خواص دانه کولا، جادویی از طبیعت
در این مقاله از ، شما را با دانه کولا و خواص آن آشنا می کنیم. دانه کولا، از خواص بسیاری برای سلامتی بدن برخوردار است که در ادامه به آن پرداخته ایم.
آجیل کولا میوه درخت کولا ( Cola acuminata و Cola nitida )، بومی غرب آفریقا است. درختان که ارتفاع آنها به 40 تا 60 فوت می رسد، میوه ای ستاره ای شکل تولید می کنند. هر میوه بین دو تا پنج مغز کولا دارد. این میوه کوچک به اندازه یک شاه بلوط سرشار از کافئین است.
آجیل کولا وقتی تازه جویده شود طعم تلخی دارد. وقتی آنها خشک می شوند، طعم آنها ملایم تر می شود و ظاهراً بوی جوز هندی می دهند.
دانه های کولا سرشار از کافئین و تئوبرومین هستند، دو محرک که اثرات مشابه قهوه و شکلات دارند. آنها همچنین حاوی ترکیبات دیگری مانند تانن ها، ساپونین ها و فلاونوئیدها هستند که فواید سلامتی مختلفی دارند. از آنها در طب سنتی و به عنوان طعم دهنده در نوشیدنی های کولا استفاده می شود. عصاره کولا یک طعم دهنده رایج غذایی است که در کوکاکولا، پپسی کولا و در حال حاضر بسیاری از نوشیدنی های انرژی زا محبوب یافت می شود.
دانه های کولا حاوی تعدادی ترکیبات فعال از جمله کافئین، تئوبرومین و کاتچین هستند. این ترکیبات اثرات مختلفی بر بدن دارند، از جمله :
– تحریک سیستم عصبی مرکزی، که می تواند سطح هوشیاری و انرژی را افزایش دهد
– گشاد کردن عروق خونی که می تواند گردش خون را بهبود بخشد
– کاهش التهاب
– به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند
– دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی
مزایای سلامتی دانه کولا هنوز در حال تحقیق است، اما برخی از مزایای بالقوه عبارتند از:
– سطوح انرژی بهبود یافته است
– افزایش هوشیاری
– عملکرد شناختی تقویت شده
– گردش خون را افزایش می دهد
– تقویت سیستم ایمنی
– محافظت در برابر آسیب کبدی
– تسکین سردرد و میگرن
– بهبود عملکرد جنسی
– تقویت خلق و خو
– کاهش خستگی
– سیستم گوارش را تحریک کنید
– به عنوان یک دیورتیک عمل کنید
– خاصیت آنتی باکتریال و ضد ویروسی دارند
– از کبد محافظت کنید
– بهبود عملکرد شناختی
– خطر بیماری قلبی را کاهش دهید
– بهبود عملکرد ورزشی
نشان داده شده است که دانه های کولا دارای مزایای بالقوه کاهش وزن هستند. کافئین و تئوبرومین می توانند به سرکوب اشتها و افزایش سطح انرژی کمک کنند که می تواند منجر به کاهش وزن شود. علاوه بر این، تانن موجود در دانه های کولا می تواند به اتصال به مولکول های چربی و جلوگیری از جذب آنها توسط بدن کمک کند.
دانه های کولا به طور سنتی برای بهبود سلامت جنسی استفاده می شود. کافئین و تئوبرومین موجود در دانه های کولا می تواند به افزایش جریان خون به اندام های تناسلی کمک کند که می تواند عملکرد جنسی را بهبود بخشد. علاوه بر این، فلاونوئیدهای موجود در دانه های کولا دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که می تواند به محافظت از سیستم تولید مثل کمک کند.
آشنایی با خواص دانه کولا
همچنین نشان داده شده است که دانه های کولا در درمان سایر بیماری ها موثر است مانند:
– درمان عفونت ها
– بیماری های پوستی
– زخم ها
– دندان درد
– بیماری صبحگاهی
– بیماری های روده
– سردرد
– افسردگی
– میل جنسی کم
– سرفه و آسم
– درمان اسهال و اسهال خونی
– یبوست
– مشکلات چشمی مختلف
– حالت تهوع
– مشکلات چشمی
– بیماری های کبدی
– دیابت
آمریکایی ها سابقه طولانی در مصرف نوشابه های حاوی کولا بدون هیچ گونه عوارض جانبی برای سلامتی دارند. آجیل کولا در واقع دانه ای است که از داخل میوه گرفته شده است، بنابراین با آلرژی به آجیل درختی مرتبط نیست.
عوارض جانبی آجیل کولا و عصاره آجیل کولا به موازات اثرات دوز قابل مقایسه کافئین است.
کافئین اثرات زیادی بر بدن دارد، از جمله:
– سیستم عصبی مرکزی شما را تحریک می کند و به شما احساس بیداری و انرژی می دهد.
– به عنوان یک دیورتیک عمل می کند و به بدن شما کمک می کند تا نمک و آب اضافی را از طریق افزایش ادرار دفع کند.
– افزایش ترشح اسید معده که می تواند منجر به سوزش سر دل و ناراحتی معده شود.
– تداخل در توانایی بدن شما برای جذب کلسیم
– افزایش فشار خون شما
– اکثر مردم می توانند با خیال راحت حدود 400 میلی گرم کافئین در روز را تحمل کنند. اما کافئین می تواند بر برخی افراد متفاوت از دیگران تأثیر بگذارد.
– دانه های کولا به طور کلی زمانی بی خطر هستند که در حد اعتدال مصرف شوند. نوشیدنی های انرژی زا نیازی به فهرست کردن محتوای کافئین موجود در ترکیبات گیاهی ندارند، بنابراین یک نوشیدنی انرژی زا با عصاره مغز کولا ممکن است کافئین بسیار بیشتری نسبت به برچسب نشان دهنده داشته باشد. کافئین بیش از حد می تواند عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند، مانند:
– اضطراب
– بی خوابی
– بی قراری و لرزش
– ضربان قلب سریع یا غیر طبیعی
– حالت تهوع
– استفراغ
– اسهال
– سردرد
– سرگیجه
– فشار خون بالا
– کم آبی بدن
– وابستگی و کناره گیری
کافئین بیش از حد می تواند باعث مشکلات سلامتی شود و به خصوص در ترکیب با الکل خطرناک است. ترکیب کافئین با الکل شما را فریب می دهد تا فکر کنید کمتر از آنچه که هستید آسیب دیده اید، که می تواند منجر به مسمومیت با الکل و رانندگی در حالت مستی شود.
نحوه مصرف دانه کولا
دانه های کولا را می توان به صورت کامل، جویده یا آسیاب شده به صورت پودر خورد. همچنین می توان آنها را به صورت چای یا عصاره تهیه کرد. مصرف کپسول یا قرص حاوی عصاره دانه کولا مصرف می شود.دوز توصیه شده دانه کولا بسته به فرد و شرایط تحت درمان متفاوت است. با این حال، به طور کلی توصیه می شود که با دوز کم شروع کنید و در صورت نیاز به تدریج آن را افزایش دهید.
دانه های کولا را می توان به صورت آنلاین یا در برخی از فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی خریداری کرد. آنها همچنین گاهی اوقات در فروشگاه های مواد غذایی قومی موجود هستند.
دانه های کولا یک داروی سنتی با انواع فواید بالقوه برای سلامتی است. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که آنها همچنین می توانند عوارض جانبی داشته باشند. اگر قصد مصرف دانه های کولا را دارید، مهم است که ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.
در اینجا موارد دیگری وجود دارد که باید در مورد دانه های کولا به خاطر داشته باشید:
• آنها نباید توسط کودکان، زنان باردار، یا افراد مبتلا به فشار خون بالا یا اضطراب مصرف شوند.
• آنها نباید در ترکیب با سایر محرک ها مانند کافئین یا آمفتامین ها مصرف شوند.
• آنها باید در حد اعتدال مصرف شوند، زیرا مصرف بیش از حد آنها می تواند منجر به عوارض جانبی شود.
• اگر به دنبال راهی طبیعی برای بهبود سطح انرژی، تقویت عملکرد شناختی یا کاهش التهاب هستید، دانه های کولا می توانند گزینه خوبی برای شما باشند. با این حال، مهم است که ابتدا با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که آنها برای شما مناسب هستند.
دانه های کولا منبعی غنی از کافئین و تئوبرومین هستند، دو محرک که فواید سلامتی مختلفی دارند. آنها به طور سنتی برای درمان انواع بیماری ها، از جمله سردرد، دندان درد، حالت تهوع، اسهال، سرفه، آسم، اسهال خونی، یبوست، مشکلات چشمی، بیماری های کبدی و دیابت استفاده شده اند. دانه های کولا معمولاً برای اکثر افراد بی خطر هستند، اما می توانند عوارض جانبی مانند اضطراب، بی خوابی، بی قراری، افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، ناراحتی معده و سردرد داشته باشند. قبل از مصرف دانه های کولا، در صورت داشتن هر گونه بیماری یا مصرف دارو، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها