غذاهای سنتی ارومیه
در این مطلب شما را با انواع غذاهای ارومیه آشنا میکنیم، شما هم می توانید این غذاها را امتحان کنید. در ادامه همراه ما باشید.
گوزلمه غذایی است که به راحتی و سریع آماده میشود. در پخت این غذا از ماست چکیده، تخممرغ، سیر، روغن و ادویهجات مانند نمک، فلفل و زردچوبه استفاده میشود. مطابق سلیقه میتوان از گردوی خردشده، آویشن و نعنا داغ هم در پخت استفاده کرد. میتوانید این غذا را با نان سرو کنید.
جوزلمه غذای سنتی ارومیه
باستیخ یکی از دسرهای خیلی خوشمزه و سنتی ارومیه است که از نشاسته، شیرهی انگور، هل پودر شده، گلاب و مغز گردو تهیه میشود.
باستیخ از دسرهای سنتی ارومیه
خورش آق ماش یک غذای ساده و محلی ارومیه است که با گوشت چرخ کرده، رب و پیاز و ادویه و سیب زمینی سرخ کرده آماده و با پلو سرو میشود. این خورش را با گوشت تکهای نیز درست می کنند.
خورش آق ماش غذا سنتی ارومیه
خورش خیلی شبیه به همان خوراک لوبیا است که در ایران مرسوم است و بیشتر افراد نامش را شنیده و از آن خوردهاند. ولی کمی فرق دارند که مثلاً یکی از تفاوتهایش اضافه کردن آبغوره و ترشتر کردن آن است. فرق بعدی و اصلی این است که در زمان سرو خورش در کنار آن بادمجان سرخشده قرار میدهند که طعم خوبی به خورش میدهد. ( طرز تهیه ارومیه خورش )
ارومیه خورش
شوربا یکی از اصیلترین غذاهای ارومیه به حساب می آید و مردم آذربایجان غربی، به ویژه ارومیه هنوز نیز این غذا را میپزند. این غذا از پیاز، سیب زمینی، لوبیا قرمز، بلغور، گوجهفرنگی، نخود و مرزه تهیه میشود و مزه خیلی خوشمزهای دارد.
سوپ بلغور از غذاهای سنتی ارومیه
شورجه یکی از خوشمزهترین خوراکهای ارومیه است که اهالی این شهر هم به عنوان پیشغذا و هم به عنوان غذای اصلی آن را سرو میکنند. این غذا را از ماست سفت، تخممرغ، پیاز داغ، گوشت و نشاستهی ذرت تهیه میشود. این غذا را میتوان هم با برنج و هم بدون برنج استفاده کرد.
شورجه ارومیه
در ارومیه با استفاده از مرغ، کوفته ای خوشمزه با نام کوفته مرغ پخته شده که به عنوان یکی از غذاهای محلی و سنتی این شهر شناخته می شود. در پخت این کوفته به جز مرغ از لپه، ادویه، تخممرغ، سبزی تازه، گردو، پیازداغ و آرد استفاده می شود. کوفته مرغ مزه خیلی خوبی داشته و در بین اهالی این شهر طرفداران زیادی دارد. ( طرز تهیه كوفته مرغ)
کوفته مرغ غذای ارومیه
گشنیز کباب از غذا های سنتی ارومیه محسوب می شود. دراصل، یک نوع کوفتهی سنتی آذری محسوب میشود که از ترکیب سبزی مخصوص این کوفته که بیشتر آن گشنیز است به همراه گوشتچرخ کرده تهیه می شود. طرز تهیه گشنیز کباب زیاد سخت نیست. پیاز، لپه، تخم مرغ و لیموی خشک از دیگر مواد لازم برای تهیه این خوراک خوشمزه هستند.
لپهها را دو ساعتی خیس کنید، بعد آنها را به همراه گوشت چرخ کرده تفت بدهید و با افزودن زردچوبه و دیگر ادویهجات مورد نظر، مایه کوفته را آماده کنید. در مرحله آخر گشنیز را نیز به این مایه اضافه میکنید. خوب که تفت خوردند، دوتا تخم مرغ درآن بشکنید و خوب هم بزنید. مایهی کوفته حالا حاضر حاضر است. کمکم از مایه بردارید و به اندازه گردو، قلقلی کنید و یکبار دیگر کوفتههای قلقلی را در تابه با روغن مخصوص سرخ کردنی سرخشان کنید. گشنیز کباب آماده است. ( طرز تهیه گشنیز کباب )
گشنیز کباب از غذاهای سنتی ارومیه
از قدیم آش دوغ در این ارومیه معروف بوده و هست. مردم ارومیه و دیگر شهرهای آذربایجان غربی در تهیه این آش خوشمزه از موادی مانند برنج، نخود، شوید، جعفری، دوغ استفاده می کنند. آیران آشی مزه خیلی لذت بخشی دارد ، در این آش بنا به ذائقه می توان مقدار سیر به کار رفته در آن را کم و زیاد کرد. ( طرز تهیه آش دوغ )
آش دوغ از غذاهای سنتی ارومیه
از خورشهای سنتی و خوش طعم ارومیه، خورش کنگر است که با استفاده از کنگر، گوشت گوسفندی، پیاز، رب گوجه فرنگی، لپه، لیمو عمانی، کنگر، زعفران دم کرده، سبزی (نعناع و جعفری)، لیمو عمانی یا آبغوره، ادویه، و زعفران دم کرده طبخ می شود. ( طرز تهیه خورش کنگر )
خورش کنگر غذای سنتی ارومیه
در آذربایجان برای پخت این خوراکی، بادمجان، گوجهفرنگی، پیاز، سیر، فلفل دلمهای، و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) استفاده می کنند. با این که خیلی از افراد این غذا را بدون گوشت می دانند، ولی افرادی هستند که برای مقوی شدن آن، در طبخش گوشت هم به کار می برند. در بعضی جاها، بسته به نوع ذائقه در آن نخود، لپه یا عدس میریزند. هویج و کدو هم به یتیمچۀ برخی مناطق اضافه می کنند. یتیمچه غذایی نانی است و بیشتر با ماست و سیر مورد استفاده قرار می گیرد. ( طرز تهیه یتیمچه )
یتیمچه غذا محلی ارومیه
گیزاتما یا قیزاتما به معنی سرخ کردن است. گیزاتما یک غذای فوری با طرز پخت ساده است.
این غذا از ترکیب و سرخ کردن بادمجان، کدو، گوجه فرنگی،سیب زمینی، سیر، و هویج و هر نوع سبزی قابل سرخ کردن تهیه میشود.
گیزاتما از غذاهای محلی ارومیه
یرالما کبابی یا سیبزمینی تنوری از ساندویچهای محلی خوشمزه شهر ارومیه است که از دیرباز در بین افراد این شهر شهرت داشته و غذایی بسیار سالم و کامل محسوب می شود. این غذای دلچسب به همراه نان سنگک برشته در تنور پخته شده و همراه با سبزیجات و دوغ محلی استفاده میشود.
یرالما کبابی غذا سنتی ارومیه
در زبان آذری به یرتخلی باره باره گفته میشود و تورشولی در زبان آذری به معنی ترش است. در این نوع آش سنتی و محلی به علت وجود کمی آبغوره مزه ترش حس میشود. پس اگر غذاهای ترشمزه دوست دارید یرتخلی شهرستان ارومیه را هرگز فراموش نکنید. موادی که برای طبخ این غذا استفاده میشود: برنج، کلمبرگ، رب گوجه، نعناع، بلغور، سماق و آبغوره است. ( طرز تهیه آش کلم )
یرتخلی از غذاهای سنتی ارومیه
این گیاه شبیه تره فرنگی است و مزه اش مانند پیاز و سیر است. تره کوهی در فصل بهار در دشتهای کوهپایه ارومیه میروید و دارای خواص بسیاری از جمله پاکسازی دستگاه گوارش است.
گندله گورماسی از غذاهای محلی ارومیه
قویماق همان کاچی دسر خوشمزه و مقوی ارومیه است که با آرد و زغفران و روغن حیوانی تهیه میشود.
قویماق غذا سنتی ارومیه
گردآوری: بخش فرهنگ و هنر
پاسخ ها