لئونوف درحالیکه بیرون از فضاپیما بود، عکسهای متحرک گرفت و حرکت در خارج از فضاپیما را تمرین کرد.
18 مارس 1965 اولین راهپیمایی فضایی توسط فضاپیمای شوروی، وسخود 2 انجام شد. ووسخود 2 که حامل «الکسی لئونوف» و «پاول بلیایف» بود، در 18 مارس به فضا پرتاب شد. در گردش مداری دوم، لئونوف فضاپیما را درحالیکه هنوز به آن متصل بود، ترک کرد.
وسخود 2 یک مأموریت فضایی متعلق به شوروی بود که نقطه عطف دیگری در اکتشافات فضایی ایجاد کرد.
فضاپیماهای وسخود بازسازیشده از فضاپیمای وستوک با یک موشک پشتیبان سوخت جامد بودند که در بالای ماژول فرود نصب شده بود. صندلی جهشی وستوک برداشته شد و دو صندلی جایگزین آن اضافه شد.
هیچ امکاناتی برای فرار خدمه درصورت پرتاب یا فرود اضطراری وجود نداشت. یک موشک ترمز سوخت جامد نیز به خطوط چتر نجات اضافه شد تا امکان فرود نرمتر فراهم شود.
فضاپیمای وسخود دارای یک قفل هوای بادی بود که در مدار قرار داشت. الکسی لئونوف لباس فضایی پوشید و فضاپیما را ترک کرد درحالیکه پاول بلیایف، داخل آن باقی ماند.
لئونوف راهپیمایی فضایی خود را 90 دقیقه پس از مأموریت در پایان اولین گردش مداری آغاز کرد. راهپیمایی فضایی لئونوف 12 دقیقه و 9 ثانیه به طول انجامید و از شمال مرکزی آفریقا (شمال سودان/جنوب مصر) شروع شد و بر فراز سیبری شرقی پایان یافت. لئونوف گزارش داد که از تنگه جبل الطارق تا دریای خزر به پایین نگاه کرده و دیده است.
او اولین کسی بود که از یک فضاپیما در فضا بالا رفت. لئونوف درحالیکه بیرون از فضاپیما بود، عکسهای متحرک گرفت و حرکت در خارج از فضاپیما را تمرین کرد.
تنها چند ماه پس از این راهپیمایی فضایی نیز، ایالاتمتحده فضانوردی را طی جمینای 4 به خارج از فضاپیما فرستاد.
اگرچه لئونوف توانست راهپیمایی فضایی خود را با موفقیت به پایان برساند، اما این کار با مشکلاتی روبهرو بود. تنها وظیفه لئونوف این بود که یک دوربین را به انتهای قفل هوا وصل کند تا پیادهروی فضایی خود را ضبط کند و از فضاپیما عکس بگیرد. او بدون هیچ مشکلی دوربین را وصل کرد.
بااینحال، هنگامی که سعی کرد از دوربین عکاسی روی سینهاش استفاده کند، لباس فضایی بادکنکی شده بود و او نمیتوانست به سمت کلید شاتر روی پایش برسد. او پس از 12 دقیقه و 9 ثانیه متوجه شد که لباسش سفت هم شده است، تا جایی که نمیتواند دوباره وارد قفل هوا شود.
او مجبور شد مقداری از فشار لباس فضایی را تخلیه کند تا بتواند مفاصل خود را خم کند. اما درنهایت ایمنی لباسها به زیر حد استاندارد رسید. لئونوف اقدام خود را در رادیو گزارش نکرد تا دیگران را نگران نکند، اما رادیو و تلویزیون دولتی شوروی قبلاً پخش زنده خود را از فضاپیما متوقف کرده بود. همچنین اعلام کرده بودند که مأموریت با مشکلاتی روبهرو شده است.
لئونوف بعدها گفت که اگر نمیتوانست وارد ووسخود 2 شود، قرص انتحاری داشت و بلایف مجبور میشد او را در مدار رها کند.
بهدنبال تمام این موارد، یک ورود مجدد دردسرساز که بهدلیل نقص سیستم فرود خودکار بود فضانوردان را مجبور به استفاده از پشتیبان دستی کرد. فضاپیما بهقدری تنگ بود که دو فضانورد که هر دو لباس فضایی پوشیده بودند، پس از جهتدهی برای ورود مجدد نتوانستند به صندلیهای خود بازگردند تا مرکز جرم کشتی را به مدت 46 ثانیه بازگردانند.
درنتیجه ماژول مداری بهدرستی از ماژول فرود جدا نشد که باعث شد وسیله نقلیه برگشتی بهشدت بچرخد تا زمانی که دو ماژول در 100 کیلومتری از هم جدا شوند.
پاسخ ها