طرزتهیه مربای موز
طرز تهیه مربا موز
مربای موز را می توانید در تمامی فصول سال تهیه کنید. مربا موز نسبت به دیگر مرباها ماندگاری کمتری دارد. و باید زودتر مصرف شود. بنابراین در اندازه های کم تهیه کنید.
موز داری مواد معدنی بسیاری بوده است که طرفداران زیادی دارد. مربای موز یکی از مرباهای خوش عطر و طعم است که به عنوان دسر هم می توانید آن را سرو کنید. استفاده از موز در وعده ی صبحانه ی کودکان می تواند مناسب باشد مخصوصا برای کودکانی که تمایلی به خوردن موز ندارند.
مربای موز:
مواد لازم برای تهیه ی مربای موز :
موز | 500 کیلوگرم |
لیموترش | 1 عدد |
شکر | 350 گرم |
آب | نیم لیتر |
زعفران دمکرده در صورت تمایل | 1 قاشق غذاخوری |
پودر هل | نصف قاشق چایخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته و بادام و گردوی خرد شده | در صورت تمایل به مقدار لازم |
دستور پخت مربای موز :
شکر را با آب مخلوط کنید و اجازه بدهید بجوشد تا قوام بیاید. در این حین موزها را حلقه ای خرد کنید دقت کنید حلقه های موز خیلی نازک و خیلی ضخیم نباشند.
آب لیموترش ها را بگیرید و صاف کنید سپس روی موزهای حلقه شده بریزید. سعی کنید تمام قسمت های موز به آبلیمو آغشته شود.
آبلیمو برای جلوگیری از تیره شدن موزها است. پس از اینکه شربت قوام آمد موزها را اضافه کنید و اجازه بدهید خیلی کم بجوشد حدود 2-3 دقیقه اگر موزها نرم تر و رسیده تر بودند کمتر بجوشانید؛ یعنی به محض جوشیدن شعله را خاموش کنید؛ اما اگر موزها سفت بودند می توانید به مدت 5 دقیقه بجوشانید؛ موزها نباید له و نرم شوند. در پایان زعفران دمکرده و گلاب را اضافه کنید و خیلی با احتیاط هم بزنید و شعله ی زیر آن را خاموش کنید.
زمانی که مربای شما خنک شد خلال های پسته و بادام و گردو را اضافه کنید و اجازه بدهید مربا خوب سرد شود. سپس داخل ظرف دردار تمیزی بریزید و در یخچال به مدت چند روز نگهداری کنید.
ماندگاری مربای موز مانند دیگر مرباها نیست و باید زودتر مصرف شود.
نحوه ی درست کردن مربا موز
نکاتی برای تهیه ی مربا موز :
•موزهایتان را با چاقوی پلاستیکی و غیر فلزی برش بزنید که زود سیاه نشوند.
• استفاده از زعفران برای خوش رنگ شدن مربای موز می باشد اما طعم آن را از بین می برد؛ بهتر است استفاده نشود.
• در صورت تمایل می توانید چوب دارچین هم اضافه کنید و یا گلاب و هل را حذف کرده یا هر 3 مورد را با هم بریزید، این بستگی به ذائقه ی خودتان دارد.
• مربا را مانند آش هم نزنید که موزها له شود و مربا ظاهر زشتی پیدا کند. زیاد نیاز به هم زدن ندارد زیرا باید خیلی زود شعله ی زیر آن را خاموش کنید.
• عجله نکنید و اجازه بدهید شیره مربا درست قوام بیاید.
• استفاده از مقداری پودر ژلاتین در داخل شهد مربا پس از قوام آمدن می تواند از سیاه شدن موزها جلوگیری کند.
• موزها باید داخل شربت باشند که سیاه نشوند.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها