طرز تهیه ی معجون کنجد
روش آماده سازی مربای کنجد
مربا کنجد یکی از پرخاصیت ترین مرباهایی است که بعد از درست کردن بهتر است زودتر مصرف شود.
این مربا را می توانید از کنجد کامل و یا کنجد پودر شده تهیه کنید. که در ادامه هر دو روش آن را آموزش داده ایم. مربای کنجد با شربت یا با شیره ی انگور تهیه می شود.
طرز تهیه تهیه معجون کنجد :
مواد لازم برای معجون کنجد :
شکر | 1 کیلو |
کنجد | 650 گرم |
پودر نارگیل | نصف پیمانه |
آب | 500 گرم |
*زعفران دمکرده | به مقدار کم |
*دارچین | 1 قاشق سوپخوری |
خلال پسته | یک چهارم پیمانه |
خلال بادام | یک چهارم پیمانه |
* از زعفران و دارچین یکی را استفاده کنید.
طرز تهیه معجون کنجد :
آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا بجوشد همه مواد را با هم مخلوط کنید و به آب و شکر اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا قوام بیاید. (اگر بخواهیم شربت براق باشد، زمان قوام آمدن شربت، 2 قاشق سوپخوری عسل اضافه کنید.)
می توانید از کنجد خام و یا بو داده استفاده کنید. در این نوع مربای کنجد که نوعی معجون است از کنجد پوست گرفته استفاده می شود.
اگر مربا شل باشد و خوب قوام نیاید سبب کپک زدن و ترش شدن مربا می شود. و اگر شکر مربا زیاد باشد و زیاد بجوشانیم. باعث سفت شدن مربا می شود و مربا شکرک می زند.
زمانی که شربت شروع به حباب زدن کرد شربت تان قوام آماده است.
مربا کنجد با شیره :
درست کردن مربا کنجد
مواد لازم برای مربای کنجد :
کنجد سیاه | به مقدار لازم |
دوشاب انگور یا شربت شکر | به مقدار لازم |
می توانید از کنجد پوست گرفته هم استفاده کنید.
طرز تهیه مربای کنجد :
کنجد را پاک کنید، بهتر است ابتدا الک کنید تا خرده های آن جدا شود.
کنجد را تفت بدهید تا خامی آن گرفته شود، حرارت را کم کنید و مراقب باشید زیرا کنجد سریع می سوزد، باید زود به زود هم بزنید. همین که بوی کنجد بلند شد از روی حرارت بردارید.
داخل غذا ساز بریزید و پودر کنید. به اندازه مصرف یک بارتان کنجد کنار بگذارید و باقی آن را داخل ظرف شیشه ای بریزید و در آن را ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید. و در زمان استفاده باز به اندازه ی مصرفتان استفاده کنید.
دوشاب و یا شیره ی انگور را روی کنجد امروزتان بریزید و هم بزنید. مربای شما نه باید سفت باشد و نه شل، به سلیقه ی خودتان هم بستگی دارد.
می توانید این مربا را با شربت تهیه کنید. به این صورت که 1 فنجان شکر و 3 چهام فنجان آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود و بجوش بیاید. زمانی که کمی جوشید از روی حرارت بردارید. نباید زیاد غلیظ شود.
سپس کنجد را در شربت داغ بریزید و هم بزنید. با این روش بهتر است مربا را گرم میل کنید.
در ظاهر تفاوتی با هم ندارند فقط طعم آن ها با هم فرق دارد.
سعی کنید به هر میزان که میل می کنید کنجد را با دوشاب یا شیره انگور مخلوط کنید، و بیشتر از چند روز نگه ندارید زیرا دیگر طعم اولیه را نخواهد داشت.
مخلوط کنجد و شیره انگور سرشار از آهن است
خواص مربای کنجد سیاه و شیره انگور :
•دارای انواع ویتامینها شامل ویتامین B ، A و C می باشد و همچنین میزان فراوانی از مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم را در خود دارد.
• شیره انگور همانند میوه آن بسیار مقوی و مغذی بوده و خاصیت اصلی آن انرژی زا بودن آن است.
• خاصیت ضد پیری دارد.
• خطر سرطان را کاهش می دهد.
• برای رفع یبوست و هضم بهتر غذا مفید است.
• فشار خون را ثابت می کند.
• کنجد سیاه برای داشتن استخوان هایی سالمتر
• سلامت گوارشی
• تسکین آرتریت روماتوئید
• اثرات الکل را خنثی می کند.
• درمان اضطراب
• دستگاه های بدن را تغذیه می کند.
• کمک به درمان و رفع کم خونی است.
• افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به درمان برخی بیماری ها
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها