آزاده پاوه نژاد

آزاده پاوه نژاد

اهل برنامه نویسی، دوستدار کتاب

مهدی: برای زمان دربی مهندسی نمی کنیم

قرعه‌کشی رقابت‌های لیگ برتر در‌حالی قرار است در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۸ تیرماه برگزار شود که در فاصله یک ماه تا آغاز رسمی فصل بیست‌وسوم این رقابت‌ها هنوز برخی ایرادها در نحوه برگزاری رقابت‌های لیگ برتر دیده می‌شود.

فرهیختگان: قرعه‌کشی رقابت‌های لیگ برتر در‌حالی قرار است در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۸ تیرماه برگزار شود که در فاصله یک ماه تا آغاز رسمی فصل بیست‌وسوم این رقابت‌ها هنوز برخی ایرادها در نحوه برگزاری رقابت‌های لیگ برتر دیده می‌شود. این در‌حالی است که اگرچه هر‌ ساله سعی بر آن می‌شود تا این ایراد و اشکال‌ها برطرف شود اما با آغاز این رقابت‌ها باز هم حواشی‌ای رخ می‌دهد که گریز‌ناپذیر بوده و می‌تواند این رقابت‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد. بر همین اساس در صحبت با سهیل مهدی سعی شده است تا ابهامات و این ایرادات را مطرح کرده و از عالی‌ترین مقام برگزار‌کننده کمیته مسابقات نقطه‌نظراتش را جویا شویم. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با سهیل مهدی، رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ را در ادامه می‌خوانید.

چرا برنامه رقابت‌های لیگ برتر تا یک فصل کامل یا حداقل تا نیم‌فصل به‌صورت یکجا اعلام نمی‌شود؟

برنامه ما به‌صورت کامل آماده است و از لحاظ اعلام برنامه به‌شخصه به‌عنوان مسئول برگزاری لیگ مشکلی ندارم، اما مقداری محدودیت‌ وجود دارد که در‌حال استعلام هستیم. علاوه‌بر‌آن، شرایط روز هم مهمند و نمی‌توان درباره همه جزئیات صحبت کرد. به همین دلیل باید مقداری صبر کرد تا در شرایطی نرمال برنامه‌های زمان‌بندی رقابت‌ها اعلام شود.

قرار است تا قبل از جام ملت‌ها، نیم‌فصل اول به پایان برسد؟

باید تلاش کنیم این اتفاق بیفتد در غیر این صورت شاید اتفاقات دیگری رخ دهد. البته برنامه نیم‌فصل اول بسیار فشرده است، چون هم جام ملت‌ها را داریم، هم لیگ قهرمانان برگزار می‌شود. در کنار آن فیفا‌دی و آماده‌سازی تیم‌های ملی از‌جمله تیم امید و حضور این تیم در بازی‌های آسیایی را داریم. تورنمنت‌های پی‌درپی و همزمانی را در جریان نیم‌فصل اول شاهد هستیم. مقداری سخت است از نیم‌فصل اول به سلامت عبور کنیم، اما تلاش خودمان را می‌کنیم.

برای الزام باشگاه‌ها به همکاری با تیم ملی امید قرار بود قوانینی وضع شود.

هیات‌رئیسه در‌حال بررسی هستند. این موضوع باید تصویب هیات‌رئیسه را داشته باشد و سپس به ما ابلاغ شود، چون هنوز در دستورالعمل سازمان لیگ چنین چیزی وجود ندارد.

به وضعیت تماشاگران برسیم. در فصل جدید تغییراتی را در این زمینه شاهد هستیم؟ و آیا باز هم شاهد محدودیت‌ها خواهیم بود؟

هر مسابقه‌ای شرایط خاص خودش را در روز مسابقه دارد. قاعدتا یکی از محدودیت‌هایی که خواهیم داشت حتما فروش بلیت الکترونیکی خواهد بود که این الزام را حتما خواهیم داشت تا تماشاگران حتما با بلیت وارد ورزشگاه‌ها شوند. قاعدتا محدودیت‌های کرونا برداشته شده اما به‌لحاظ ریسک مسابقه و شرایط پذیرش ورزشگاه متناسب با آن مسابقه و آن رقابت خاص، عوامل انتظامی و امنیتی استان تصمیم‌گیری خواهند کرد که چه درصدی از ظرفیت ورزشگاه برای بازی مدنظر می‌تواند تماشاگر بپذیرد. این یک امر منطقی به شمار می‌رود که برای هر دیداری نمی‌توان ظرفیت صد‌در‌صدی را برای هر ورزشگاهی در‌نظر گرفت. یک بازی ریسکش بالاست و تقاضای زیادی برای حضور در ورزشگاه وجود دارد، مانند دربی تهران که نمی‌توان شرایط میزبانی 90 درصدی را رعایت کرد. این در صورتی است که در برخی شهرستان‌های دیگر نیز چنین شرایطی وجود دارد. بنابراین این موضوع را باید متناسب با شرایط روز بازی درباره‌اش تصمیم‌گیری کرد.

هنوز شرایط میزبانی ۹۰ درصدی در دربی تهران برای تیم‌های میزبان فراهم نشده است؟

به‌نظرم ساختار ورزشگاه آزادی هنوز به آن تکاملی نرسیده که چنین کاری را انجام دهیم. همین‌طوری هم این ورزشگاه شرایط خاص خودش را دارد و باید ببینیم تا روز آغاز مسابقات چند سکو آماده شده است.

به‌نظر شما ورزشگاه آزادی با گنجایش کامل به رقابت‌های فصل جدید لیگ برتر خواهد رسید؟

قاعدتا با مصاحبه‌هایی که از مسئولان مربوطه شنیده‌ام به‌نظر می‌رسد آنها یک بازه زمانی یک‌و‌نیم تا دو سال را برای مرمت و تعمیر کامل سکوها اعلام کرده‌اند. بنابراین ورزشگاه آزادی با گنجایش کامل به این فصل نخواهد رسید.

برای فصل جدید چه تدابیری را خواهید اندیشید تا ماجراهای دیداری مانند پرسپولیس و پیکان دوباره تکرار نشود؟

به‌نظرم این اتفاقات اجتناب‌ناپذیرند. شاید یک‌سال دیگر یا یک‌جای دیگر و برای تیم دیگر در یک شهر دیگر چنین اتفاقی دوباره تکرار شود. این موضوع را باید برای روز مسابقه بگذاریم. چون با توجه به شرایط خاص هر مسابقه باید در روز مسابقه برایش تصمیم‌گیری لازم را به عمل آورد. ما دستورالعمل‌های خاص خودمان را داریم، اما بحث ریسک ورزشگاه و میهمان‌پذیری ورزشگاه یک بحث دیگر است. اجازه دهید دستگاه‌های نظارتی که در این زمینه مرتبطند اظهارنظر کنند و ان‌شاءالله در این خصوص در همان روز بهترین تصمیم را خواهیم گرفت. یک زمان‌هایی مشکلات ایمنی هواداران به‌وجود می‌آید و سلامتی جان مردم بسیار مهم‌تر از برگزاری یک دیدار فوتبال است.

یک باور غلط وجود دارد که سازمان لیگ معمولا طوری برنامه‌ریزی می‌کند که دیدار دربی خیلی در هفته‌های ابتدایی یا انتهایی نیفتد و در همان اواسط فصل برگزار شود. این موضوع چقدر صحت دارد؟

قرعه‌ها و زوج قرعه‌ها مشخص هستند و برنامه‌ریزی نیز براساس قرعه‌کشی مشخص و اعلام خواهد شد. قبلا هم باورهایی وجود داشت که می‌گفتند قرعه‌کشی مهندسی می‌شود و بعضا فکت‌هایی هم می‌آوردند که شبیه به قرعه‌کشی دو سه فصل پیش بوده و در چند سال پیش هم تکرار شده بود. این موضوع به زوج قرعه‌ها بستگی دارد و شانسی است و اصلا این قضایا وجود ندارد. وقتی زوج قرعه در‌می‌آید براساس آن چیدمان هم شکل می‌گیرد.

برای زمان دربی هم پس برنامه‌ریزی خاصی نمی‌شود.

اصلا و به‌هیچ‌وجه مهندسی وجود نخواهد داشت. برای ما فرقی نمی‌کند چه تیمی در چه هفته‌ای بازی کند و ما باید همه بازی‌ها را برگزار کنیم. چه هفته اول باشد و چه هفته آخر. چه فرقی برای ما می‌کند؟

درباره برنامه‌ریزی لیگ برتر که هر هفته کنداکتور تلویزیون را تغییر می‌داد چه تدابیری را اندیشیده‌اید که کمتر شاهد این اتفاق باشیم؟

صداوسیما حداقل اثر را روی تغییر زمان مسابقات داشت و فصل گذشته شاید برای یک یا دو بازی بیشتر صداوسیما برای تغییر زمان بازی درخواستی نداشت و آن هم دیدارهایی بود که پخش مستقیم رقابت لیگ با برگزاری برخی رشته‌های دیگر مثل والیبال جهانی یا کشتی جهانی و... تداخل پیدا می‌کرد و از آن جایی که مردم می‌خواستند هر دو رقابت را به‌صورت کامل ببینند، زمان برگزاری آن یکی دوتا بازی را تغییر دادیم.

به‌نظر می‌رسد شاید مجبور شوید از این به بعد تقویم سایر رشته‌های پرطرفدار دیگر را هم برای اعلام رقابت‌های لیگ برتر ببینید.

درست است و شاید این کار را انجام دهیم، اما به‌صورت‌کلی باید عرض کنم صداوسیما زیاد درخواستی برای تغییر زمان بازی‌ها نداشته و بعید است امسال هم درخواست‌های اینچنینی را شاهد باشیم.

به‌جز این موضوع چه پارامترهای دیگری برای تغییرات زمان دیدارهای لیگ برتر تاثیرگذار هستند؟

20 تا 30 درصد این موضوع به درخواست تیم‌هایی مربوط می‌شد که هزینه می‌کردند تا بازی‌هایشان پخش مستقیم شود. مثلا تیمی مانند هوادار در فصل گذشته هزینه‌هایی را متقبل شده بود تا برخی از بازی‌هایش پخش مستقیم شود. تیم مقابل هم البته از این موضوع منتفع شده و وقتی بازی هوادار پخش می‌شد، این بازی در شبکه استانی تیم مقابل هم پخش می‌شد. یعنی دو استان از این قضیه نفع می‌بردند. بنابراین آنها درخواستی می‌دادند که اگر بازی ما در فلان ساعت باشد با توجه به هزینه‌ای که شده است، از دو شبکه استانی بازی ما پخش خواهد شد که سازمان لیگ همکاری می‌کرد تا حداقل هواداران دو تیم بتوانند به‌صورت مستقیم بازی تیم‌های محبوب خود را ببینند. حدود 30 درصد از تغییرات ما به‌خاطر این موضوع بود.

مشکلات دیگری هم وجود داشت که روی برنامه‌ریزی شما تاثیرگذار باشد؟

مقداری هم پروازهای تیم‌ها ما را اذیت کرد. مثلا تیمی که می‌خواست از جنوب کشور به تهران یا اصفهان یا تبریز برود به‌طور ناگهانی یکی دو پرواز کنسل یا جابه‌جا می‌شد و این تغییرات پروازی جوری بود که مثلا اگر نیم‌ساعت زمان بازی را جابه‌جا نمی‌کردیم تیم میهمان باید یک شب بیشتر در شهر میزبان می‌ماند که همین امر هزینه‌های بیشتری را به تیم میهمان تحمیل می‌کرد و در چنین شرایطی بازهم سازمان لیگ همکاری‌های لازم را به‌عمل می‌آورد. الان هم که می‌دانید چقدر هزینه‌ها سنگین هستند و در چنین فضایی باید همکاری لازم را به عمل بیاوریم. برخی تغییرات هم مورد نیاز نهادهای نظارتی بودند. در غیر این صورت سازمان لیگ راسا برنامه‌ای را بعد از تدوین، تغییر نخواهد داد. اکثرا به‌خاطر درخواست‌های سازمان‌های بالادستی و بیرونی از‌جمله خود باشگاه‌ها بود که ما سعی کردیم در این دوران اقتصادی که شرایط بسیار سخت است به باشگاه‌ها کمک کنیم. در‌مجموع این موضوع را هم می‌پذیرم که تغییرات زیادی را از لحاظ زمان‌بندی در فصل گذشته داشتیم که امیدوارم این فصل کمتر شاهد این تغییرات باشیم.

آزاده پاوه نژاد
آزاده پاوه نژاد اهل برنامه نویسی، دوستدار کتاب

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋