دستور پخت کیک ساده
برای طرز تهیه کیک اسفنجی ساده روش های متفاوتی وجود دارد شما می توانید با خیال راحت یکی از دو دستور زیر را بپزید. همانطور که گفته شده است برای پخت کیک و شیرینی باید دقت زیاد داشته باشید و از مرغوب بودن موادتان اطمینان داشته باشید.
مواد لازم برای کیک اسفنجی :
آرد | 100 گرم |
شکر | 100 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری سرخالی |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
آب جوش | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | نوک چاقو |
*به ازای هر تخم مرغ ۲۵ گرم آرد نیاز داریم و ۲۵ گرم شکر به طور مثال اگه کیک ۴ تخم مرغی باشد.
* اگر بخواهید کیک تان کاکائویی شود باید همان مقدار از آرد کم کنید و جای آن پودر کاکائو اضافه کنید.
طرز تهیه کیک اسفنجی پایه :
برای پخت کیک ابتدا فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه قرار بدهید تا گرم شود.
سپس زرده و سفیده را جدا کنید، به سفیده با نوک چاقو نمک بزنید و هم بزنید تا خوب فرم بگیرد به صورتی که ظرف را برگردانید نریزد و کنار بگذارید. زرده و وانیل و شکر را خوب بزنید تا کاملا کرم رنگ و کشدار شود و حجم آن دوبرابر شود خیلی مهم است. آب جوش را اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
اکنون آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کنید. در دو مرحله سفیده و آرد را اضافه کنید ابتدا کمی سفیده را به زرده اضافه کنید دورانی با لیسک مخلوط کنید بعد کمی آرد مجددا مخلوط کنید، مجددا سفیده مجددا آرد.
داخل قالب را کاغذ روغنی بیندازید و مواد کیک را داخل آن بریزید و به مدت 30 الی 40 دقیقه بستگی به سایز و حجم مواد و قالب دارد.
اندازه قالب برای کیک 4 تخم مرغی 16 یا 18 سانتیمتر خوب است.
پخت کیک که تمام شد فر را خاموش کنید در فر را نیمه باز کنید و 10 دقیقه کیک داخل فر خاموش با در نیمه باز بماند. و بعد آن را خارج کنید.
طرز تهیه کیک ساده:
طرز پخت کیک اسفنجی ساده
مواد لازم برای طرز تهیه ی کیک ساده :
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | 2 پیمانه |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
شیر | 1 پیمانه |
کره | یک چهارم پیمانه |
آرد معمولی | 2 پیمانه |
بکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
نمک | یک چهارم قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک :
قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک را اندازه بگیرید و آماده قرار بدهید چون باید خیلی سریع کارتان را انجام بدهید تا آن حباب هایی که ایجاد شده است داخل مایه کیک از بین نرود یعنی قبل از شروع کار قالب تان را آماده کنید و موادتان اندازه گیری کنید.
در ابتدای کار فرتان را روی درجه حرارت 325 درجه فارنهایت یا 165 درجه سانتیگراد بگذارید تا گرم شود.
مواد خوشکتان را مانند آرد، بکینگ پودر، و نمک را خوب با هم قاطی کنید و یک دور الک کنید.
تخم مرغ ها را به مدت 4 دقیقه با درجه متوسط همزن برقی هم بزنید. دقت کنید که نباید کمتر از 4 دقیقه شود این مرحله جزء مراحل مهم این کیک است.
اگر با همزن دستی این کار را می کنید باید مداوم به مدت ۶ دقیقه هم بزنید. برای راحتی کار می توانید از غذاساز استفاده کنید. با غذاساز به مدت 4 دقیقه هم بزنید.
بعد از 4 دقیقه هم زدن تخم مرغ کرم رنگ می شود و کمی پف می کند، شکر را اضافه کنید و باز هم بزنید به مدت 5 دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز هم بزنید.
بعد از این مدت یک کرم پفی و کرم رنگی خواهید داشت.
شیر و کره را روی اجاق گاز یا ماکروفر بگذارید تا با هم مخلوط شوند و کره آب شود اما حواستان باشد نباید شیر به جوش بیاید همین که کره آب شد کافی است. مخلوط آرد را اضافه کنید و با دور کند به مدت چند ثانیه هم بزنید تا آرد با کرمتان مخلوط شود.
مخلوط شیر و کره که گرم هستند را بریزید و باز با دور کند هم بزنید حدودا کمتر از ۱ دقیقه و در حدی که موادتان یک دست شود.
مخلوط مایع کیک را داخل قالبی که چرب کردید و کمی آردپاشی کردید بریزید. و داخل فر داغ قرار بدهید، تا 20 دقیقه ی اول به هیچ عنوان در فر را باز نکیند و بعد از 35 دقیقه کیک را کمی جلو بیاورید. و اگر احساس کردید پخته است با خلال دندان داخل آن فرو کنید اگر کیکی به خلال دندان نچسبید کیک پخته است و آن را از داخل فر بیرون بیاورید، اگر تمیز نبود دوباره آن را داخل فر قرار بدهید یک روشی که بخواهید تشخیص بدهید کیک پخته است یا نه، زمانی که زیر آن پخته شد روی کیک شروع به تغییر رنگ می دهد.
بعد از گذشت زمان کوتاهی قوس روی کیک می خوابد. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید کیک داخل قالب بماند و بعد کیک را با یک چاقو از لبه های قالب جدا کنید.
سعی نکنید که کیک را برش بزنید تا زمانی که کاملا خنک نشده است.
کیک اسفنجی را همیشه با تیزترین چاقوی که دارید برش بزنید.
فرض کنید می خواهید یک کیک تولد عالی درست کنید، اگر بتوانید یک کیک ساده و اسفنجی را خوب بپزید، تقریبا نصف بیشتر راه را رفته اید.
کلا پایه اکثر کیک هایی که حرفه ای درست و تزیین شده اند، یک کیک ساده اسفنجی است. که با یا به صورت شکلاتی یا وانیلی درست می شود. برای مراسم های خود میتوانید از با خمیر فوندانت و خامه کیکتان را تزیین کنید.
نکاتی برای تهیه ی کیک ساده ی اسفنجی
نکاتی برای تهیه ی کیک اسفنجی :
•برای جدا کردن راحت زرده و سفیده ی تخم مرغ سرد باشد بهتر است. و بعد از جدا کردنشان بگذارید به دمای محیط برسند.
• اگر خواستید پودر کاکائو بزنید وقتی زرده و شکر کاملا کرم رنگ شد به زرده اضافه کنید.
• خیلی ها می پرسند چرا یک طرف کیک پف نمی کند؟ امکان دارد بکینگ پودر با مواد خوب مخلوط نشده باشند.
• چرا کیک تان پف نمی کند؟ زمانی که در بکینگ پودر را باز می کنید تا سه ماه بعد باید استفاده شود زیرا در غیر اینصورت خاصیت شان را از دست می دهند. بعد از باز کردن بکینگ پودر آن را داخل یخچال قرار بدهید.
• برای پخت کیک اندازه ی مواد باید خیلی با دقت و درست انجام شود.
• آرد کیک باید خیلی با کیفیت و تازه باشد.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها