دنیای آشپزی

دنیای آشپزی

آشپزی و کمی بیشتر...
توسط ۲ نفر دنبال می شود
 ۲ نفر را دنبال می کند

آموزش گام به گام شستشوی پنل داخلی کولر گازی



نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی, مراحل شستن پنل داخلی کولر گازی

مراحل شستن پنل داخلی کولر گازی

 

چگونه پنل داخلی کولر گازی را بدون خراب کردن آن شست و شو کنیم؟

کولر گازی یکی از لوازمی است که هر چند مدت یک بار نیاز به تمیز کاری و شست و شو دارد. هم پنل داخلی و هم خارجی این وسیله در معرض آلودگی ها و میکروب های بسیار زیادی است. در این مطلب از شما را با نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی آشنا خواهیم کرد.

نحوه دسترسی به پنل داخلی کولر گازی

پنل داخلی کولر گازی شامل قسمتی است که دقیقا در بخش زیرین درپوش قرار دارد. این بخش شامل قطعات متعددی از جمله کویل ها، فیلترها، لوله ها و ... است که هر کدام از این بخش ها امکان آلوده شدن دارند.

 

بخشی از پنل داخلی هم که اغلب در دست راست پنل است قسمت الکتریکی و سیم کشی ها است که اکیدا نباید آب یا مواد شوینده به آن ها برخورد کند. پیشنهاد می شود این بخش ها را قبل از شروع شست و شو کاملا بپوشانید. 

 

برای اینکه پنل داخلی در دسترس قرار بگیرد و شما به سادگی بتوانید آن را تمیز کنید ابتدا باید صفحه یا پوشش قرر گرفته بر روی پنل را باز کنید. برای این کار شاید لازم باشد تعدادی بست یا پیچ را باز کنید. پس از برداشتن صفحه می توانید تمامی قسمت های پنل داخلی و کویل ها را ببینید. 

 

مراحل شست و شوی پنل داخلی کولر گازی 

حقیقتا شست و شوی پنل های داخلی و خارجی کولر گازی کار چندان دشواری نیست. شما با رعایت یکسری نکات ایمنی و تهیه لوازم مورد نیاز و دانش فنی کمی می توانید خودتان هم پنل داخلی را شست و شو کنید. حال ببینیم به ترتیب لازم است چه مراحلی را طی کنید. 

 

1- ابتدا برق متصل به کولر گازی را قطع کنید

کولر گازی با استفاده از گاز فریون هوا را مطبوع و خنک می کند اما برای اینکه موتورش روشن شود و تمامی اجزای آن به کار افتند به نیروی الکتریسیته یا همان جریان برق نیاز دارد. حال اگر بخواهیم سرویس یا تعمیر یا شست و شو انجام دهیم حتما باید برق متصل به دستگاه را قطع کنیم.

 

به ویژه پنل داخلی که تمامی قطعات و سیم ها در دسترس است و احتمال بروز برق گرفتگی بسیار بالاست. پس حتما یا از جعبه تقسیم برق را قطه کنید یا کلا برق ورودی به کولر را قطع کنید. پس از آن با خیال راحت می توانید صفحه بالای کولر گازی را برداشته و شست و شو را آغاز کنید. 

 

نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی, قطع برق کولر گازی برای شستن پنل داخلی کولر گازی

برای شست و شوی پنل داخلی کولر گازی ابتدا برق کولر را قطع کنید

 

2- فیلترها را بردارید 

بعد از اینکه صفحه کولر گازی را برداشتید و پنل داخلی نمایان شد شما متوجه دو عدد فیلتر داخل این دستگاه می شوید. فیلترهای کولر گازی بخش بسیار مهمی در دستگاه هستند و نقش مهمی هم در کیفیت هوای دستگاه دارد. به جهت اینکه هوای بیرون همراه با آلودگی ها و گرد و خاک ها برای تبدیل و تصفیه به فیلترها می رسد اغلب یکی از آلوده ترین بخش های کولر گازی همان فیلترها هستند. 

 

پس فیلترها را خارج کرده و با یک مقدار آب پر فشار یا با استفاده از جاروبرقی کاملا تمیز کنید. استفاده از جاروبرقی برای فیلترها باعث می شود که تمامی گرد و غبار کاملا جذب جارو شود و منافذ فیلتر کاملا باز و پاکیزه شوند. اگر متوجه شدید کثیفی های روی فیلتر با جارو کاملا رفع نشد می توانید از بخار شوی یا آب هم استفاده کنید.

 

نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی, برداشتن فیلتر های کولر گازی

مرحله دوم شست و شوی پنل داخلی کولر گازی برداشتن فیلتر ها است

 

3- کویل ها را تمیز کنید 

یکی دیگر از مهم ترین بخش های کولر گازی که خیلی هم در معرض آلودگی قرار دارد کویل ها هستند. این بخش را هم می توانید با استفاده از فشار آب و حتی بخار شوی کردن تمیز کنید. اگر متوجه شوید آلودگی های روی کویل بسیار مقاوم است یا مواد چرب و رنگی است باید به جز آب از یک شوینده هم استفاده کنید. 

 

گاز پاک کن مخصوصا برای لک های چربی خیلی مناسب است و می تواند کاملا سطح کویل ها را پاکسازی کند. با این حال احتمالا شوینده های مخصوص کولر گازی هم وجود داشته باشد که می توانید از آن ها استفاده کنید. 

 

نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی, کویل ها را تمیز کنید

بعد از برداشتن فیلترها کویل ها را تمیز کنید 

 

4- سنسورها را تمیز کنید

بخش دیگری که معمولا در معرض آلودگی قرار می گیرد سنسورهای کولر هستند. این بخش ها هم می توانید با فشار آب و یا با استفاده از بخار شوی کردن تمیز کنید. سنسورها نقش فرمان دهنده را در دستگاه شما بر عهده دارند و اگر کثیف باشند احتمال دارد که فرمان ها را اشتباه ارسال کنند یا کلا در عملکردشان اختلال به وجود بیاید. 

 

البته ما در قسمت های بالا به شکل جداگانه بخش های مختلف را معرفی کردیم اما اینگونه نیست که نیاز باشد شما تمام بخش ها را کاملا از جایشان خارج کرده و جداگانه شست و شو کنید. در واقع شما می توانید با گرفتن فشار آب داخل پنل یا دستگاه بخار شوی یا هر وسیله شست و شوی مناسب دیگری که دارید تمامی قطعات را با هم بشویید.

 

البته فیلترها باید جدا شوند و جدا شسته شوند. تنها بخشی که نباید شسته شود و حتی یک قطره آب هم نباید بدان برخورد کند سیم کشی ها و بخش های الکتریکی است. با برخورد آب و شوینده به این بخش ها دستگاه شما احتمالا یا اتصال می کند یا می سوزد. 

 

نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی,تمیز کردن سنسورهای کولر گازی

یکی از مراحل شست و شوی پنل داخلی کولر گازی تمیز کردن سنسورها است

 

5- صفحه را سرجای خود برگردانده و اتصال برق را برقرار کنید

بعد از اینکه کار شست و شوی پنل داخلی تمام شد کمی صبر کنید تا کاملا بخش های مرطوب خشک شوند. فیلترها و سنسور دما و بخش هایی هم که خارج کردید باید کاملا خشک شوند. در ادامه باید سر جای خودشان قرار داده شوند.

 

پس از اینکه همه قطعات خارج شده را در جای دقیق خود محکم کردید نوبت آن می رسد که صفحه روی پنل داخلی یا در پوش آن را هم سر جای خودش قرار دهید. باز کردن درپوش به هر شکلی که بود احتمال زیاد بستن آن هم به همان شکل است. 

 

وقتی مطمئن شدید صفحه خارجی سر جای خود محکم شده حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه صبوری کنید و پس از آن اتصال برق دستگاه را وصل کنید. اگر تمامی نکات ایمنی را رعایت کرده باشید و قطعات را هم به درستی در جای خودشان قرار داده باشید دستگاه شما روشن می شود. با روشن کردن دستگاه متوجه تغییراتی که در اثر تمیز کاری روی پنل ایجاد شده خواهید شد. 

 

نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی, خنک تر شدن هوای خروجی یکی از فواید شستن پنل داخلی کولر گازی

خنک تر شدن هوای خروجی یکی از فواید شستن پنل داخلی کولر گازی است

 

مزایای شست و شوی پنل داخلی کولر گازی

دستگاه هایی که در معرض هوا و گرد و خاک و آلودگی های موجود در هوا هستند باید حتما تمیز شوند. این دستگاه ها اغلب فن و فیلترهایی دارند که آلودگی ها و چربی ها و بسیاری دیگر از مواد آلوده را به خود جذب می کنند و برای بهبود کیفیت و همچنین جلوگیری از خرابی دستگاه حتما باید تمیز شوند. به طور کلی مزایای شستن پنل داخلی کولر گازی به شرح زیر است:

• بهبود کیفیت هوای خروجی

• خنک تر شدن هوای خروجی

• پاکیزه تر بودن هوا

• مصرف کمتر انرژی برق

• مصرف کمتر گاز 

• طول عمر طولانی تر دستگاه 

• ظاهری تمیز تر و زیباتر برای محیط شما

 

کلام پایانی 

پنل داخلی کولر گازی آن بخشی است که در قسمت زیرین درپوش قرار دارد و معمولا اول این بخش نصب می شود و سپس پنل خارجی. این قسمت در معرض هوای محیط است و می تواند آلودگی های موجود در هوا و گرد و خاک را به داخل بکشد؛ به همین دلیل است که تقریبا سالی یک بار باید شست و شو و تمیز شود. نحوه شست و شوی پنل داخلی کولر گازی را در این مطلب آموزش دادیم. 

 

گردآوری: بخش دانش کسب و کار

 

دنیای آشپزی
دنیای آشپزی آشپزی و کمی بیشتر...

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋