آیدا دلبند

آیدا دلبند

مادر، همسر، دانشجوی سال آخر مامایی
 ۱ نفر را دنبال می کند

مراحل قانونی برای فرزندخواندگی کودک از یتیم خانه

مراحل قانونی گرفتن فرزندخوانده از پرورشگاه

فرزندخواندگی

به زبان خیلی ساده روند قانونی گرفتن بچه از پرورشگاه به این صورت است که ابتدا درخواست کنندگان سرپرستی باید یک تقاضانامه جهت سرپرستی یک کودک به سازمان بهزیستی ارائه بدهند پس از آن سازمان بهزیستی مکلف است حداکثر پس از دو ماه نسبت به اعلام نظر کارشناسی خود آن درخواست را به دادگاه صالح تقدیم کند، دادگاه با احراز شرایط مقرر در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست با لحاظ نظریه سازمان بهزیستی، نسبت به صدور قرار سرپرستی آزمایشی که 6 ماه است اقدام می نماید و قرار صادره به دادستان، متقاضی و سازمان بهزیستی ابلاغ می گردد. در صورتی که در مدت دوره سرپرستی آزمایشی، زوال و یا عدم تحقق هر یک از شرایط مقرر در این قانون به تقاضای دادستان و یا سرپرست منحصر یا سرپرستان کودک یا نوجوان و با اطلاع قبلی سازمان و همچنین با تقاضای سازمان قرار صادره را فسخ نماید.

مراحل قانونی گرفتن فرزندخوانده

آثار و تکالیف صدور حکم سرپرستی چیست؟

مطابق با ماده۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست قانونگذار ما می گوید: پس از صدور حکم قطعی سرپرستی، مفاد حکم از سوی دادگاه به اداره ثبت احوال و اداره بهزیستی مربوط ابلاغ می شود، و اداره ثبت احوال مکلف است نام و نام خانوادگی کودک یا نوجوان تحت سرپرستی و همچنین مفاد حکم سرپرستی را در اسناد سجلی و شناسنامه سرپرست یا زوجین سرپرست وارد کند.

همچنین اداره ثبت احوال مکلف است شناسنامه جدیدی برای کودک یا نوجوان تحت سرپرستی با درج نام و نام خانوادگی سرپرست یا زوجین سرپرست صادر و در قسمت توضیحات مفاد حکم سرپرستی و نام و نام خانوادگی والدین واقعی وی را در صورت مشخص بودن قید نماید. در تبصره 2 این ماده قانونگذار می گوید: کودک یا نوجوان تحت سرپرستی می تواند پس از رسیدن به سن هجده سالگی، صدور شناسنامه جدیدی را برای خود با درج نام والدین واقعی در صورت معلوم بودن، یا نام خانوادگی مورد نظر وی، در صورت معلوم نبودن نام والدین واقعی، از اداره ثبت احوال درخواست نماید.

بطور کلی باید بگویم که تکالیف سرپرست نسبت به کودک یا نوجوانی که سرپرستی آن را قبول کرده است از لحاظ نگهداری، تربیت و نفقه، احترام، نظیر تکالیف والدین نسبت به اولاد خود می باشد و نباید نسبت به آنها فرقی گذاشت. نکته مهم دیگر این است که حتی صدور حکم سرپرستی به هیچ وجه موجب قطع پرداخت مستمری که به موجب قانون به کودک یا نوجوان تعلق گرفته یا می گیرد، نمی شود و در صورت فوت سرپرست منحصر یا سرپرستان که مشمول یکی از صندوق های بازنشستگی بوده اند، افراد تحت سرپرستی در حکم افراد تحت تکفل متوفی محسوب گردیده و تا تعیین سرپرست جدید از مزایای مستمری وظیفه بازماندگان برخوردار خواهند شد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران شرایط فرزند خواندگی را اعلام کرد:

  • اولویت با زوجینی هست که فرزند ندارند و در اولویت دوم زنان و دختران فاقد فرزند هستند
  • خانم‌های بالای ۳۰ سال مجرد
  • اولویت سوم ما زن و شوهر دارای فرزند هست و حداقل سالی که باید از ازدواج این افراد گذشته باشد حداقل ۵ سال بایستی از ازدواجشان گذشته باشد و صاحب فرزند نشده باشند،

 آیا باید مالی را به نام فرزندخوانده کنیم؟

ما شاید یکی از نکاتی که همین جا بهتر است که به آن اشاره کنم بحث تمکن مالی ذهنیت خیلی از افراد را به یک سمت و سویی برده که ما نمی‌توانیم از این طریق فرزند خوانده داشته باشیم در صورتی که این شرایط خیلی تسهیل شده و از طریق تملیک نیست معمولا با اخذ تعهد کتبی که در آینده بخشی از اموال را به نام فرزند خوانده بکنند ما (سازمان بهزیستی) این شرایط را ایجاد کردیم. این طور نیست که یک ملکی را به لحظه به نام کنند.

مدارک لازم برای ثبت نام فرزند خواندگی

مدارک لازم برای ثبت نام فرزند خواندگی

متقاضیانی که برای ثبت نام فرزند خواندگی بهزیستی ۱۴۰۳، اقدام می نمایند، علاوه بر پر کردن فرم های لازم، مطابق روند نحوه تکمیل فرم، در سامانه فرزندخواندگی بهزیستی، لازم است مدارکی را نیز ارائه کرد تا بدین وسیله، صلاحیت و شرایط خود را برای ثبت نام فرزند خواندگی، اثبات نمایند. مدارک لازم برای ثبت نام فرزند خواندگی ،عبارتند از:

  • کارت ملی و شناسنامه متقاضیان
  • کارت پایان خدمت یا کارت معافیت از خدمت ( صرفا برای آقایان )
  • سند یا قباله ازدواج زوجین
  • گواهی اشتغال به کار یا مدرک مثبت درآمد متقاضی، مانند حکم کارگزینی
  • گواهی پزشک متخصص زنان و زایمان و گواهی پزشکی قانونی، برای زوجین فاقد فرزند
  • تصویر برابر اصل شده کلیه مدارک فوق

نحوه صدور قرار دادگاه در خصوص تقاضانامه سرپرستی کودک، بدین صورت است که با تسلیم تقاضانامه سرپرستی کودک، دادگاه به بررسی شرایط زوجین می پردازد و در صورتی که شرایط فوق را در خصوص زن و شوهر یا سرپرستان احراز کند، قرار دوره آزمایشی را صادر می کند.

صورت مشاهده اطفال رها شده و گمشده خانواده‌هایی که صلاحیت نگهداری فرزند را ندارند چه کاری را باید کرد و یا به کجا زنگ بزنند و مشاوره بگیرند؟

حتما با ۱۲۳ که اورژانس اجتماعی بهزیستی هست تماس بگیرند یا با مراجع قضایی و از این طریق فرزند به شیرخوارگاه‌ها یا مراکز زیرمجموعه بهزیستی واگذار شود تا بعد از طریق مراجع قضایی در موردش روند قضایی پیش برود و به فرزندخواندگی سپرده شود.

آیدا دلبند
آیدا دلبند مادر، همسر، دانشجوی سال آخر مامایی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋