با اومدن پاییز و تغییرات دما، سیستم ایمنی بدن ما ممکنه ضعیفتر بشه و بیشتر در معرض بیماریهای زمستونی قرار بگیره. خیلیها فکر میکنن آنتیبیوتیک یه داروی معجزهگره، اما مصرفش بدون عوارض نیست.
توی بدن ما یه اکوسیستم بزرگ به اسم میکروبیوتای روده یا همون «فلور روده» هست. این اکوسیستم از میلیاردها موجود زنده مثل ویروسها، انگلها و قارچها تشکیل شده که بیشترشون باکتریهای مفید هستن. وقتی آنتیبیوتیک مصرف میکنیم، این داروها علاوه بر باکتریهای بد، باکتریهای خوب روده رو هم از بین میبرن. این موضوع ممکنه تعادل میکروبی روده رو به هم بزنه و باعث رشد زیاد بعضی باکتریها و تبدیل شدنشون به باکتریهای مضر بشه. اختلال توی میکروبیوتای روده میتونه روی عملکرد گوارشی و حتی سیستم ایمنی اثر منفی بذاره.
یکی دیگه از جاهایی که آنتیبیوتیکها میتونن تأثیر منفی بذارن، میکروبیوتای واژیناله که ۹۰ درصدش از باکتریهای مفید لاکتیکی تشکیل شده. این باکتریها یه لایه محافظ روی مخاط واژن ایجاد میکنن که جلوی عفونت رو میگیره. مصرف آنتیبیوتیک میتونه این باکتریها رو از بین ببره و باعث بشه قارچها یا ارگانیسمهای دیگه از این شرایط استفاده کنن و عفونت ایجاد کنن. یکی از این قارچها «کاندیدا آلبیکنس» هست که باعث عفونتهای قارچی میشه.
خیلی وقتا وقتی علائم بیماریهای زمستونی مثل تب رو میبینیم، سریع سراغ آنتیبیوتیک میریم. اما باید بدونیم که همیشه عفونتها باکتریایی نیستن و تب ممکنه به خاطر مبارزه بدن با ویروسها باشه که تو این حالت آنتیبیوتیک هیچ اثری نداره. اگه علائم ادامه پیدا کرد، بهتره حتماً با یه پزشک مشورت کنیم. حتی اگه نمیتونیم حضوری به دکتر بریم، میتونیم از مشاورههای پزشکی آنلاین استفاده کنیم.
پاسخ ها