برای پخت کله پاچه ابتدا آن را به روشی که در مقاله ی روش تمیز کردن کله پاچه در خانه آموزش داده ایم بشویید و تمیز کنید. سپس آن را داخل قابلمه ای بزرگ قرار بدهید و روی آن بریزید زمانی که آب جوشید آب آن را خالی کنید و بعد داخل قابلمه یک عدد پیاز بزرگ را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا پیازها سبک شوند. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید و سپس کله پاچه را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
اجازه بدهید آب آن بجوش بیاید و بعد کف آن را بگیرید و دور بریزید مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و بگذارید با شعله ی ملایم بپزد. حدودا 1 ساعت پایانی پخت مقداری نمک به آن اضافه کنید تا با جوشیدن نمک به خورد کله پاچه برود و خوشمزه شود. در پایان بچشید اگر نمک و یا فلفل آن کم بود به آن اضافه کنید.
می توانید در مرحله ی آخر مقداری از روغن کله پاچه را بگیرید و داخل تابه ای بریزید و 1 تکه چوب دارچین به آن اضافه کنید و خوب تفت بدهید تا مقداری سرخ شوند. و در پایان روی کله پاچه بریزید. ( بیشتر بخوانید: دوستداران کله پاچه بخوانند!)
طرز پخت کله پاچه
نکاتی برای تهیه کله پاچه :
• دقت کنید زمان خرید کله پاچه از کله ی بره و تازه باشد.
• ریختن دارچین داخل کله پاچه کاملا اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
• بعضی ها داخل کله پاچه مقداری نخود هم می ریزند که در این صورت باید نخودها را از شب قبل خیس کنید و همان ابتدای کار به همراه کله پاچه آن را بپزید.
• اگر نمک ابتدای کار اضافه شود کله پاچه ی شما دیر می پزد و اگر خیلی دیر اضافه کنید گوشت های آن بی نمک و بی مزه می شوند. بنابراین 1 ساعت قبل از پایان پخت اضافه کنید تا به خورد گوشت ها برود و خوشمزه شود.
• در زمان پخت کله پاچه از آب لیموی تازه استفاده کنید تا مقداری از چربی آن را از بین ببرد.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها