راههای افزایش میزان شنوایی
تقریباً همه در طول زندگی خود می دانند که با بالا رفتن سن شنوایی کم می شود. 2 مورد معمول وجود دارد که باعث می شود افراد به مرور زمان شنوایی خود را از دست دهند: سن و سر و صدا.
هرچه مسن تر می شوید ، سلولهای موجود در گوش داخلی شما در حال تجزیه شدن هستند و قادر به برداشتن برخی از ارتعاشات صدا نیست و سابقاً قادر به برداشتن نیستند. علاوه بر این ، صدای بلند با صدای زیاد می تواند به سلولهای مو درون گوش آسیب برساند و منجر به کم شنوایی زودرس شود.
خبر خوب این است که موارد زیادی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از کم شنوایی ناشی از سر و صدای خود انجام دهید و از شنوایی ناشی از سن جلوگیری کنید. در این مطلب ، ما اطلاعات و نکاتی را برای کمک به تیز و سالم نگه داشتن گوش های شما جمع آوری کرده ایم.
1. از صدای بلند خودداری کنید:
راههای تقویت شنوایی
بهترین راه برای جلوگیری و بهبود شنوایی ناشی از سر و صدا این است که تا حد ممکن از صداهای بلند خودداری کنید. شاید بخواهید بدانید که "چه میزان صدا زیاد است؟" برای بعضی از افراد ، بلندی صدا می تواند ذهنی باشد اما برای توصیف آن روش های عینی زیادی وجود دارد تا این امر برای همه قابل درک باشد.
به طور کلی ، سر و صدایی می تواند بلند باشد و به شنوایی شما آسیب برساند اگر:
• شما باید صدا خود را بلند کنید تا با دیگران صحبت کنید.
• شنیدن آنچه اطرافیان می گویند دشوار است.
• گوش های شما صدمه دیده است.
تنها راه اندازه گیری میزان نویز در دسی بل (dB) است. هرچه این عدد بیشتر باشد ، سر و صدای بلندتر است. صدایی که بیش از 85 دسی بل اندازه گیری کرده است می تواند به ویژه در صورتی که در طولانی مدت در معرض آن قرار داشته باشید ، به گوش شما آسیب برساند.
مثلا:
کسی زمزمه می کند = 30 دسی بل
مکالمه 2 نفر = 60 دسی بل
ترافیک = 80 دسی بل - 85 دسی بل
موتور سیکلت = 90 دسی بل
پخش موسیقی با صدای بلند از طریق هدفون = 100 دسی بل
سقوط هواپیما = 120 دسی بل
با فناوری ای که در دسترس شما قرار داده ایم ، اندازه گیری میزان نویز بسیار آسان است. می توانید یک برنامه را روی تلفن هوشمند خود نصب کنید ، متناسب با آن کالیبره کنید و در مورد میزان قرار گرفتن در معرض سر و صدای خود اندازه های دقیق دریافت کنید.
2. هنگام گوش دادن به موسیقی محتاط باشید:
از پخش موسیقی بیش از 60٪ حداکثر حجم خودداری کنید
پخش موسیقی با صدای بلند از طریق هدفون می تواند یکی از خطرناک ترین کارهایی باشد که می توانید برای سلامتی شنوایی خود انجام دهید. دلیل این امر این است که وقتی هدفون را می گذارید ، سعی می کنید صداهای خارجی را نیز قطع کنید که باعث می شود حجم موسیقی در بالاترین سطح قرار گیرد. به یاد داشته باشید که کم کردن حجم موسیقی حتی فقط یک بیت کوچک می تواند تفاوت زیادی در سلامت شما ایجاد کند.
برای کمک به جلوگیری از صدمه زدن به شنوایی ، چند نکته را باید رعایت کنید:
• به جای زیاد کردن صدا برای نشنیدن صداهای خارجی ، از هدفون های استفاده کنید که از ورود صدای بیرون به داخل گوش جلوگیری می کند.
• میزان صدا را تا جایی تنظیم کنید که بتوانید موسیقی را به راحتی بشنوید ، اما نه بیشتر.
• از پخش موسیقی بیش از 60٪ حداکثر حجم خودداری کنید.
• بیش از 1 ساعت به طور همزمان از هدفون خود استفاده نکنید. هر از گاهی سعی کنید حداقل 10 دقیقه استراحت کنید تا گوش های شما نفس بکشد و از آنها در برابر عفونت محافظت کند.
3. در هنگام قرار گرفتن در سرو صداهای بلند از گوش خود محافظت کنید:
در جاهای شلوغ و پرسر و صدا از محافظهای گوش استفاده کنید
هنگامی که در طی مدت طولانی در معرض سر و صداهای بلند قرار می گیریم ، به تدریج شروع به از دست دادن شنوایی خواهیم کرد حتی بدون آنکه متوجه شویم. این امر به این دلیل است که آسیب در معرض سر و صدای زیاد معمولاً تدریجی است ، بنابراین تا زمانی که علائم برجسته تر نشود ، این نکته قابل توجه نخواهد بود. قرار گرفتن در معرض سر و صدا با صدای بلند همچنین می توانید علت وزوز گوش باشد، که پس از آن می تواند به از دست دادن شنوایی در هر دو گوش منجر شود.
این مهم است که از گوش های خود در برابر سر و صداهای فوق العاده بلند که در کنسرت ها ، کافه ها ، کلوپ های شبانه ، کار در جاده ها ، مسابقات ورزشی و موارد دیگر وجود دارد محافظت کنید .
در اینجا چند نکته در نظر گرفته شده است:
از منبع سر و صدای بلند دور شوید.
هر 15 دقیقه در سر و صدا ، استراحت کنید.
حدود 18 ساعت به گوش خود استراحت دهید تا پس از قرار گرفتن در معرض سر و صدای بیش از حد ، بهبود یابد.
از محافظ های گوش استفاده کنید
4- تمرینات هوازی انجام دهید:
شنوایی خود را با ورزش تقویت کنید. یک مطالعه جدید نشان داد که با افزایش سطح سلامت قلبی و عروقی سطح حساسیت شنوایی افزایش می یابد. بین سیستم قلبی عروقی و توانایی عملکردی اندام ها و بافت ها در گوش داخلی ارتباط وجود دارد.
با انجام ورزش ، گردش خون خود را افزایش می دهید که به استخوان ها و ماهیچه های گوش شما انتقال می یابد. هنگامی که جریان خون از طریق ورزش تسهیل می شود ، مواد مغذی مانند آنتی اکسیدان ها و پروتئین های شوک حرارتی محافظ در کل سیستم شما حرکت کرده و شنوایی شما را بهبود می بخشند.
در هنگام انتخاب ورزش به منظور جلوگیری از کاهش شنوایی ، لازم است ورزشهای عضلانی مانند پیاده روی ، دوچرخه سواری و شنا را حداقل به مدت 30-20 دقیقه در هر زمان ، 5 روز در هفته انجام دهید. تمرینات هوازی را نیز امتحان کنید.
5- تمریناتی انجام دهید که باعث بهبود شنوایی شما می شود:
تمرینات مغزی می توانند آب مغز شما را به جریان بیندازند
مغز انسان نقش بسیار مهمی در پردازش اطلاعات صوتی که گوش هایمان دریافت می کند و ما نمی توانیم آن را نادیده بگیریم ، بازی می کند. مطالعه جدیدی که توسط دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده نشان می دهد که بین کم شنوایی و شرایط روانی مانند اضطراب و افسردگی ارتباط وجود دارد.
این تحقیق حاکی از آن است که کاهش شنوایی ممکن است منجر به آتروفی ماده خاکستری در نواحی شنوایی مغز ، به ویژه در افراد مسن شود. بنابراین ، برخی از تمرینات مغزی مانند حل پازل ،سودوکو و ... می توانند آب مغز شما را به جریان بیندازند.
تمرین پیدا کردن منبع صدا را تمرین کنید. چشمان خود را ببندید و سپس از کسی بخواهید که بی سر و صدا به قسمت های مختلف اتاق یا خانه برود و سروصدا ایجاد کنید. سپس شما باید جهت صدا و فاصله را مشخص کنید.
انواع مختلف صداها را تمرین کنید. به یک مکان نسبتاً ساکت بروید ، چشمان خود را ببندید و سعی کنید تمام صداهای مختلف موجود در محیط خود را شناسایی کنید. سعی کنید صداهای مختلفی را که می توانید بشنوید ، نزدیک و از راه دور بشناسید و تشخیص دهید. هرچه بیشتر این تمرین را انجام دهید ، صداهای بیشتری نیز خواهید توانست تشخیص دهید.
6. تمرینات یوگا انجام دهید :
حرکت های یوگا با تمرینات تنفس عمیق باعث افزایش جریان خون اکسیژن به گوش می شوند
یوگا به دلیل فواید سلامتی ، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. خوشبختانه ، برخی از تمرینات یوگا وجود دارد که می تواند به شنوایی شما نیز کمک کند! هدف اصلی این تمرینات یوگا افزایش گردش خون در گوش و سپس در مغز شماست. افزایش گردش خون به عملکردهای عصبی کمک می کند و زباله ها و سموم را از بین می برد.
حرکت های یوگا با تمرینات تنفس عمیق باعث افزایش جریان خون اکسیژن به گوش می شوند. علاوه بر این ، کشش و شل شدن عضلات انجام شده در طول یوگا تأثیر مثبتی بر قلب ، گردش خون و فشار خون دارد.
تاداسانا: تاداسانا یک تمرین کششی و تنفسی مناسب برای کل بدن است. تاداسانا بازوها ، قفسه سینه ، عضلات شکمی ، ستون فقرات و عضلات ساق پا را دراز کرده و تعادل به شما می بخشد.
تریکونازانا : باعث افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات ، تصحیح موقعیت شانه ها می شود. سردردها را تسکین می دهد ، جریان خون را افزایش می دهد ، ماساژ می دهد و اندام های لگن را به همراه رباط های بازوها و پاها تن می کند.
7. رژیم خود را تغییر دهید :
کمبود ویتامین B12 می تواند با اختلال شنوایی مرتبط با سن مرتبط باشد
غذاهای رژیمی خود را که حاوی مواد مغذی لازم برای سلامتی و عملکرد طبیعی گوش است ، بگنجانید. اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی کم چرب است. غذاهای چرب می توانند خون رسانی به گوش ها (به دلیل ایجاد کلسترول) و سایر قسمت های بدن را کاهش دهند.
سعی کنید ماهی هایی مانند سالمون ، ماهی قزل آلا و شاه ماهی را بخورید ، آجیل ، دانه و غلات کامل و از همه مهمتر سبزیجات و میوه های تازه را در برنامه روزمره غذایی خود قرار دهید.
مقدار زیادی آنتی اکسیدان در سیستم خود دریافت کنید. آنتی اکسیدان ها با روند پیری در بدن مبارزه می کنند و رادیکال های اکسیژن را که در بدن ایجاد می شود خنثی می کند و باعث آسیب می شود.
به مقدار کافی ویتامین B3 + ویتامین B6 دریافت کنید. ویتامین B3 ، که در غیر این صورت به عنوان نیاسین شناخته می شود ، با ایجاد گسترش رگ های خونی کوچک ، باعث گردش خون در گوش ها و کل بدن می شود. علاوه بر این ، ویتامین B6 ، که در غیر این صورت به عنوان پیریدوکسامین شناخته می شود ، برای عملکرد اعصاب سالم مورد نیاز است.
به مقدار کافی ویتامین B12 + ویتامین B9 دریافت کنید. ویتامین B12 و ویتامین B9 (فولات) نقش مهمی در عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی و همچنین در شکل گیری خون و DNA دارند. کمبود ویتامین B12 می تواند با اختلال شنوایی مرتبط با سن مرتبط باشد ، بنابراین مصرف مقادیر کافی این ویتامین ها از طریق مواد غذایی یا مکمل ها بسیار مهم است.
8. کانال گوش خارجی خود را تمیز کنید:
استفاده از گوش پاکن قطعاً برای تمیز کردن عمقی کانال گوش ایده آل نیستند
بعضی اوقات جرم یا موم گوش می تواند کانال گوش خارجی را مسدود کند. این یک دلیل بسیار شایع در کاهش شنوایی رسانا است. به طور کلی ، موم گوش دارای خاصیت ضد باکتریایی محافظتی است و وقتی آن به مقدار کم باشد، نسبتاً سالم است. در بیشتر اوقات کانال های گوش ، خود تمیز می شوند ، اما در بعضی موارد گرفتگی یا آسیب دیده می شوند که می تواند باعث کم شنوایی جزئی شود.
• استفاده از گوش پاکن قطعاً برای تمیز کردن عمقی کانال گوش ایده آل نیستند. در واقع بهتر است روشهای ایمن تری مانند چکاندن قطره روغن معدنی یا روغن بچه را در گرفتگی گوش در نظر بگیرید.
• سعی کنید از پراکسید هیدروژن استفاده کنید. قطره های پراکسید هیدروژن را می توان برای تمیز کردن گوش ها و حل راحت موم گوش استفاده کرد ، اما ممکن است برای چند دقیقه احساس سوزش خفیف ایجاد کند.
• از استفاده از گوش پاکن خودداری کنید. شما باید از تمیز کردن گوش های خود با گوش پاکن خودداری کنید زیرا ممکن است موم را عمیق تر وارد کانال گوش کنید.
در صورت تغییر ناگهانی در شنوایی ، حتماً به پزشک مراجعه کنید، این می تواند نشانه ای از سایر مشکلات جدی پزشکی باشد.
گردآوری:بخش سلامت
پاسخ ها