ممکن است فکر کنید که دوش گرفتن هر روز سالمتر از دوش گرفتن کمتر است، اما در واقعیت برعکس عمل میکند. دوشهای مکرر ممکن است تعادل میکروارگانیسمهای پوست را مختل کند.
ذاتا همه ما انسانها تمیزی و پاک بودن را دوست داریم و اغلب برای این که بوی خوب داشته باشیم و ظاهری آراسته، روزانه به حمام میرویم، از مواد شوینده، عطرها و ادکلنهای گران قیمت استفاده میکنیم.
به گزارش مشرق نیوز، اما موضوع اصلی این است که آیا هر روز به حمام رفتن برای ما مفید است یا برای ما ضررهایی هم دارد؟
ممکن است فکر کنید که دوش گرفتن هر روز سالمتر از دوش گرفتن کمتر است، اما در واقعیت برعکس عمل میکند. دوشهای مکرر ممکن است تعادل میکروارگانیسمهای پوست را مختل کند و پوست را کمتر محافظت کند و در برابر عفونت آسیب پذیرتر شود. سیستم ایمنی بدن ما به تحریک خاصی توسط باکتریها و کثیفیها نیاز دارد و دوش گرفتن زیاد ممکن است سیستم ایمنی و تواناییهای آن برای محافظت در برابر ویروسها را تضعیف کند.
با دوشهای طولانی و داغ ممکن است احساس آرامش کنید و پوست شما را تمیز کند، اما میتواند به پیری زودرس آن نیز کمک کنند. پوست ما با یک لایه بیرونی چرب پوشیده شده است که رطوبت را نگه میدارد تا پوست را برای مدت طولانی تری صاف و جوانتر نگه دارد. شستشو و اسکراب میتواند این لایه محافظ را از بین ببرد و پوست شما را تحریک پذیر، چین و چروک و خشک کند.
هر چقدر که متناقض به نظر میرسد، شستن روزانه موها در نهایت میتواند آن را کدرتر کند و چربتر نشان دهد. وقتی موهای خود را هر روز میشویید، لایه بیرونی سبوم را که به عنوان یک سپر محافظ در برابر آسیب عمل میکند، از بین میبرید. به عنوان پاسخ منافذ شما شروع به تولید حتی بیشتر از این ماده میکند و باعث میشود که پوست سر شما احساس خارش و تحریک کند و در نهایت منافذ را مسدود میکند. این به نوبه خود ممکن است رشد مو را مختل کند.
دوش گرفتن بلافاصله بعد از خوردن یک غذای خوشمزه ممکن است جذاب به نظر برسد، اما این عادت در واقع ممکن است باعث افزایش وزن شما شود. هضم غذا نیاز به جریان خون مناسب در معده دارد. وقتی زیر دوش میروید، دمای بدنتان پایین میآید که سیستم گوارش شما را سردرگم میکند، اگر این کار را به طور منظم انجام دهید، ممکن است به سیستم گوارش شما آسیب برساند و باعث افزایش وزن شما شود.
دوش گرفتن بیش از حد ممکن است یک عامل کمک کننده به آن آلرژیهای آزار دهنده شما باشد. هنگامی که پوشش اسیدی پوست آسیب میبیند، توانایی آن برای مبارزه با محرکهای خارجی را کاهش میدهد. شستن تمام کثیفیها از روی پوست شما باعث میشود سیستم ایمنی ما تنبل شود، که به نوبه خود ممکن است منجر به آلرژی، آسم و حتی دیابت شود.
پوست ما، ناحیه حساس اطراف بخش خصوصی شما نیز برای سالم ماندن به تعادل باکتریهایی نیاز دارد آبی که خود را با آن تمیز میکنیم ممکن است حاوی فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی مضر باشد، چه برسد به عطرها و افزودنیهای مصنوعی زیادی که در صابونها و ژلهای شست و شو وجود داد. قرار گرفتن روزانه در معرض این مواد شیمیایی ممکن است باکتریهای خوب داخل اندامهای خصوصی شما را مختل کند و باعث خارش یا سوزش و عفونتهای مختلف شود.
منبع : سایت فرارو
پاسخ ها