عرق و تاثیر آن بر سلامت پوست
در صورتی که عرق بلافاصله بعد از انجام تمرین های ورزشی پاک نشود میتواند باعث تحریک و سوزش پوست شود.بیشترین ميزان عرق کردن در زمان فعالیت های بدنی شدید مثل انجام ورزش صورت ميگیرد ، ولی این لزوما چیز بدی نیست، به خصوص چنانچه بلافاصله بعد از پایان ورزش دوش گرفته و لباسهای خویش را عوض کنید.
کاهش احتمال ابتلا به اکنه
عرق ماده های زیان آور حاوی باکتری را که سبب جوش میشوند را از بدن خارج می کند. غدد عرق به مقدار قابل توجهی ، بدن را از شر این ماده های زیان آور و دیگر آلوده کننده های پرخطر خلاص می کنند.
تاثیر عرق کردن بر سلامت پوست
تسهیل روند بهبود زخم ها
غدد عرق محل ذخیره سلول های بنیادی بالغ هستند که در فرآیند بهبودی و بسته شدن زخم ها نقش دارند. این غدد یک نوع از غدد عرق موجود در بدن هستند که به مقدار زیاد روی سطح پوست سرتاسر بدن وجود دارند.
تعریق چطور به صورت مثبت بر پوست تاثیر می گذارد؟
تعریق یک روش طبیعی لایه برداری و درمان خشکی پوست و همچنین دیگر شرایط پوستی است. این به دلیل آن است که عرق حاوی مواد معدنی، نمک و اوره است. همچنین، تعریق به از بین بردن باکتری ها، چربی و ناخالصی ها، و سم زدایی بدن کمک می کند.
یکی از اعمال مهم پوست تنظیم حرارت میباشد که این عمل به وسیله تعریق در سطح پوست صورت ميگیرد به این معنی که در زمان گرمای زیاد غدد عرق فعال شده و عمل تعریق را انجام میدهند و در نتیجه تبخیر رطوبت سطح پوست، ایجاد خنکی در سطح بدن می گردد و درغیر این صورت افراد دچار تب غیر عفونی یا در حقیقت افزایش حرارت ناشی از این اختلال می شوند.
خواص عرق کردن برای پوست
از طرف ديگر وجود تعریق سطح پوست با تنظیم رطوبت پوست در حد عادی، باعث نرمي پوست ودر حقیقت به جلوگیری از خشکی پوست هم کمک می کند.
به گفته دکتر ویتنی بووی، متخصص پوست در نیویورک، عرق حاوی جایگزین های طبیعی برای آنتی بیوتیک ها به اسم پپتیدهای ضد میکروب است. یک پپتید ضد میکروب خاص در عرق به اسم« درمسیدین» از طريق غدد عرق به پوست پمپاژ می شود و پوست را پوشش می دهد، از این جهت ، لایه محافظ دربرابر عفونت ناشی از میکروب ها و ماده های زیان آور ديگر شکل می گیرد.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی
پاسخ ها