گراک در برخی موارد عملکرد درستی در تشخیص بیماریها داشته است؛ اما در موارد دیگر، هوش مصنوعی نتوانسته موارد واضح را درست تشخیص دهد.
ایلان ماسک اخیراً مدعی شده است که بعد از اضافه شدن قابلیت تشخیص جزئیات تصاویر به هوش مصنوعی گراک در پلتفرم X، کاربران میتوانند اقدام به استفاده از آن برای تحلیل عکسهای رادیولوژی و تصویربرداریهای پزشکی خود کنند.
چتبات گراک که در پلتفرم X قابل استفاده است و امکانات ویژهای را در اختیار کاربران نسخه پولی توییتر سابق قرار میدهد؛ عملکرد نسبتاً متفاوتی در مقایسه با سایر سرویسهای هوش مصنوعی دارد. پاسخهای طعنهآمیز و شیطنتهای مختلف در خروجیها از جمله موارد هستند که جنجالهایی پیرامون این چتبات در ماههای اخیر ایجاد کردهاند. مدیرعامل ایکس بهتازگی اعلام کرده است که گراک از این پس میتواند اقدام به تحلیل تصاویر و تشخیص جزئیات عکسها نماید. بههمین دلیل از کاربران خواسته است تا اطلاعات پزشکی خود را بهمنظور بررسی و تشخیص در اختیار چتبات مذکور قرار دهند.
ماسک در پست عجیب خود در ایکس، از کاربران خواسته است که نتایج تصویربرداریهای پزشکی مثل عکسهای رادیولوژی یا MRI و سیتیاسکن خود را به گراک ارسال کنند تا تحلیل خودکار آنها توسط ماشین را تحویل بگیرند. او همچنین اشاره داشته است که قابلیت تازه افزوده شده به گراک در مراحل ابتدایی قرار دارد؛ اما همچنان از دقت بالایی برخوردار است و میتوانند بسیار مفید و کاربردی واقع شود. وی در ادامه گفته است که کاربران اقدام به گزارش عملکرد صحیح یا مشکلات چتبات ایکس نمایند.
هنوز مشخص نیست که آیا تحلیل و بررسی تصاویر پزشکی و نتیجه آزمایشها توسط گراک بهدرستی انجام میشود یا خیر. همچنین ارائه دادههای شخصی حساس مانند سوابق پزشکی به سرویسهایی که از کاربران خود اطلاعات جمعآوری میکنند، بههیچ عنوان منطقی بهنظر نمیرسد. اگرچه زمینه سوءاستفاده مستقیم از چنین مواردی مطرح نیست؛ اما در صورت نشت اطلاعات و بهخطر افتادن دادههای کاربران، احتمال دارد که اشخاص با مشکلات جدی مواجه شوند.
با وجود تردیدها، بسیاری از کاربران ایکس اقدام به ارائه دادههای پزشکی و سلامت خود به چتبات گراک کردهاند و نتایج آنها را هم بهاشتراک گذاشتهاند. برخی از آنها عنوان کردهاند که تحلیل هوش مصنوعی با تشخیص پزشکان مشابه بوده است و دیگر نیازی به متخصصین برای پیبردن به مشکلات سلامت خود نخواهند داشت. اما بررسیهای انجام شده توسط پزشکان نشان میدهد که گراک در موارد بسیار شایع مثل گسترش بیماری سل به ستون فقرات یا عدم تشخیص نشانههای واضح سرطان سینه در اسکنها، عملکرد قابلقبولی نداشته است. حتی در موردی عجیب، تومور سرطان سینه توسط هوش مصنوعی، بیضه تشخیص داده شده است.
البته استفاده از هوش مصنوعی بهعنوان ابزاری مکمل در برخی از زمینههای پزشکی مثل رادیولوژی، چندان عجیب نیست و درحالحاضر هم سرویسهایی در این حوزه فعالیت دارند. اما اتکای کامل به چتباتها بدون بررسی پزشک و نظارت فرد متخصص روی آنها، میتواند تشخیصهای نادرستی را بههمراه داشته باشد. همچنین چتباتها اقدام به ذخیره تمامی مکالمات و دادههای کاربران خود جهت تمرین و بهبود عملکرد خود میکنند؛ در نتیجه ارائه سوابق پزشکی به آنها میتواند به کابوسی برای حفظ حریم شخصی افراد تبدیل شود؛ بهطوری که حتی شرکتهای بزرگی مثل آمازون و جیپیمورگان، کارمندان خود را از صحبت با چتباتها منع کردهاند.
پاسخ ها