تشنج کودکان که عموما با تب هم همراه است این روزها خیلی رایج شده. وقتی که یه کودک دچار تشنج میشه، برای والدین ممکن هست نگرانکننده و ترسناک باشه. تشنجها در کودکان بیشتر در دوران کودکی و نوجوانی رخ میدن و معمولاً در سنین ۶ ماه تا ۵ سال بیشتر مشاهده میشن. تشنجهای کودکان معمولاً به دو دسته تقسیم میشن: تشنجهای تبخالی و تشنجهای بدون تب.
در صورتی که کودک شما دچار تشنج شده، مهم هست که آرام باشین تا این حالات تموم بشن. یعد تشنج هم باید به دنبال یه پزشک خوب باشین. پزشک میتونه علت تشنج رو تشخیص بده و در صورت لزوم درمان مناسبی پیشنهاد بده.
علت دقیق تشنج کودکان هنوز کاملاً مشخص نشده. اما در برخی موارد، عوامل زیر میتونن باعث وقوع تشنج کودکان بشن:
یکی از علل شایع تشنج کودکان ، تب هست. تب باعث تغییر در فعالیت مغزی میشه و میتونه تشنج رو در بعضی از کودکان به همراه داشته باشه. این نوع تشنجها به عنوان تشنجهای تبخالی شناخته میشن.
بعضی از کودکان دچار اختلالات مغزی هستن که میتونه به تشنج منجر بشن. اختلالات شامل اختلالات توانبخشی مغزی، نارسایی اکسیژن رسانی به مغز (در زمان تولد پیش از موعد) و وجود تومورهای مغزی مثالهایی از اختلالهای مغزی هستن.
بعضی تشنجها به عوامل ژنتیکی مربوط میشن و به وراثت از والدین یا خانوادههای دیگر مرتبط هستن.
بعضی عوامل محیطی میتونن نقش مهمی در وقوع تشنج کودکان داشته باشن. مثلاً صدمه به سر، عفونتهای مغزی و مصرف بعضی داروها ممکن هست عواملی باشن که به تشنج منجر میشن.
مهم هست بدونین که هر کودک و شرایط اون منحصر به فرد هست و علت دقیق تشنج در هر مورد باید توسط پزشک متخصص بررسی بشه. اگه کودک شما دچار تشنج شده، حتما به پزشک متخصص اطفال یا نورولوژی مراجعه کنین تا علت تشنج رو شناسایی و درمان مناسبی تجویز کنه.
هنگامی که کودک شما دچار تشنج میشه، میتونین اقدامات زیر رو انجام بدین:
مهم هست که علت دقیق تشنج شناسایی بشه. پزشک در این خصوص میتونه بهتون کمک کنه و درمان مناسبی رو پیشنهاد بده.
پاسخ ها