باتری یکی از مهمترین اجزای سمعک است و قدرت و کیفیت آن در عملکرد سمعک بسیار موثر خواهد بود. باتری سمعک در مدلهای شارژی و معمولی در بازار موجود میباشند و به طور کلی باید بدانیم که باتری تحت چه شرایطی عمر بیشتری خواهد داشت. خرید باتری با کیفیت و نگهداری صحیح از آن از جمله مواردی است که در ماندگاری و دوام باتری موثر میباشد.
سمعک دستگاهی است که به شنوایی افراد کمک میکند و به همین دلیل نحوه عملکرد آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین انتخاب اجزای سمعک مانند باتری در عملکرد بهتر و طول عمر بیشتر سمعک نقش مهمی دارد. در این مقاله قصد داریم انواع مختلف باتری سمعک و نحوه نگهداری صحیح از آن را بررسی کنیم.
معمولا بیشتر افراد برای سمعک خود از باتریهای معمولی استفاده میکنند در حالیکه باتریهای قابل شارژ نیز برای سمعک موجود است و عملکرد مطلوبی دارند. نکته مهم در مورد باتریهای قابل شارژ توجه به ظرفیت باتری و قدرت آن است. باتری باید متناسب با ظرفیت سمعک انتخاب شود تا به سمعک آسیبی وارد نکند. استفاده از باتریهای قابل شارژ مقرون به صرفه هستند و به سادگی با استفاده از دستگاه مخصوص شارژ میشوند.
در بسیاری از سمعکها هنگامی که باتری ضعیف میشود علامتهایی مشاهده میشود که نشان دهنده اتمام شارژ باتری است. به عنوان مثال ممکن است صداها واضح به گوش نرسد یا صدا بیش از حد ضعیف باشد و مجبور شوید میزان صدا را بسیار بالا ببرید. در برخی از انواع سمعک در زمان کاهش شارژ باتری از دستگاه صدای بوق هشدار شنیده میشود که به معنی اتمام شارژ باتری است. پرستار سالمند در منزل میزان باتری سمعک را چک میکند و هرگاه نشانگر باتری نشان دهد که باتری در حال اتمام است، باتری را عوض میکند. برای کودکان نیز تعویض باتری بایستی توسط والدین یا پرستار کودک در منزل در زمان لازم انجام شود.
باتری سمعک در اندازههای مختلف و مناسب برای انواع سمعک در بازار موجود میباشد. باتریها بر اساس اندازه به پنج دسته 5، 10، 13، 312 و 675 تقسیم میشوند. هر یک از اندازههای ذکر شده برای سمعک خاصی مورد استفاده قرار میگیرد و باید متناسب با ظرفیت سمعک انتخاب شود.
عمر باتری سمعک به میزان استفاده از آن بستگی دارد. به عنوان مثال اگر 16 ساعت در روز از سمعک استفاده شود بسته به اندازه باتری و نوع آن، از 5 روز تا دو هفته باتری قابل استفاده خواهد بود. اگر سمعک کمتر از این مدت زمان کار کرد ممکن است سمعک مشکلی داشته باشد و یا اینکه باتری کیفیت مطلوبی ندارد و زود خالی میشود.
والدینی که کودکانشان از سمعک استفاده میکنند باید بسیار مراقب باشند تا باتریها در دسترس کودکان قرار نگیرد. زیرا امکان بلعیده شدن باتری توسط کودکان وجود دارد و بسیار خطرناک است. به همین دلیل باید سمعک را در زمان استراحت درون قاب مخصوص قرار دهید تا کودکان با ان بازی نکنند و باتری آن را در نیاورند.
همچنین یهتر است در زمان خرید باتری سمعک از برندهای با کیفیت و معروف استفاده کنید. کیفیت باتری در عملکرد سمعک بسیار موثر است و بی کیفیت بودن باتری و فاسد شدن آن ممکن است به سمعک آسیب بزند و عملکرد سمعک را ضعیف کند. اگر باتری باکیفیت خریداری میکنید اما مصرف سمعک زیاد است و باتری زود خالی میشود، ممکن است سمعک مشکلی داشته باشد. به همین علت حتما سمعک را به متخصص نشان دهید.
آزمایش آنلاین ارائه دهنده خدمات پرستاری و بهداشتی، امکانات لازم برای انجام آزمایش در منزل، ویزیت پزشک در منزل و سایر خدمات درمانی در منزل را برای هموطنان گرامی فراهم نموده است. با ما در آزمایش آنلاین همراه باشید.
پاسخ ها