طرز تهیه آش کلم برگ
آش کلم برگ یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. به روش های متفاوتی پخته می شود. در ادامه به چند نوع روش پخت آش کلم اشاره کرده ایم.
مواد لازم برای آش کلم :
کلم پیچ کوچک | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 3-4 قاشق غذاخوری |
پودر نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
بلغور | 1 پیمانه |
لوبیا قرمز و نخود پخته | یک و نیم پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
رب | 1 قاشق غذاخوری پر |
آب جوشیده سماق قرمز و یا ابغوره | 1 پیمانه |
فلفل سبز تند تازه | به مقدار لازم |
پودر فلفل قرمز | به مقدار لازم |
نمک و زرد چوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش کلم :
برای تهیه ی آش کلم ابتدا پیاز را سرخ کنید، نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. سپس رب را اضافه کنید و تفت بدهید.
بلغور را اضافه کنید و 1 لیوان آب بریزید در ظرف را ببندید تا بپزد. زمانی که به جوش آمد در قابلمه را بردارید زیرا سر می کند.
کلم ها را باریک خرد کنید و بشویید. زمانی که بلغور کامل پخت کلم را اضافه کنید و مقداری آب اضافه کنید در ظرف را تا نیمه ببندید تا کلم ها نرم شوند زمانی که حجم کلم ها کم شد سبزی ها را اضافه کنید و 5 دقیقه بگذارید بجوشد.
سپس آب سماق یا آبغوره و نمک را اضافه کنید (برای درست کردن آب سماق: سماق خوشه ای قرمز را در 2 پیمانه آب جوشیده به مدت 30 دقیقه بخیسانید و بعد بجوشانید به قدری که به اندازه 1 پیمانه آب ته ظرف بماند و آن را از صافی عبور دهید) و به آش اضافه کنید در ظرف را بگذارید تا کاملا کلم ها نرم شوند. و بعد نخود و لوبیای پخته شده را اضافه کنید و در ظرف را ببندید هر چه قدر کلم ها پخته تر و نرم تر شوند آش شما خوشمزتر می شود.
سعی کنید حرارت را کم کنید تا آش جا بیفتد.
آش کلم آذری:
طرز تهیه آش کلم آذری
مواد لازم : برای 4-5 نفر
برگ کلم سفید خردشده | 1 پیمانه |
بلغور | 1 پیمانه |
نخود پخته شده | 1/2 پیمانه |
سبزی شامل : تره – جعفری- گشنیز- اسفناج (خرد شده) | 2 پیمانه |
پیاز سرخ شده | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و پودر فلفل قرمز | به مقدار لازم |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
عصاره ی گوشت | 2 قرص |
روغن | مقدار کم |
ماست | 4-3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه آش کلم آذری :
برای پخت آش کلم آذری، مقداری آب را داخل قابلمه بجوشانید. عصاره های گوشت را داخل قابلمه بریزید و حل کنید.
سپس نخود پخته شده و بلغور را اضافه کنید. مقداری که جوشید روغن و ادویه ها را اضافه کنید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه حدود 15 دقیقه بپزند.
سپس کلم های خرد شده و شسته شده را به همراه سبزیجات خرد شده اضافه کنید. اجازه بدهید مواد با هم بجوشند لازم نیست در قابلمه را قرار بدهید. پیاز سرخ شده را هم به مواد بالا اضافه کنید.
در این مرحله مواد داخل قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرند و کف قابلمه نچسبند. اجازه بدهید آش برای 20 دقیقه با حرارت پایین یا متوسط بپزند.
زمان سرو با پیاز و نعنا داغ و ماست تزیین کنید و با نان و کره می توانید میل کنید.
طرز تهیه آش کلم آذربایجان شرقی:
طرز تهیه آش کلم با رشته
مواد لازم برای آش کلم برگ :
کلم برگ ریز خردشده | 200 گرم |
هویج نگینی خردشده | 3 عدد |
برگ کرفس خردشده | 50 گرم |
عدس | دو سوم پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
سیر داغ | 1 قاشق سوپخوری |
پیاز داغ | 2 قاشق سوپخوری |
رشته آش | 200 گرم |
کشک | نصف پیمانه |
نمک و فلفل و ادویه | به مقدار لازم |
روش تهیه آش کلم برگ آذربایجان شرقی:
برای پخت آش کلم برگ آذری، ابتدا حبوبات را به صورت جداگانه از چندین ساعت قبل خیس کنید و طی آن چند بار آب آن عوض کنید. سپس نخود و لوبیا را با کمی آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند.
وقتی حبوبات نیمه پز شدند، عدس را به آنها اضافه کنید و پس از چند جوش زدن، کلم برگ را به همراه پیاز داغ، سیر داغ و ادویه ها داخل آش بریزید.
بعد از اینکه حبوبات کمی پخته شدند، هویج را به همراه برگ های کرفس داخل قابلمه آش بریزید و اجازه دهید تا همه مواد پخته شوند.
بعد از اینکه حبوبات پخته شدند رشته آش را اضافه کنید. در پایان بعد از نرم شدن رشته آش، کشک را داخل آن بریزید و بعد از چند جوش، آش را از روی حرارت بردارید.
آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با مقداری کشک، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید. تزیین آش به وسوسه انگیز شدن برای خوردن کمک زیادی میکند.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها