دنیای آشپزی

دنیای آشپزی

آشپزی و کمی بیشتر...
توسط ۲ نفر دنبال می شود
 ۲ نفر را دنبال می کند

شرح شغل، وظایف، مهارت ها و مسیر شغلی زرگر یا زرگر



چگونه می توان طلاساز شد, ویژگی های لازم برای شغل زرگری, درآمد شغل طلاسازی

شغل زرگری یا طلاسازی بالای صدها سال قدمت دارد

 

همه چیز درباره شغل زرگری یا طلاسازی 

شغل زرگری یا طلاسازی برای ساخت مصنوعات مختلف طلا و جواهر به وجود آمده است. قدمت این شغل بسیار زیاد است و از همان زمانی که استفاده از فلزات گران بها مانند طلا بین مردم باب شد شغل زرگری نیز به وجود آمد. در این مطلب از شما را با این شغل آشنا می کنیم.

زرگر یا طلا ساز کیست؟

زرگر کسی است که به ساخت انواع مصنوعات طلا می پردازد. یک زرگر اغلب توانایی طراحی طلا و جواهرات را دارد و می تواند طرح های جدید و مناسب بازار را به عرصه تولید و ساخت آورد. زرگر باید توانایی کار کردن با دستگاه های مختلف و ابزار آلات جواهر سازی را داشته باشد و در دوره های آموزشی طلاسازی کار با ابزارها، روش های آب کردن و ریخته گری و جوش فلزات و موارد دیگر را آموخته باشد. 

 

یک طلاساز باید بتواند ایده های خلاقانه ای را برای ساخت طلا ارائه دهد. ضمنا طلاساز باید هنر ظریف کاری و خلق ایده های هنری را داشته باشد. کسی که طلا ساز است باید بتواند نیاز جامعه را برآورد کند و متناسب با تمام سلیقه ها طلاهای مختلف و متنوعی را تولید کند.

 

البته که طلاسازی کار چندان ساده ای نیست و کسی که این کار را شروع می کند باید ابتدا بتواند نحوه خالص سازی طلا، ذوب در کوره، نورد و تغییر شکل دادن به طلای خام به روش های مختلف را بلد باشد. ضمنا باید بتواند این کار را بسیار تمیز انجام داده و توانایی کار گذاشتن جواهرات قیمتی بر روی مصنوعات مختلف طلا را هم داشته باشد. 

 

درآمد شغل طلاسازی, وظایف شغل زرگری, شغل زرگری

در شغل زرگری یا طلاسازی مصنوعات طلا متولد می شوند

 

وظایف طلاساز

کار طلاسازی مجموعه ای از وظایف را شامل می شود. از ذوب طلا تا تبدیل آن به مصنوعات قابل استفاده طلا. از جمله کارهایی که طلاسازان در کارگاه خود انجام می دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• یک طلاساز باید با کوره های ذوب فلزات با ارزش آشنا باشد و روش های ذوب و نورد این فلزات را به خوبی بداند. 

 

• طلاساز قبل از ساخت مصنوعات باید بتواند عیار طلا را تشخیص دهد تا در زمان فروش بتواند قیمت گذاری صحیحی روی طلاها داشته باشد. 

 

• یکی از کارهای طلاسازان سوهان کاری طلاهاست که باید به خوبی این کار را آموخته باشند. 

 

• برش زدن فلزات برای تبدیل آن به انواع مصنوعات دیگر وظیفه زرگرها است. 

 

• یکی از مراحل طلاسازی لحیم کردن فلزات است. پس زرگر باید به این کار هم آشنایی داشته باشد.

 

• جوش کردن قطعات طلا برای تبدیل آن به شیء نهایی هم از کارهایی است که طلاسازان باید انجام دهند. 

 

• طلاسازان باید به خوبی درجه حرارت مورد نیاز برای ذوب طلا را بلد باشند و بدانند چه زمانی فلز را از کوره خارج کنند. 

 

• طلاسازان باید توانایی کاهش حجم فلز را بلد باشند.

 

• توانایی پر کردن بوته و ذوب در کوره و ضمنا توانایی ریختن مذاب در ربجه از دیگر کارهایی است که زرگران در کارگاه طلاسازی انجام می دهند. 

 

 طلاسازی, شغل طلاسازی, توضیح کامل شغل زرگری

برای ورود به شغل زرگری یا طلاسازی باید آموزش ببینید

 

چگونه می توان طلاساز شد؟

برای اینکه وارد شغل طلاسازی شوید باید دوره های آموزش طلاسازی را زیر نظر متخصص این کار بگذرانید. در آموزشگاه های فنی و حرفه ای کلاس های مقدماتی و پیشرفته دوره های طلاسازی وجود دارد که با شرکت در این کلاس ها می توانید کلیه اصول این رشته را بیاموزید و مدرک طلاسازی بگیرید.

 

اگر علاقمند هستید که خودتان کارگاه زرگری راه اندازی کنید باید پس از کسب مهارت و گذراندن دوره ها اقدام به خرید لوازم مورد نیاز زرگری کنید. باید یک مکان مناسب برای راه اندازی طلاسازی خود اجازه کرده یا خریداری کنید. پس اگر بخواهید خودتان کارگاه زرگری راه بیاندازید به مقداری سرمایه اولیه برای خرید لوازم زرگری و همچنین گرفتن یک جای مناسب نیاز دارید. 

 

برای شروع به این کار همیشه هم لازم نیست خودتان کارگاه بزنید می توانید در یک کارگاه زرگری عضو تیم طلاسازان آن مجموعه شوید و از لوازم و ماشین آلاتی که داخل آن کارگاه است استفاده کنید؛ بدین ترتیب شما نیازی به سرمایه چندانی ندارید و شاید تنها لازم باشد لوازم و ابزارهای اولیه و دستی را برای خود بخرید. در چنین حالتی بخشی از سود شما به کارگاه تعلق می گیرد. 

 

کارگاه زرگری, طلا ساز کیست, وظایف طلاساز

شغل زرگری یا طلاسازی نیاز به دقت و ظرافت دارد

 

لوازم مورد نیاز برای شغل زرگری یا طلاسازی

به جز ماشین آلات تخصصی شغل طلاسازی و کوره ها تعدادی از لوازم هستند که قیمت خیلی بالایی ندارند و هر زرگری می تواند آن ها را با قیمت های مناسب خریداری کند. توجه کنید که این ابزارها تنها ابزارهای اولیه برای کار است و زمانی که شما خواستید کارتان را پیشرفت دهید لازم است ابزارهای تخصصی تر و پیشرفته تر و همچنین ماشین آلات زرگری را خریداری کنید.

 

این ابزارها که از زمان گذشته تا به امروز اصلی ترین ابزارهای مورد نیاز زرگرها بوده است به شرح زیر هستند:

• میز کار 

• سوهان مخصوص فلزات گران بها

• فرز مخصوص طلاسازان

• ترازو برای وزن مصنوعات

• قیچی های مخصوص برش طلا

• قالب مخصوص ریخته گری فلزات

• چکش مخصوص طلاسازی

• سندان

• ابزار مخصوص پولیش طلا 

• انبردست

 

ویژگی های لازم برای شغل زرگری یا طلاسازی

برای یادگیری طلاسازی باید دوره های مختلفی را بگذرانید. تقریبا 18 رشته مختلف در طلاسازی وجود دارد که اگر بخواهید یک زرگر حرفه ای شوید لازم است تمام دوره ها را طی کنید. گذراندن دوره ها ممکن است ماه ها و حتی سال ها زمان ببرد و این یعنی صرف وقت و هزینه زیاد؛ پس ضروری است قبل از اینکه بخواهید هزینه گزافی را صرف دوره های زرگری کنید و زمان بگذارید بدانید که آیا به لحاظ شخصیتی و فیزیکی مناسب چنین شغلی هستید یا خیر. در پاراگراف بعدی ویژگی های شخصیتی لازم برای این کار را ذکر خواهیم کرد.

 

اولین و مهم ترین ویژگی لازم برای این شغل داشتن ذوق هنری و توانایی ایده پردازی خلاقانه است. کسی که می خواهد طلاساز شود باید بتواند مصنوعات ظریف و بسیار زیبایی را تولید کند که متناسب با سلیقه جامعه و مدرن هستند و در عین حال ظریف و تمیز ساخته شده اند.

 

ضمنا فرد باید به انجام ریزه کاری و ظریف کاری بسیار علاقمند باشد و توانایی انجام چنین کارهایی را هم داشته باشد. اگر فرد هنگام انجام ظریف کاری ها حوصله اش سر برود یا خسته شود نمی تواند این کار را با موفقت انجام دهد. داشتن حوصله، صبوری و دقت بالا در کار و توجه به جزئیات هم مهم ترین ویژگی های روانی برای شروع شغل طلاسازی است. 

 

درآمد شغل طلاسازی, وظایف شغل زرگری, شغل زرگری

برای موفقیت در شغل زرگری یا طلاسازی باید دقت بالایی داشته باشید

 

چالش های شغل زرگری 

برای اینکه کارتان را شروع کنید لازم است که با چالش های پیش روی شغل زرگری هم آشنا شوید. بعضی از این چالش ها می تواند باعث انصراف شما از شغل دل انگیزتان شود. در ادامه این ضعف ها و محدودیت ها را بخوانید و اگر قادر به تحمل آن ها هستید وقت را هدر نداده و کارتان را آغاز کنید زیرا قطعا موفق خواهید شد!

 

• شغل زرگری کاملا ایستا است و کسی که به این کار می پردازد باید ساعت ها روی یک قطعه طلا تمرکز کند و یک جا بنشیند. گاهی به جهت حساسیت بالای کار ممکن است طلاساز مجبور باشد تا چندین ساعت هم از پشت میز کار خود بلند نشود. اگر آدم فعالی هستید و تحمل ساعت ها پشت میز نشستن و تمرکز روی یک قطعه طلا را ندارید بهتر است دنبال این کار نروید. 

 

• هنگامی که یک قطعه طلا می سازید ممکن است در معرض تنفس مواد شیمیایی مختلفی قرار بگیرید حتی ممکن است هنگام سوهان کشی یا جوشکاری خاکه های منتشر شده در فضا داخل مجرای تنفسی شما برود و سلامت دستگاه تنفسی را به خطر اندازد. 

 

• برای این کار به قوه بینایی قوی نیاز دارید. گاهی لازم است آنقدر روی یک قطعه ظریف و پیچیده تمرکز کنید که چشمتان تار بشود! تمرکز و دقت زیاد روی قطعات ظریف و ضمنا انجام کارهایی مانند جوش کاری و لحیم کاری می تواند به سلامت چشمان شما آسیب وارد کند. البته ناگفته نماند رعایت نکات ایمنی و استفاده از تجهیزات ایمنی می تواند این خطرات را تا حد زیادی کاهش دهد. 

 

طلاسازی, شغل طلاسازی, توضیح کامل شغل زرگری

در شغل زرگری یا طلاسازی ممکن است ساعت ها یکجا بنشینید

 

درآمد شغل طلاسازی

درآمد این شغل هم مانند بسیاری از مشاغل آزاد یک مقدار ثابت نیست و تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. همیشه تجربه حرف اول را می زند و هر اندازه که شما طلاهای زیباتر، به روز تر و ظریف تری را طراحی کرده و بسازید و بتوانید برای خود بازار کار خوبی پیدا کنید درآمد بالاتری هم خواهید داشت. 

 

پیدا کردن یک بازار خوب در کسب در آمد طلاسازان بسیار مهم است. برای برآورده کردن این نیاز شما باید آنقدر خلاق باشید تا بتوانید همیشه یک ایده خلاقانه را در ساخت مصنوعات طلا پیاده کنید. هر اندازه ایده شما به روزتر باشد و طرفداران بیشتری داشته باشد قطعا خریداران قطعه طلا بیشتر و در نتیجه درآمد شما بالاتر خواهد رفت. پس از ابتدای مسیر نگران درآمد کم خود نباشید همواره می توانید با کسب تجربه و بررسی نیاز روز جامعه درآمد خود را افزایش دهید. 

 

ویژگی های لازم برای شغل زرگری, درآمد شغل طلاسازی, وظایف شغل زرگری

شغل زرگری یا طلاسازی درآمد خوبی دارد

 

کلام پایانی

شغل زرگری یا طلاسازی یکی از مشاغل مهم و ضروری در جامعه است. در تمام جوامع بشری علاقه به فلزات گران بها مانند طلا و مصنوعاتی که با این فلزات ساخته می شوند مورد علاقه عموم مردم بوده است. طلاسازان کسانی هستند که طلای خام را به انواع مصنوعات طلا تبدیل می کنند و به همین جهت است که این شغل در جامعه بسیار مهم است. 

 

گردآوری: بخش دانش کسب و کار

 

دنیای آشپزی
دنیای آشپزی آشپزی و کمی بیشتر...

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋