تصویر جدید ناسا از قلب کهکشان ما که توسط تلسکوپ جیمز وب گرفته شده، ساختارهایی سوزنیشکلی را نشان میدهد که محققان را متحیر کرده است.
ناسا تصویری جدید و تماشایی از کهکشان راه شیری منتشر کرده که توسط تلسکوپ جیمز وب گرفته شده است. این تصویر جزئیاتی پیشتر دیدهنشده را از منطقهای نزدیک به هسته کهکشان خانگی ما نشان میدهد. این منطقه مملو از ساختارهایی است که برای ناسا ناشناخته و غیرقابل توضیحاند. محققان از مشاهده این ساختارها متحیر شدهاند.
براساس گزارش ناسا، تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب، حدود 500 هزار ستاره چشمکزن به همراه خوشهای از پیشستارهها (Protostar) را نشان میدهد که از ابرهای تیره متراکم غبار و گاز بیرون میآیند. پیشستارهها ستارگانی نونهال هستند که به مرور با گرفتن جرم به ستارههای بالغ تبدیل میشوند.
در تصویر جیمز وب، علاوه بر ستارگان، نوکهای پرمانند فیروزهای را میبینیم که گمان میرود ساختارهایی از جنس هیدروژن یونیزه باشد. این ساختارها معمولاً محصول ستارگان عظیمی هستند که فوتونهای برانگیخته آنها گاز هیدروژن اطراف را یونیزه میکنند. دانشمندان هنوز اطلاعات دقیقی از این ساختارهای سوزنیشکل که بهطور تصادفی در سراسر محیط هیدروژنی یونیزه شدهاند، در دست ندارند.
یکی از محققان این حوزه گفته است که هرگز هیچ داده مادونقرمزی از این منطقه با وضوح و حساسیتی به خوبی تصویر وب وجود نداشته، بنابراین برای اولینبار ویژگیهای زیاد این منطقه راهشیری قابل مشاهده شده است. وب به محققان امکان میدهد شکلگیری ستارهها را در این نوع محیط به روشی مطالعه کنند که قبلاً ممکن نبود.
تلسکوپ وب در اواخر سال 2021 به فضا پرتاب و اولین تصاویر آن در سال 2022 منتشر شد. هدف این تلسکوپ رصد دورههای اولیه جهان، جستجوی سیارات فراخورشیدی، بررسی کهکشانهای اولیه و همچنین ترسیم چگونگی شکلگیری ستارهها بوده است.
به گفته محققان، مرکز کهکشانها مکانی شلوغ و پرآشوب است. در آنجا ابرهای گازی متلاطم و مغناطیسی وجود دارند و ستارگان از میان این ابرها تشکیل میشوند؛ سپس این ستارهها با بادها، جتها و تشعشعات خود بر گازهای اطراف تأثیر میگذارند. تسلکوپ جیمز وب اطلاعاتی در مورد این محیط پرآشوب ارائه داده و به اکتشافات بیشتر کمک کرده است.
پاسخ ها