طرز تهیه نان سیب زمینی خانگی
در این مقاله از ، با طرز تهیه نان سیب زمینی خانگی آشنا می شوید. نان سیب زمینی خانگی، نانی نرم و پف دار است که با طعم ملایم کره ای و شیرین خود، انتخابی ایده آل برای ساندویچ یا سرو کنار سوپ محسوب می شود. این نان با استفاده از سیب زمینی نشاسته ای و شیر اسکالدشده، بافتی بی نظیر و ماندگاری بالا دارد.
این دستور نان سیب زمینی، نانی نرم و پف دار تولید می کند که برای ساندویچ یا سرو کنار سوپ عالی است.
انواع مختلفی از نان سیب زمینی وجود دارد، اما این نسخه شبیه نان سفید است، با این تفاوت که مقاوم تر بوده و برای ساندویچ های لذیذ یا تازه از فر با لایه ای ضخیم از کره عسلی خانگی بی نظیر است.
طعم: نرم، پف دار، کمی کره ای با ته مزه شیرین—ایده آل برای ساندویچ یا تُست!
ابزارهای پیشنهادی: میکسر با قلاب خمیر، قالب نان، و دماسنج آشپزخانه برای بررسی دمای آب.
پیشنهاد سرو: با کره بمالید، ساندویچی فوق العاده درست کنید، یا کنار سوپ سرو کنید!
خروجی: دو نان نرم و پف دار.
فریز کردن: کاملاً خنک کنید، محکم بسته بندی کنید و تا ۶ هفته در فریزر نگه دارید. در دمای اتاق یخ زدایی کرده و لذت ببرید!
سیب زمینی: از سیب زمینی راسِت یا سیب زمینی پخت به دلیل نشاسته بالا استفاده کنید. انواع دیگر هم جواب می دهند، حتی پوره سیب زمینی باقی مانده بدون رطوبت اضافی.
مخمر: این دستور با مخمر خشک فعال تست شده و با انواع دیگر آزمایش نشده است.
آرد: آرد سفید همه منظوره بهترین بافت و طعم را در کنار سیب زمینی نشاسته ای ایجاد می کند.
شکر/کره/شیر: شیر پرچرب و کره به طعم، رنگ، و بهتر ور آمدن خمیر کمک می کنند.
نکته حرفه ای: شیر را تا زمانی که حباب های ریز کنار دیواره های قابلمه تشکیل شوند گرم کنید، سپس از روی حرارت بردارید. این فرآیند اسکالدینگ نام دارد، اگر چه این کار اختیاری است، اما به بهتر ور آمدن نان کمک می کند.
مواد لازم برای تهیه نان سیب زمینی
نان سیب زمینی خانگی هر بار به صورت کاملاً سبک و پف دار آماده می شود!
سیب زمینی راسِت یا سیب زمینی پخت | ۳۴۰ گرم، حدود ۲ عدد متوسط + ۱ پیمانه آب سیب زمینی |
شیر کامل | ۲ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
مخمر خشک فعال | ۲ بسته یا ۴/۵ قاشق چای خوری |
کره ذوب شده | ۱/۴ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد همه منظوره | ۷ تا ۸ پیمانه |
سیب زمینی ها را پوست بکنید و به قطعات ۲/۵ سانتی متری خرد کنید. در قابلمه ای بریزید و آب را تا ۲/۵ سانتی متر بالاتر از سیب زمینی ها اضافه کنید. بجوشانید، سپس حرارت را کم کنید و بگذارید سیب زمینی ها نرم شوند. ۱ پیمانه از آب سیب زمینی را نگه دارید و کمی خنک کنید.
سیب زمینی ها را آبکش کرده و کاملاً پوره کنید تا صاف شوند. کمی خنک کنید. به ۱ پیمانه پوره سیب زمینی نیاز دارید.
شیر را در قابلمه ای بریزید و حرارت دهید تا حباب های کوچک کنار دیواره ها تشکیل شود یا دمای آن به ۸۳ درجه سانتی گراد برسد. شیر را تا دمای ۴۰-۴۳ درجه سانتی گراد خنک کنید (شیر باید گرم باشد نه داغ).
آب سیب زمینی گرم (۱ پیمانه) را با شکر مخلوط کنید. مخمر را روی آن بپاشید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کف کند.
در کاسه بزرگ یا میکسر با قلاب خمیر، پوره سیب زمینی، شیر گرم، کره ذوب شده، نمک، ۴/۵ پیمانه آرد و مخلوط مخمر را ترکیب کنید. با سرعت متوسط-پایین مخلوط کنید تا یکدست شود.
به تدریج آرد اضافه کنید تا خمیر از دیواره های کاسه جدا شود. خمیر را در میکسر با سرعت پایین به مدت ۵-۷ دقیقه ورز دهید تا صاف و براق شود.
خمیر را در کاسه چرب شده قرار دهید، با پارچه بپوشانید و در جای گرم به مدت ۱ ساعت بگذارید تا حجمش دو برابر شود.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را در قالب نان ۲۳×۱۳ سانتیمتری چرب شده (یا با کاغذ روغنی) قرار دهید. ۴۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا دوباره حجمش دو برابر شود.
در حین ور آمدن خمیر، فر را با دمای ۱۷۷ درجه سانتی گراد گرم کنید.
نان را به مدت ۴۵-۵۵ دقیقه بپزید تا روی آن طلایی شود.
مراحل درست کردن نان سیب زمینی
• این دستور ۲ عدد نان با ۱۲ برش برای هر نان می دهد.
• گرم کردن شیر (اسکالد) یعنی حرارت دادن تا نزدیک نقطه جوش. اگر دماسنج ندارید، شیر را تا تشکیل حباب های کوچک کنار دیواره گرم کنید و بلافاصله از روی حرارت بردارید. این کار با غیرفعال کردن برخی پروتئین ها به بهتر ور آمدن نان کمک می کند.
• اگر نان بیش از حد قهوه ای شد، روی آن را با فویل به صورت آزاد بپوشانید.
• نان سیب زمینی باقی مانده را تا ۵ روز در یخچال (در بسته بندی) نگه دارید. برای فریزر تا ۶ هفته قابل نگهداری است
طرز درست کردن نان سیب زمینی خانگی
نان را در ظرف دربسته روی پیشخوان نگه دارید. برای نگهداری طولانی تر، در یخچال قرار دهید. نان خنک شده یا برش های آن را تا ۶ هفته در کیسه های زیپ دار فریز کنید. از نان سیب زمینی باقی مانده برای تهیه خرده نان خانگی یا کروتون استفاده کنید.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها