55 کشور از سیستم تکس فری استفاده می کنند
در حال حاضر بعضی از کشورهای گردشگر پذیر دنیا برای جذب بیشتر گردشگر و توسعه بیشتر در صنعت گردشگری و توریست در کشورشان از سیستم تکس فری استفاده می کنند.
آیا از سیستم خرید در کشورهای ديگر اطلاعی دارید؟ احتمالا در سفرهای خارجی خویش کلمه تکس فری را زیاد شنیده اید، ولی از آن استفاده نکرده اید، بهتر است که پیش از تصمیم به سفر با این سیستم بیشتر آشنا شده تا بتوانید بموقع و به شیوه درست از آن استفاده کنید.
معنای واژه تکس فری
تکس فری ( Tax Free) در لغت به معنای بدون مالیات است. همان طور که میتوانید حدس بزنید، برای کالاهایی که از فروشگاه های گوناگون در فروشگاه های خارجی خریداری می کنید، مالیاتی در نظر گرفته شده است. البته این مسأله در فروشگاه های داخل کشور هم صدق می کند ولی فکر کنید که شما به خرید بروید و مالیاتی هم پرداخت نکنید.
در حال حاضر بعضی از کشورهای گردشگر پذیر دنیا برای جذب بیشتر گردشگر و توسعه بیشتر در صنعت گردشگری و توریست در کشورشان قوانینی را بکار بسته اند که باتوجه به قوانین اعمال شده توسط آنها، خریداران مالیاتی را که برای خرید کالایی پرداخت نموده اند در هنگام خروج از کشور پس می گیرند ولی به هر حال نمی توان از جذابیت های تکس فری کم کرد.
در زمان ورود به هر فروشگاه به نشان تکس فری روی درب ورودی آن دقت کنید
نکاتی در رابطه با استفاده از تکس فری
بهتر است زمان ورود به هر فروشگاه برای خرید به نشان تکس فری ( Tax Free) روی درب ورودی یا بالای صندوق فروشنده توجه کنیم و یا از فروشنده و مسئول فروشگاه سؤال کنیم که آیا این فروشگاه شامل قانون تکس فری هست یا خیر. در کشورهای گوناگون، دست کم مبلغ خرید برای برخوردار شدن از این قانون بسیار متفاوت است، به عنوان نمونه ، در ترکیه برای برخوردار شدن از ۴ درصد تکس فری باید دست کم ۱۰۰ لیر خرید نمایید.
در این فروشگاه ها یک فرم به خریدار داده می شود کهشامل اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی، محل اقامت و نشانی خریدار است و در بعضی موارد شماره ی گذرنامه شما نیز خواسته خواهد شد. این فاکتور نیزدر ۳ نسخه تنطیم و به خریداران تحویل داده می شود.
یکی از مواردی که باید به آن توجه بفرمایید این است که در مرحله ی پس از زمان خارج شدن از کشور برای استفاده از قانون تکس فری، باید اول این مدارک یا همان فاکتور ۳ برگی را به بخش مخصوص Tax free که در واقع زیر مجموعه گمرک آن کشور است، تحویل دهید.
مامور بعد از تائید خرید شما مهر مخصوصی را روی فرم خرید که در واقع همان فاکتور ۳ برگی است می زند و بعد از جدا کردن یک برگ از فاکتور مذکور، ۲ برگ ديگر را به شما تحویل می دهد، اکنون میتوانید چمدان هایتان را تحویل قسمت بار دهید، بدین ترتیب به خاطر داشته باشید پیش از تحویل بار باید به قسمت اختصاصی تکس فری فرودگاه مراجعه کنید.
پس از عبور از قسمت کنترل گذرنامه فرودگاه، مجدد به قسمت مربوط به Tax free مراجعه کنید. این مرکز بیشتر شبیه یک بانک است. شما می توانید با ارائه ی رسید مربوطه یعنی همان ۲ برگ باقی مانده در دست شما که توسط مامور اول مهر شده است، مبلغ قابل پرداخت را دریافت نمایید. مرحله ی نهایی در پایان این مسیر، متصدی یا کارشناس گمرک برای پرداخت مبلغ به شما ۲ مورد را پیش روی شما قرار می دهد و به این ترتیب که هم میتوانید مبلغ مربوطه را با ارز رایج همان کشور یا ارز معتبری مانند دلار دریافت کنید.
کشورهایی که قانون تکس فری یا بدون مالیات در آن ها اجرا می شود
پنجاه و پنج از 130 کشور که مالیات بر ارزش افزوده را می پردازند، به بازدیدکنندگان خارجی اجازه میدهند که از سیستم بازپرداخت مالیات بهره ببرند و این کشورها شامل استرالیا، اتریش، آذربایجان، بلژیک، بلغارستان، کانادا، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، اندونزی، ایرلند، اسرائیل، مکزیک، مراکش، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی، روسیه، صربستان، سنگاپور، آرژانتین، ارمنستان، اسلوونی، اسلواکی، اسپانیا، آفریقای جنوبی ، سوئد، سوئیس، تایوان، تایلند، ترکیه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، کره، لتونی، لبنان، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مقدونیه، مالزی، ایالات متحده و ویتنام هستند.
گردآوری: بخش گردشگری
پاسخ ها