بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

تنبل ها بخواننند!



درمان تنبلی , روانشناسی تنبلی , فرار از تنبلی

مبارزه با تنبلی

 

بعضی از کارشناسان اعتقاد دارند تنبلی در واقع نوعی بیماری است که باید درمان شود. اگر واقعا از سست و تنبل بودن درمانده شده اید با ما همراه باشید تا راه حل هایی به شما توصیه کنیم که هر چه زود تر تنبلیتان را درمان کنید.

مارتین لوتر می گوید« حالا نه» چه قدر زود تبدیل به« هیچوقت» می شود. همه ی آدم ها گاهی تنبل میشوند ، یعنی روز هایی برای همه ی ما هست که دوست نداریم کاری انجام دهیم و بهانه جویی هایی می کنیم تا تنبلی های خویش را توجیه کنیم. ولی چنانچه جزء افرادی هستید که بیشتر روزهای تان روز های تنبلی است و به سختی میتوانید کارهایتان را انجام دهید، پس احتمالا مشکلی در عادت هایتان وجود دارد که نباید آنها را نادیده بگیرید.

 

تنبلی چیست؟

چنانچه شما برای کارهایتان از خودتان علاقه نشان نمی دهید و مرتباً آنها را به آینده موکول می کنید و احتمالاً انجامشان نمی دهید، با عرض معذرت یک انسان تنبل هستید! اکثر پژوهشگران هم بر این باورند که عدم فعالیت بدنی، به مفهوم تنبلی است.

 

یک سوال؟ چه قدر در زندگی تان به آدم هایی برخورد کردید که مدام کارهایشان را به تعویق می اندازند و یا در آخرین لحظات، آن ها را انجام میدهند و هیچوقت هم نتیجه مناسب را نمی گیرند؟

 

چند بار شده به خاطر بی حالی و یا کم حوصلگی کاری را انجام ندادید و بعدها حسرت و افسوس خوردید؟

 

حتما بارها بخاطر همین تنبلی ها و بی حالی ها از موفقیت دور شدید و جز احساس و حال بد چیزی برایتان باقی نمانده.

 

درمان تنبلی , روانشناسی تنبلی , فرار از تنبلی

درمان تنبلی

 

علایم تنبلی را بشناسید

- هر روز فهرست بلند بالایی از تمام کارهای عقب مانده تهیه می کنید ولی امان از تنبلی! شما به هیچ یک از این کارها نمی توانید طبق اولویت واقعیشان رسیدگی کنید!

 

- انسانی که کارها را پشت گوش می اندازد مدام به دنبال بهترین زمان یا بهترین وضعیت برای پیش بردن کارهایش است. ولی این زمان و موقعیت گویی هیچ وقت فرا نمی رسد!

 

- بی انگيزه اید

- موقعیتی که دارید شما را آشفته و سردرگم نموده است 

- خسته اید

- ازرده اید

- از شکست می ترسید

 

دلایل تنبلی

1. مغز ما، عامل اصلی ایجاد تنبلی!

خب احتمالا هرگز یک درصد هم به این مسئله فکر نکرده باشید، ولی کاملا حقیقت دارد. البته باید بدانیم که بطور کامل حق دارد! می پرسید چرا؟ تصور کنید مغز شما در هر ثانیه در حال تحلیل میلیون ها دستور هست که از نقاط گوناگون بدن شما به سمت آن ارسال شدند و تمام این کارها را در حالی انجام می دهد که کم ترین مقدار انرژی را از ماده های غذایی که استفاده می کنید، دریافت می کند. پس کاملا حق دارد که بخواهد در مصرف انرژی صرفه جویی داشته باشد. و چه راهی بهتر از این که شما کم تر فعالیت کنید؟

 

2. بیش از توانتان از خودتان توقع دارید!

هنگامی که از خودت انتظارات عجیب و غریب داری و می خواهی کارها را به بهترین نحو انجام دهی، در حالیکه شاید توانایی و مهارت های لازم را نداری، بهترین علت برای تنبلی آماده می شود و دائم به بهانه اینکه من هنوز آماده نیستم، انجام آن کار را به تاخیر میندازی. و این گواهی بارز تنبلی شمرده می شود.

 

3. اطرافیان تنبل

“شما میانگین پنج نفری هستید که بیشترین زمان را با آن ها می گذرانید.”

این جمله ایست که خبلی از اشخاص صاحب نظر و موفق دنیا می گویند و طی تحقیقاتی به آن رسیده اند. قدری با خودتان در خصوص این جمله اندیشه کنید. آیا در خصوص شما صدق می کند؟

 

فکر نمی کنم کسی باشد که بگوید نه. زیرا حقیقتاً امکان ندارد. هنگامی که بيش ترین زمانتان را با گروهی بگذرانید که مذهبی باشند، ناخواسته و به مرور زمان عقاید شما هم به طرف آن ها کشیده می شود و شما هم به شخصی مذهبی تبدیل می شوید. و برعکس، چنانچه اطرافیان شما همه اهل خوش گذرانی و کارهای نه چندان جالب باشند، آرام آرام شما هم شبیه به آن ها خواهید شد. در این باره شک نکنید.

 

خود من شاید تا چند وقت پیش به این مسئله شک داشتم و فکر می کردم میتوان اطرافیان نه چندان خوب هم داشت و هم چنان خوب ماند! ولی تأثیر این جمله به گونه ای برایم ثابت گردید که ديگر از این فکرها نکنم!

 

خب، با یادآوری این نکات، زمانی که اطرافیان شما افرادی تنبل و اهمال کار باشند، چه اتفاقی برای شما می اُفتد؟ فکر نمی کنم ديگر نیازی به پاسخ این سؤال باشد!

 

درمان تنبلی , روانشناسی تنبلی , فرار از تنبلی

غلبه بر تنبلی

 

4. سنگ بزرگ علامت نزدن است!

گاهی وقت ها انتخاب کارهای خيلي بزرگ سبب می شود ما تبدیل به شخص تنبلی شویم. کارهای بزرگ سختی های زيادي بهمراه دارند و ما هم که حس و حال انجام کار بزرگ را نداریم! بنابر این خيلي راحت دست از کار می کشیم و عقب نشینی می کنیم و به همین سادگی تبدیل به یک شخص تنبل می شویم…

 

5. اهمیت تغذیه در تنبلی

یکی از مهم ترین عواملی که عمیقاً مقدار انرژی شما را تحت کنترل دارد و میتواند سبب شود که بطور کامل دست از انجام دادن کارها بکشید یا اینکه برعکس، شما را حسابی پر انرژی و سرحال کند تا بتوانید فعالیت های روزانه تان را به بهترین شکل ممکن انجام بدهید، تغذیه شماست. اکثر اشخاص از اهمیت این مسئله بی خبر هستند و در واقع در طول روز هر چیزی که به دستشان بیاید را استفاده می کنند و به عنوان ماده های غذایی روزانه از آن استفاده می کنند.

 

نکته ای که باید این جا به آن اشاره کنیم این هست که هر فردی متناسب با ویژگی های بدنی که دارد، باید دوره خاصی از تغذیه را برای خودش ایجاد بکند. منظور ما از خاص، غذاهای پر هزینه و یا خيلي مخصوص نیست! بلکه منظور ما رعایت نکات ریز است، نکته هایی که شاید خيلي از افراد به آن توجه نداشته باشند و همین دلیل سبب بروز کسالت در وجود آن ها می شود.

 

منظور اصلی ما این است که هر شخصی باتوجه به نیازهای بدن خویش، غذاهایی را که با ذایقه و طبع وی سازگار است انتخاب کند و با استفاده آن ها از مقدار این کسالت و بی حالی تا حد زيادي کم کند.

 

6.عواملی که سردرگمی ایجاد می کنند

خيلي از اشخاص بین انتخاب های گوناگون سردرگم می مانند و یا دست به کارهایی می زنند که سبب آشفتگی آن ها می شود. در اینگونه مواقع انرژی شخص تا حد زيادي کاهش خواهد یافت زیرا دستورالعمل مشخصی برای انجام کار موردنظر خویش ندارد به همین دلیل نمی تواند انتخاب درستی انجام بدهد و مسیر مشخصی را تعيين کند و از همین رو دچار حس کسالت و ضعف می شود.

 

برای جلوگیری از پیدایش این مشکل تلاش کنید در همه موارد مسایل را بطور کامل شفاف سازی کنید و همه جنبه های آنرا مد نظر قرار دهید و در پایان یک مسیر معلوم و برنامه ریزی شده را به طرف جلو حرکت بدهید تا دچار احساس سردرگمی و در نتیجه افت مقدار انرژی نشوید. این که بدرستی بدانید چه میخواهید و قرار است چه کاری برای رسیدن به آن انجام دهید، باعث می شود که تا حد زيادي از این حس کسالت کاسته شود…

 

7.کمبود تفریح

افراط و تفریط در هر زمینه ای میتواند زیان آور باشد، باید حد تعادل را رعایت کرد. به این معنا که اشخاص باید به ارامش و سلامت روانی خویش هم اهمیت دهند. چنانچه شما بطور مداوم درگیر مسایل کاری بوده و زمان کافی را به استراحت ذهنی خود و تفریحات مورد علاقه تان اختصاص ندهید، بی تردید پس از مدتی دچار افت انرژی شدید و کسالت بسیار زیادی خواهید شد.

 

بنابراین بهتر است برای جلوگیری از پیدایش این مشکلات تا میتوانید به یک برنامه ریزی درست و صحیح که همه جنبه های زندگیتان را در برگرفته حساسیت به خرج دهید. برنامه ای که بتواند تمام ابعاد نیازهای روحی شما را تأمین کند.

 

درمان تنبلی , روانشناسی تنبلی , فرار از تنبلی

دلایل تنبلی

 

درمان تنبلی

 

تقسیم وظایف بزرگ به وظایف کوچکتر

شما هیچوقت نمی توانید یک سفر هزار کیلومتری را تنها با برداشتن یک قدم طی نمایید. این ضرب المثل چینی قدیمی بارها آزموده و تست شده، چون میتواند در خصوص همه پروژه های بزرگی که ما انجام می دهیم بکار گرفته شود.

 

زمانی که شما با انواع مختلف تنبلی روبرو می شوید احتمالا ترس وجودتان را فرا خواهد گرفت. چنانچه ترس شما از آغاز کردن یک وظیفه ی بزرگ است، کار را به نفع خویش پیش برده و وظیفه ی بزرگ را اجزای کوچک تر بشکنید.

 

درهنگام انجام هر کاری به افراد دیگر فکر کنید!

گاهی کار کردن مخصوصا اگر سود شخصی در آن دخالت نداشته باشد مشکل می شود. پشت گوش انداختن کارها را میتوان با یک تلقین روحی حل کرد:شما با کار کردن در واقع در حال کمک کردن به خودتان هستید!

 

از این رو توصیه می کنیم در کنار فکر کردن به خستگی و مسائلی که امکان دارد فکر شما را در زمان فعالیت بخود مشغول کند قدری به جنبه های مثبت کار توجه کنید.

 

برای نجات یافتن از تنبلی با خودتان مهربان باشید

چنانچه حس می کنید چند وقتی است تنبل شده اید و بیشتر وقت ها وسوسه می شوید کارهای تان را به تعویق بیندازید، خودتان را سرزنش نکنید و به خودتان حس گناه ندهید، زیرا با این کار بیشتر حس بازنده بودن خواهید داشت که حس تنبلی و بی انگيزه بودن تان را تقویت می کند. شما که دوست ندارید دچار یک سیکل معیوب شوید؟ حس گناه سبب می شود همان اندک انگيزه ای که دارید هم نابود شود.

 

پس نخست حس تان را نسبت به خودتان مهربانانه تر کنید و به جای این که در جایگاهی بمانید که اعتماد بنفس تان ضعیف شود، قدم های بعدی را که به شما توصیه خواهیم کرد بردارید

 

سریع عمل کن با agile!

روش چابکی یا در اصطلاح اجایل، روش فوق العاده کاربردی و البته مهم برای ترک و درمان تنبلی است. این روش به ما چه می گوید؟

 

بگذارید با مثالی ساده این روش را توضیح دهم. تصور کنید شما 7 روز زمان دارید که به عنوان مثال پاورپوینتی برای عرضه در یک جمع مهم آماده کنید. خب، این 7 روز را به سه زمان دو روزه تقسیم کنید. یعنی به جای اینکه چشم به راه باشید تا 7 روزتان به پایان خود برسد و شما تازه یاد آن بیفتید، تنها و تنها دو روز زمان برای خودتان تعيين کنید.

 

شما در آن دو روز معلوم شده باید پاورپوینتتان را آماده کنید. به هیچ قیمتی سر این موضوع کم نگذارید. دقیقاً در آخر دومین روز کارتان انجام شده باشد. پس از این که کارتان به آخر رسید ، یک بررسی مجدد بکنید و ببینید که کم و کاستی های آن چیست و دوباره دو روز ديگر روی آن زمان بگذارید و بار سوم هم این کار را تکرار کنید.

 

خب شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که روش اجایل بیشتر برای افزایش بازدهی و بهتر انجام شدن کارهاست و چه ارتباطی با رفع تنبلی دارد؟

 

بله درست است، برای هردوی آن ها هست. ولی انصافاً، خودتان چند بار این اتفاق برایتان افتاده که کاری را که زیاد زمان داشتید را دائم به آينده موکول کردید و در انجام آن اهمال کاری کردید و احتملاً در پایان هم آن را انجام ندادید؟

 

وقتی زمان را به مدت های کوتاه تری تبدیل کنیم و خودمان را وادار کنیم که کاری را انجام دهیم، هم احتمال انجام آن کار بیشتر می شود و هم به مرور زمان، اهمال کاری و تنبلی از وجود ما پاک می شود…

 

از کسی کمک بخواهید تا دائم از شما در خصوص کارتان سؤال کند

مطالعات نشان داده اند زمانی که اشخاص با دوست خود در باشگاه تمرین می کنند، تمرین های خویش را شدیدتر انجام داده و سریعتر به تناسب اندام خواهند رسید. آگاهی از این امر که پیشرفت و موفقیتتان برای فرد دیگری اهمیت دارد، میتواند مثل انگيزه و مشوقی برایتان عمل کند.

 

چنانچه در تلاش هستید تا کار خویش را به بهترین وجه انجام دهید، از یک همکار یا مربی بخواهید که در خصوص آن سؤال کند و از شما بخواهد تا پاسخگو باشید. بنظر من یک تماس 10 دقیقه ای هفتگی برای بررسی آنچه که باید در آن هفته انجام دهید و پیگیری آنچه که باید تا آخر هفته تمام شود کافی خواهد بود.

 

آگاهی از این که کسی از شما در خصوص اینکه چه اندازه از کارهایتان را این هفته انجام داده اید و چه اندازه از آن هنوز تمام نشده سؤال می کند به شما کمک می کند تا با کوشش بیشتری کارها را انجام دهید.

 

خویش را در معرض خطر قرار دهید !

هنگامی که که کارها باید در زمان خاصی انجام بپذیرند و روحیه ارام بیش از حد شما سرعت در انجام کارها را کم می کند بهتر است خودتان را در معرض خطر قرار دهید. اصلاً بهتر است گاهی اجازه دهید این ترس و نگرانی به درونتان رخنه کند!

 

جلوگیری از پشت گوش انداختن کارها

کارهایی که به نحوی خطر کردن هستند و شما را در معرض خطر قرار می‌دهند را انتخاب کنید. انجام کارهایی که امکان دارد به ضررتان تمام شود را به آسانی رد نکنید. به جای پشت گوش انداختن کارها خودتان را در معرض انجام و قبول ریسک آنها قرار دهید.

 

زمان خلق کنید!

سرتان شلوغ است؟ از وقت تماشا فیلم و تلویزیون بگذرید! از زمان گشت و گذار در شبکه های اجتماعی بکاهید و خلاصه با کم کردن تفریحات و زمان هایی که آنقدر ضروری نیستند زمان خلق کنید! این عبارت زمان خلق کردن را اکثر اشخاص موفق بکار می برند؛ چون ایمان دارند که زمان از دست رفتنی است!

 

در کارهای جمعی شرکت کنید!

آخرین راهکار ما برای افرادی که روحیه فعالی در انجام کارها ندارند شرکت در کارهای گروهی به جای قبول کارهای انفرادی است.

 

وظایف متفرقه نباید وقت شما را هدر دهند

زمان خویش را به ساعت کار و ساعت غیر کار تقسیم کنید. ساعتی را برای خودتان اختصاص دهید و بعد از آن وظایفی را که باید انجام دهید شروع نموده و سایر وظایف مهم را که میتوان به شخص دیگری منتقل نمود به دیگر اشخاص واگذار کنید.

 

شما میتوانید یک کارمند، یک دستیار نیمه وقت یا یک دستیار مجازی داشته باشید. اگر یک ساعت از وقت تفکر خلاقانه ی خویش را برای تمیز کردن منزل یا انجام کارهای مهمتان صرف می کنید، ارزش این دو کار را با هم مقایسه کنید:تفکر خلاق با حداقل درآمد 100 دلار در ساعت میتواند یک جریان درامد جدید را برای شما به وجود آورد ، تمیز کردن منزل تان در مقابل از دست دادن 100 دلار در ساعت عطر و بوی تازه ای به منزل می بخشد و احساس بهتری در موقع ورود به خانه به شما دست خواهد داد. و بنابراین در دیگر ساعاتی که در این منزل صرف می کنید میتوانید خلاق تر باشید.

 

آینده نگر باش

خيلي اوقات دلیل تنبلی ما این است که به عواقبش فکر نمی کنیم و اصلا متوجه نیستیم چه تأثیراتی میتواند بر آينده ما داشته باشد. پس بهترین کار این هست که حتماً با خودتان خلوت کنید و فکر کنید چنانچه با همین برنامه جلو بروید به کجا خواهید رسید. آیا دنبال ساختن آینده تان به بهترین نحو هستید یا تصمیم دارید یک شخص عادی باشید؟

 

بیشتر ورزش کنید

حتماً می دانید که ورزش کردن فواید زيادي برای سلامت جسم و روح تان دارد. ورزش کردن به شما انرژی می دهد، سوخت و سازتان را بالا می برد، به کاهش وزن تان کمک می کند و توانایی تان برای تمرکز کردن را افزایش می دهد.

 

هنگامی که ورزش می کنید، خون در سرتاسر بدن تان بهتر به جریان می افتد و بدن تان وارد فاز انرژی می شود که اثرش تا پایان روز با شما خواهد بود. اگر صبح از خواب بیدار شدن و ورزش کردن برای تان دشوار است پس از بیدار شدن از خواب حتی ۱۵ دقیقه هم که شده ورزش کنید.

 

گردآوری: بخش روانشناسی

 

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋