افت تحصیلی کودکان یکی از بزرگترین دغدغههای والدین تو دوران تحصیلی فرزندشون محسوب میشه. به طور کلی، افت تحصیلی یعنی دانش آموزی که همیشه تو مدرسه عملکرد خوبی داشته، نمراتش تو یه درس (یا گاهی چند درس) به طور ناگهانی کاهش شدیدی پیدا میکنه. ناگفته نمونه که این موضوع فقط به بحث درسی و نمره مربوط نمیشه. ممکنه یه دانش آموز با انضباط و نمونه به طور ناگهانی تبدیل میشه به یه دانش آموز بیانضباط. گرفتن نمره بد، علاقه نداشتن به مدرسه و سوء رفتار دانش آموز با معلمان و سایر کارکنان محیط مدرسه میتونه نشونهای از وجود مشکلات روحی و شخصی دانش آموز باشه. به همین خاطر میشه گفت بیتوجهی به این موضوع خسارتهای جبرانناپذیری به آینده کودک وارد میکنه. بیشک همه پدرها و مادرها میخوان بچههاشون تو مدرسه بدرخشن؛ اما همیشه هم این اتفاق نمیفته.
افت تحصیلی کودکان ممکنه به دلایل مختلفی مربوط بشه. با این حال وقتی دانش آموز تو شرایطی قرار میگیره که روح و روانش به هم میریزه، دچار افت تحصیلی میشه. ناگفته نمونه که یه سری اختلالات مثل اضطراب دانش آموز ، افسردگی و یا اختلال یادگیری تو به وجود اومدن افت تحصیلی بی تاثیر نیستن. به طور کلی، دلایل اصلی افت تحصیلی در کودکان و نوجوانان رو میشه به دو دسته تقسیم کرد: دسته اول دلایل فردی و دسته دوم شرایط خانوادگی. بعضی از دلایل افت تحصیلی در کودکان که به خاطر شرایط فردی به وجود میان، عبارتند از:
گاهی اوقات افت تحصیلی کودکان به شرایط خانوادگی برمیگرده. شرایطی مثل:
آسیبهای ناشی از افت تحصیلی کودکان باعث میشه بچهها در آینده سرخورده و پژمرده بشن. بد نیست بدونی که این آسیبها با گذر زمان هم التیام پیدا نمیکنن. حتی تو بعضی موارد ممکنه شرایط روحی و روانی کودک بدتر هم بشه. به همین خاطر پدرها و مادرها در صورت بروز چنین مشکلی باید هرچه سریعتر نسبت به کشف علت و رفع اون اقدام کنن. افت تحصیلی کودک و اضطراب دانش آموز در وهله اول زیانهای روحی و روانی به همراه داره. یکی از عواقب مشخص و واضح افت تحصیلی کودکان مردودی و تکرار پایه تحصیلی هست. این موضوع زیانهای زیادی به منابع مالی و انسانی جامعه وارد میکنه. علاوهبر این، عواقب افت تحصیلی در کودکان تو زندگی فردی، خانوادگی و حتی اجتماعی بچهها هم قابل مشاهده هست. ناگفته نمونه که تکرار پایه یا ترک تحصیل زیانهای مالی و اقتصادی هم به همراه داره.
خوشبختانه باید بدونی که افت تحصیلی کودکان و نوجوانان با برنامهریزی و وقت گذاشتن حل میشه. همچنین باید بدونی که این موضوع برای حل شدن به زمان نسبتاً زیادی لازم داره. پس باید صبور باشی و به بچهت تو حل این مشکل کمک کنی. واضحه که برای حل هر مشکلی اول باید علتشو پیدا کنی. به هر حال مراجعه به مشاور میتونه بهت کمک کنه تا علت افت تحصیلی رو ریشهیابی کنی.
افت تحصیلی کودکان معمولاً تو تغییر دوره اتفاق میفته. به عنوان مثال، زمانی که دانش آموز از دبستان وارد دوره متوسطه میشه. به همین خاطر بهتره به جای تنبیه و سرزنش بچه رو تشویق کنی. یه راه حل دیگهای که به جبران افت تحصیلی کودک کمک میکنه، تمرکز و حذف محرکهاست. پس بهتره هر عاملی که باعث حواس پرتی بچه موقع درس خوندن میشه رو برطرف یا حذف کن. یادت باشه که محیط خونه رو از هرگونه تنش دور کنی تا کودک بتونه به خوبی درسشو بخونه.
پاسخ ها