صلوات بهترین و پرفضیلت ترین ذکرها است
صلوات بعد از نمازها
صلوات بهترین ذکر برای برآوردن حاجات، درمان امراض و رفع گرفتاری هاست. مسلمانان در هر روز، حداقل 9 مرتبه صلوات را در نماز های یومیه خود بر زبان جاری می کنند.
یکی از سنت های اصیل و ارزشمند خدا، صلوات بر پیامبر و خاندان او (ص) است. ثواب صلوات هم در دنیا و هم در آخرت شامل حال فرستنده می شود، فرستادن صلوات حوائج دنیایی انسان را برآورده کرده و در آخرت باعث خلاصی از عذاب و نجات از ترس قیامت می شود. مقام پیامبر آن قدر والا است که مورد صلوات خاصه حضرت محمد (ص) خدای سبحان و تمامی فرشتگان قرار دارد، بنابراین بهتر است مؤمنین هم در این عمل خاص همنوا و هماهنگ شوند.
صلوات بهترین ذکر برای برآوردن حاجات، درمان امراض و رفع گرفتاری هاست. مسلمانان در هر روز، حداقل 9 مرتبه صلوات را در نماز های یومیه خود بر زبان جاری می کنند.
علت اینکه بعد از نماز سه صلوات می فرستیم دلیل خاصی وجود ندارد. تنها دلیل این می تواند باشد که مؤمنان به پیروى از سنت و سیره آن بزرگواران چنین ذکرها و دعاها و تعقیباتى را انجام می دهند؛ و این کار بین مومنین رسم شده است. بر اساس روایات اسلامى، پیامبر اکرم (ص) هم در نمازهایشان همین صلواتى را که ما امروز در نمازهایمان می فرستیم، را می فرستاد.
صلوات بعد از نماز مغرب (مفاتیح الجنان)
بعد از نماز مغرب، تسبيحات حضرت زهرا را بخوانید و پس از آن دعا و صلوات زیر را بخوانید :
(إِنَّ اللَّهَ وَ مَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً)
همانا خدا و فرشتگانش بر پيغمبر درود مى فرستند شما هم اى گروه مؤمنان بر او درود و تحيت كامل فرستيد.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ وَ عَلَى ذُرِّيَّتِهِ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ.
اى خدا درود فرست بر محمد رسول خود و بر ذريه او و اهل بيت او.
امام موسى کاظم (ع) مى فرماید: هر کس بعد از نماز صبح و نماز مغرب قبل از آنکه بلند شوید و صف نماز بهم بریزد و یا کسى سخنى بگوید، «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً» را بخواند، و بگوید: خدایا بر محمد و ذریه آن حضرت درود بفرست، خداوند صد حاجت او را برآورده می کند که هفتاد حاجت در دنیا و سى حاجت دیگر در آخرت براى او برآورده می شود.
در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است که اگر نمازگزار بعد از تسبیح حضرت فاطمه زهرا (س) بگوید :
« لَا إِلَهَ إِلَّا الله، إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً، لَبَّیْکَ رَبَّنَا وَ سَعْدَیْکَ، اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى ذُرِّیَّةِ مُحَمَّدٍ وَ السَّلَامُ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ، وَ أَشْهَدُ أَنَّ التَّسْلِیمَ مِنَّا لَهُمْ وَ الْإِیمَانَ بِهِمْ وَ التَّصْدِیقَ لَهُمْ، رَبَّنا آمَنَّا وَ صَدَّقْنَا وَ اتَّبَعْنَا الرَّسُولَ وَ آلَ الرَّسُولِ فَاکْتُبْنا مَعَ الشَّاهِدِینَ، اللَّهُمَّ صُبَّ عَلَیْنَا الرِّزْقَ صَبّاً صَبّاً بَلَاغاً لِلْآخِرَةِ وَ الدُّنْیَا مِنْ غَیْرِ کَدٍّ وَ لَا نَکَدٍ، وَ لَا مَنٍّ مِنْ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ إِلَّا سَعَةً مِنْ رِزْقِکَ وَ طَیِّباً مِنْ وُسْعِکَ مِنْ یَدِکَ الْمَلْأَى عَفَافاً، لَا مِنْ أَیْدِی لِئَامِ خَلْقِکَ، إِنَّکَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ، اللَّهُمَّ اجْعَلِ النُّورَ فِی بَصَرِی وَ الْبَصِیرَةَ فِی دِینِی وَ الْیَقِینَ فِی قَلْبِی وَ الْإِخْلَاصَ فِی عَمَلِی وَ السَّعَةَ فِی رِزْقِی وَ ذِکْرَکَ بِاللَّیْلِ وَ النَّهَارِ عَلَى لِسَانِی وَ الشُّکْرَ لَکَ أَبَداً مَا أَبْقَیْتَنِی، اللَّهُمَّ لَا تَجِدُنِی حَیْثُ نَهَیْتَنِی وَ بَارِکْ لِی فِیمَا أَعْطَیْتَنِی، وَ ارْحَمْنِی إِذَا تَوَفَّیْتَنِی، إِنَّکَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ ».
ترجمه: « معبودى جز الله نیست، «به راستى که خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود می فرستند؛ اى کسانى که ایمان آورده اید، بر او درود فرستید و کاملاً تسلیم (فرمان او) باشید». آرى، اى پروردگار ما، آرى. خدایا! بر محمد و آل محمد و اهل بیت و فرزندان حضرت محمد (ص) درود بفرست. و سلام و درود و رحمت و برکات خداوند بر او و ایشان باد، گواهى می دهم که ما تسلیم آنهاییم، به ایشان ایمان آورده و آنها را راستگو می دانیم. خدایا! ایمان آوردیم و تصدیق نمودیم و از پیامبر و خاندانش پیروى نمودیم، پس ما را از جمله گواهان بنویس.
خدایا! روزی که ما را به خواسته هاى آخرت و دنیا برساند، بسیار بسیار بر ما فرو بار، بدون اینکه سخت بکوشیم و اندک بدست آوریم، و یا کسى از آفریدگانت بر ما منت نهد، بلکه روزى وسیع و گسترده و پاکیزه ات را از دست پر رحمت خویش همراه با پاکدامنى، و نه از دست خلایق پستت (به ما ارزانى دار).
خدایا! در دیده ام روشنایى، و در دینم بصیرت و روشندلى، و در عملم اخلاص، و در روزی ام وسعت، و یادت را در شبانه روز بر زبانم قرار بده، و سپاسگزارى از خویش را پیوسته و تا زمانى که در این دنیا پاینده ام داشته اى، ارزانی ام دار.
خدایا! هرگز مرا در آنجا که نهى فرموده اى (یعنى گناهان و غفلت) نیاب، و آنچه که عطا فرموده اى پر خیر و برکت گردان، و هنگامى که جانم را می گیری بر من رحم کن، به راستى که تو بر هر چیز توانایى. »
در این صورت، خداوند، تمام گناهان او را آمرزیده، و از همان لحظه و روز و ماه و سال تا سال دیگر، از ندارى، نیازمندى، جذام، دیوانگى، پیسى، مرگ بد و از هر گرفتارى و بلایى که از آسمان به زمین فرو می آید سلامت نگه می دارد. و براى او در برابر این عمل، شهادت به کلمه اخلاص « لا إله إلّا الله » همراه با ثواب آن تا روز قیامت نوشته می شود، و پاداش آن قطعاً بهشت است.
ذکرهای صلوات بعد از نماز
فرستادن صلوات پس از نماز صبح:
امام صادق (ع) فرمودند: پس از نماز صبح، پيش از آن كه حرفی بزنی صد بار بگوييد:
يَا رَبِّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَاٰلِ مُحَمَّدٍ، وَعَجِّلْ فَرَجَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَعْتِقْ رَقَبَتِي مِنَ اَلنَّارِ.
برای محافظت از گرمای آتش جهنم امام صادق (ع) فرمودند :
بعد از نماز صبح، صد مرتبه بگو: « اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ » حق تعالى صورت تو را از آتش جهنم حفظ مى كند.
صلوات بعد از عصر روز جمعه
صلوات فرستادن بر رسول خدا (ص) بعد از عصر روز جمعه ، به اين نحو است :
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَبارِك عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاَرْحَمْ مُحَمَّداً وَالَ مُحَمَّدٍ، وَارْفَعْ مُحَمَّداً وَالِ مُحَمَّدٍ، اَلَّذينَ اَذْهَبْتَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَطَهَّرْتَهُمْ تَطْهِيرًا.
ذکرهای صلوات بعد از نماز زیاد است
امان بودن تا يک هفته
از حضرت صادق (ع) نقل شد كه هر كس بعد از نماز ظهر روز جمعه، سه مرتبه بگويد:
« اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صَلَوَاتِكَ وَ صَلَوَاتِ مَلائكَتِكَ وَرُسُلِكَ على مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد » تا جمعه بعدی در امان است.
صلوات برای یک سال گناه :
از حضرت صادق (ع) نقل شده است هر کس در روز جمعه بعد از نماز صبح بگوید: « اَللّهُمَّ اجعَل صَلَواتُکَ وَ صَلَواتِ مَلائِکَتِکَ وَ حَمَلَۀِ عَرشِکَ وَ جَمیعِ خَلقِکَ وَ سَمائِکَ وَ اَرضِکَ وَ اَنبِیائِکَ وَ رُسُلِکَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ » تا یک سال هیچ گناهی بر او نوشته نشود.
صلوات پر فضیلتی بعد از نماز ظهر جمعه :
در بحارالانوار از امام صادق (ع) نقل شده است: هرکس این صلوات را بر رسول خدا (ص) فرستد گناهانش محو می شود و بر دشمنانش یاری کرده شود و روزی بر او گشاده می گردد و در بهشت از دوستان حضرت محمد (ص) خواهد بود :
« اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ حَتی لایَبقی صَلوۀً اَللّهُمَّ بارِک عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ حَتّی لا یَبقی بَرَکَۀً اَللّهُمَّ وَ سَلِّم عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ حَتی لایَبقی سَلامٌ وَ ارحَم مُحَمَّداً وَ آلِ مُحَمَّدٍ حَتّی لایَبقی رَحمَۀً »
گردآوری: بخش مذهبی
پاسخ ها