azvakilbepors com

azvakilbepors com

نکات مهمی که درباره ی طلاق رجعی باید بدانید!

طلاق رجعی چیست؟

یکی از انواع طلاق در اسلام و به تبع آن قانون کشور، طلاق رجعی می باشد. در این نوع از طلاق این حق به مرد داده شده است تا در ایام عده از تصمیم خود برای جدایی از همسر انصراف داده و مجددا به زن رجوع کند. در نظر داشته باشید که در ماده 1148 قانون مدنی به صراحت در خصوص این نوع از طلاق توضیحاتی ارائه شده و ابعاد آن مورد بررسی قرار گرفته است.

اگر بخواهیم تعریف دقیقی از طلاق رجعی ارائه دهیم و به این سوال پاسخ دهیم که طلاق رجعی چیست؟ باید بگوییم که طلاق رجعی یکی از انواع طلاق است که در آن زن ملزم به نگه داشتن عده می باشد و مرد در زمان نگه داشتن عده از سوی زن می تواند به او رجوع نماید. در صورت رجوع مرد لازم است این موضوع به اطلاع محاکم قضایی و مقامات مسئول برسد.

دلیل نامگذاری این نوع از طلاق این است که حقی برای رجوع در اختیار مرد قرار گرفته است که زن نمی تواند از آن جلوگیری نماید. در واقع در این نوع از طلاق اگر مرد اراده به بازگشت و رجوع داشته باشد می تواند این عمل را با رفتارهای متفاوتی نشان داده و از تکمیل فرآیند طلاق جلوگیری کند. در نظر داشته باشید که در این نوع از طلاق، زن ملزم به نگه داشتن مدت زمان عده است.

طلاق رجعی

طلاق رجعی در قانون مدنی

در قسمت های قبل در این خصوص اشاره داشتیم که قانون به صراحت در خصوص طلاق رجعی سخن به میان آورده و در خصوص شرایط آن نکاتی را بیان نموده است. در واقع طلاق رجعی یکی از انواع طلاق است که در قانون درباره آن تبصره هایی بیان شده است. بر اساس ماده 1148 قانون مدنی در صورتی می توان طلاق را رجعی نامید که دارای دو شرط زیر باشد:

  • در صورتی که زن پس از طلاق ملزم به نگه داشتن ایام عده باشد. در این ایام به هیچ عنوان زن نمی تواند به مرد دیگری نزدیک شده و با او ازدواج کند؛ بنابراین اگر طلاقی عده نداشته باشد به هیچ عنوان رجعی نیست و جزو طلاق بائن محسوب می شود. برای مثال در طلاق دختر باکره و زن یائسه با عده مواجه نیستیم و این دو نوع از جمله زیرشاخه های طلاق بائن هستند.
  • شرط دیگر این است که در زمان عده این حق در اختیار مرد قرار گرفته باشد تا به همسر خود رجوع کرده و بدون اینکه نیاز به ازدواج و نکاح دیگری باشد زندگی مشترک را با او ادامه دهد. در شرایطی ممکن است زن ملزم به نگه داشتن ایام عده باشد ولی در این ایام حق رجوع به مرد داده نشده باشد. در این صورت به هیچ عنوان نمی توان طلاق را رجعی دانست و بائن می باشد. (ماننده طلاق خلع و طلاق برای بار سوم)

سلام به دوستان عزیزم اگر که می خواهید اطلاعاتی درمورد طلاق رجعی کسب کنید پیشنهاد می کنم که با وب سایت از وکیل بپرس همراه ما باشید 

azvakilbepors com
azvakilbepors com

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋