استارتاپ ispace میتوانست به اولین شرکت خصوصی تبدیل شود که روی ماه فرود آمده، اما درنهایت ارتباط خود با را فرودگرش از دست داد.
رقابت برای حضور در ماه نهتنها میان دولتها ادامه دارد، بلکه حالا شرکتهای خصوصی هم به بخشی از بازیگران مهم این حوزه تبدیل شدهاند. در همین راستا، مأموریتی که میتوانست به اولین فرود یک شرکت خصوصی در ماه منتهی شود، بهدنبال ازدستدادن ارتباط استارتاپ ژاپنی ispace با فرودگر خود، ظاهراً با شکست مواجه شده است.
به گزارش تککرانچ، در شرایطی که فرودگر مأموریت Hakuto-R فاصله زیادی با سطح ماه نداشت، مهندسان این شرکت متوجه شدند که ارتباط با این فضاپیما را از دست دادهاند. «تاکشی هاکامادا»، مدیرعامل ispace، در خلال پخش زنده این مأموریت تأیید کرد که با توجه به قطع ارتباط، احتمالاً دیگر امکان فرود روی ماه وجود نخواهد داشت.
فرودگر Hakuto-R دسامبر پارسال سوار بر راکت فالکون 9 اسپیسایکس از کیپ کاناورال فلوریدا پرتاب شد. این فضاپیما سپس سفری سهماهه را پشت سر گذاشت تا برای فرود در ماه آماده شود. بااینحال، در شرایطی که بهنظر میرسید همهچیز طبق برنامه پیش رفته است، مهندسان ispace دریافتند که پاسخی از سمت فرودگر دریافت نمیشود.
این استارتاپ میگوید مهندسان و متخصصان عملیات آنها در تلاشند تا وضعیت فعلی فرودگر را کشف کنند. تیم عملیات تا آخرین لحظات فرود با فضاپیما ارتباط داشت، اما بعد ارتباط خود را از دست داد. ispace وعده داده است که درصورت کسب دادههای جدید، آنها را با کاربران به اشتراک بگذارد. این احتمال وجود دارد که Hakuto-R بدون مشکل در ماه فرود آمده باشد. اما هنوز اطلاعات بیشتری دراینباره در دسترس نیست.
مأموریت Hakuto-R حامل دو ماهنورد بود: یک ربات چهارچرخ از امارات متحده عربی و یک کاوشگر کوچک به سبک رباتهای «جنگ ستارگان» که توسط سونی و شرکت اسباببازیهای ژاپنی Tomy ساخته شده بود.
بااینحال، خود سازمان فضایی ژاپن هنوز اقدامی برای فرود در ماه انجام نداده است. البته آنها در 1990 در مأموریتی، با فضاپیمای Hiten گردشی به دور ماه داشتند و اطلاعاتی را از این کره ثبت کردند. اما فرود در ماه قرار است در مأموریتی موسوم به Smart Lander for Investigating Moon در دنباله سال جاری میلادی انجام بگیرد.
پاسخ ها