فرش سه بعدی سیاه و سفید
احتمالا شما هم تا به حال اسم فرش های سه بعدی را شنیده اید و یا در فیلم های تلویزیونی نظرتان به طراحی خاص این فرش های مدرن جلب شده. فرش های سه بعدی دارای رنگ و طراحی های ویژه ای هستند. به طوری که در هنگام مشاهده ی این فرش ها خیال می کنید که به یک منظره ی واقعی خیره شده اید. در این مطلب از قصد داریم در خصوص چیستی، انواع و راهنمای خرید فرش های سه بعدی با شما صحبت کنیم.
فرش های فانتزی به فرش هایی گفته می شود که نقشه ی آن به گونه ای طراحی شده که به خاطر نحوه ی بافت الیاف ها و رنگ های خاص آن باعث سه بعدی به نظر رسیدن فرش می شود. امروزه فرش های ماشینی به دو دسته ی فرش های کلاسیک (دارای طراحی منظم و حاشیه های دارای نقش های قابل تکرار) و فرش های فانتزی تقسیم می شوند.
فرش های فانتزی علاوه بر اینکه از لحاظ قیمت بسیار به صرفه هستند، دارای طراحی مدرن، رنگ های متنوع و تعداد شانه های متنوعی هستند. به دلیل تنوع و بافت منحصر به فردی که این فرش ها دارند در حال حاضر استقبال بسیار زیادی از آنها می شود. در بسیاری از مکان هایی که به دلیل رنگ و سبک دکوراسیون انتخاب فرش های کلاسیک شما را با محدودیت روبرو می کند، پیشنهاد می کنیم که از انواع فرش فانتزی استفاده کنید.
فرش های سه بعدی برای استفاده در آشپزخانه، اتاق ها و پذیرایی مناسب هستند. شما می توانید طرح مورد نظر خود را به بافنده تحویل دهید تا طرح شما را به صورت سه بعدی روی طراحی فرش پیاده کنند. جالب است که بدانید این امکان فراهم است که ابعاد فرش های سه بعدی را نیز متناسب با ابعاد اتاق و یا نوع طراحی خود به صورت مربع و یا بیضی سفارش دهید.
فرش سه بعدی طرح فضا
فرش های سه بعدی به فراخور نوع الیاف، محل استفاده و شیوه ی بافت به چند مدل تقسیم بندی می شود. این دسته بندی شامل موارد زیر است:
فرش تمام دستبافت از لحاظ طراحی و مدل بافت کاملا مشابه با سایر فرش های فانتزی است اما از لحاظ نوع الیاف و جنس، بسیار مرغوب هستند. فرش های سه بعدی تمام دستبافت، قیمت بسیار بالایی دارند اما اگر قصد دارید که فرش هایی را تهیه کنید که سالیان سال بتوانید از آن استفاده کنید توصیه می کنیم با پرداخت هزینه ی بیشتر این جنس از فرش ها را تهیه کنید. در نظر داشته باشید هر چه فرش ها الیاف بیشتری داشته و ریز بافت تر باشند؛ مرغوبیت بیشتری دارند.
طرح های فرش سه بعدی
فرش های نیمه دستبافت به انواعی از فرش ها گفته می شود که دارای الیاف مصنوعی و پشم هستند. از لحاظ قیمت، فرش های سه بعدی، نسبت به فرش های دستبافت دارای قیمت مناسب تری هستند. همچنین به علت بافت ریز و الیاف های مرغوبی که دارند در ظاهر مشابه فرش های دستبافت به نظر می رسند.
فرش سه بعدی طرح ساحل دریا
با الیاف مصنوعی فرش های ماشینی سه بعدی از نظر کیفیت و نوع الیاف نسبت به انواع دستبافت بسیار متوسط هستند به همین دلیل قیمت پایین تری دارند. الیاف فرش های ماشینی برخلاف فرش های دستبافت از آکریلیک که نوعی الیاف معمولی است، استفاده می کنند.
شاید دقت کرده اید که هنگام قرار دادن مبل روی بعضی از فرش ها، محل قرار گرفتن پایه ی آن روی فرش دچار فرو رفتگی می شود. علت این فرو رفتگی تراکم و تعداد شانه ی فرش های ماشینی است که بسیار کمتر از انواع فرش های ماشینی است. فرش های ماشینی نسبت به سایر فرش ها دارای طراحی های متنوع تری هستند. شما می توانید طرح های مورد نظر خود را برای بافت به کارخانه های بافت فرش بسپارید.
مزایای خرید فرش سه بعدی
خرید فرش های سه بعدی مزیت های بسیار زیادی دارند. در این قسمت از مقاله قصد داریم برای راهنمایی بیشتر شما به مهم ترین مزیت های آن اشاره کنیم.
* فرش های سه بعدی دارای قیمت های بسیار متنوعی هستند.
* طراحی و ابعاد فرش های سه بعدی را می توانید متناسب با دکوراسیون خود انتخاب کرده و سفارش دهید.
* حمل و نقل این فرش ها به علت سبک بودن آن بسیار آسان است.
* علی رغم اینکه احتمالا فکر می کنید انواع فرش های سه بعدی به علت طراحی پیچیده ای که دارند ممکن است به سختی قابل شستشو باشند، اما این موضوع صحت ندارد و این فرش ها را می توان به سهولت با مواد شوینده ی مناسب تمیز کرد.
* متناسب با نوع الیاف و نخ های به کار رفته در بافت فرش، انواع این فرش ها نسبت به حرارت، سرما و مواد شیمیایی مقاوم هستند. در ساختار فرش های فانتزی اغلب الیاف پروپیلن به کار می رود. مزیت استفاده از این الیاف ها در آن است که هیچگونه پرزدهی نداشته و ایجاد حساسیت نمی کند.
* مزیت آخر نداشتن ریشه است. ریشه ی فرش ساختارهای هستند که در موارد زیادی به علت کشیده شدن سبب ناهمگون شدن و حتی پارگی قسمت های حاشیه ای فرش می شوند. فرش های فانتزی در حاشیه ی خود ریشه ندارند؛ بنابراین احتمال پارگی آنها از سمت کناره های بالایی و پایینی کمتر است.
انتخاب فرش متناسب با دکوراسیون
مهم ترین معایب تهیه ی این گونه فرش ها جنس الیاف و نخ های به کار رفته در آنها است. بسیاری از انواع فرش های سه بعدی با الیاف پلی استر و پروپیلن بافته می شوند. با وجود تنوع رنگی که این مدل الیاف ها دارند، از لحاظ دوام و پایداری کیفیتشان بسیار متوسط است. همچنین میزان پرزدهی الیاف های پروپیلن بسیار بالا است. بنابراین اگر دارای حساسیت های تنفسی هستید پیشنهاد می کنیم قبل از سفارش فرش های خود از نوع الیاف به کار رفته در آن مطلع شوید.
عیب دیگری که در خصوص این نوع فرش ها وجود دارد و لازم است قبل از خرید فرش های سه بعدی آن را در نظر بگیرید، ظاهر متفاوت آنها است. علی رغم طراحی های منحصر به فرد و جدیدی که این سبک از فرش های فانتزی دارند متاسفانه به مرور زمان سبب خستگی چشم ها و تا حدودی سرگیجه می شوند. توصیه می کنیم حدالامکان از فرش های سه بعدی برای اتاق خواب و پذیرایی خود استفاده نکنید.
راهنمای خرید فرش سه بعدی
تا این قسمت از مقاله در خصوص چیستی، مزایا و معایب این فرش ها مطالبی بسیار زیادی اشاره شد. اگر تصمیم دارید که با توجه به مطالب گفته شده فرش های سه بعدی را تهیه کنید، به منظور انتخاب درست موارد زیر را در نظر بگیرید.
از نظر بافت، فرش های ماشینی سه بعدی دارای الیاف های مصنوعی مانند اکرولیک هستند و با ماشین های مخصوص بافت فرش، به صورت یکدست بافته می شوند؛ اما انواع فرش های دستبافت دارای کیفیت بهتری هستند. در بافت فرش های ماشینی ترکیبی از الیاف های طبیعی مانند ابریشم به همراه الیاف مصنوعی اکرولیک به کار می رود.
از لحاظ ابعاد و هندسی فرش در بافت فرش های سه بعدی تنوع بسیار زیادی وجود دارد. فرش های کلاسیک اغلب به صورت مستطیلی با ابعاد مشخص بافته می شوند؛ اما فرش های فانتزی را می توانید متناسب با دکوراسیون و سلیقه ی خود با هندسی مربع، دایره و یا بیضی سفارش دهید.
اصلی ترین الیاف هایی که فرش ها با آنها بافته می شوند شامل: پلی استر، پروپیلین، اکرولیک و ابریشم است. برای انتخاب مناسب ترین فرش لازم است در نظر بگیرید که قصد دارید فرش های خود را در چه مکانی پهن کنید.
برای مثال اگر فرش سه بعدی را برای پذیرایی تهیه می کنید؛ بهتر است فرش مورد نظر شما از الیاف های طبیعی بافته شده باشد. اگر از لحاظ بودجه دارای محدودیت هستید، توصیه می شود فرشی را تهیه کنید که الیاف آن بیشتر از نوع اکرولیک باشد.
جنس فرش های سه بعدی
در نهایت توصیه می کنیم که متناسب با بودجه ی خود فرش های سه بعدی را انتخاب کنید که طراحی های خلوت تری را داشته باشند تا به مرور زمان باعث خستگی شما نشوند.
گردآوری : بخش فرهنگ و هنر
پاسخ ها