شبکهی ترون، یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین برای تولید و نشر محتواهای دیجیتالی (Digital Contents) است. در این پلتفرم، ناشران محتواهای خود را منتشر کرده و به ازای استفادهی کاربران آنها توسط خوانندگان درآمدزایی میکنند رمزارز بومی این شبکه، Tronix و به اختصار TRX نام دارد.
ترون، قیمت trx نه تنها برای اجرای قراردادهای هوشمند مناسب است، بلکه بستری متن باز برای توزیع غیرمتمرکز و جهانی محتواها و سرگرمیها است. این شبکه با یک TPS بالا (تعداد تراکنش در ثانیه یا Transactions per second)، به خالقان محتوا این امکان را میدهد تا محتوای خود را منتشر، ذخیره و نگهداری کرده و مالکیت آن را برای خود حفظ کنند. علاوه بر این، به طور مستقیم از کسانی که از این محتواها استفاده میکنندِ، به عنوان پاداش، رمزارز بومی این شبکه، یعنی TRX یا سایر رمزارزها را دریافت کنند.
شبکهی ترون در سپتامبر 2017 توسط یک بنیاد غیر انتفاعی (Non-Profit Organization) در کشور سنگاپور با نام بنیاد ترون (Tron Foundation) معرفی شد. مدیر عامل این شرکت «جاستین سان» (Justin Sun) است. تیم ترون از افرادی بسیار حرفهای و متخصص در حوزهی فناوری اطلاعات تشکیل شده است.
نکات کلیدی مقالهی ترون:
شبکهی ترون یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین برای تولید و نشر محتواهای دیجیتالی است.
الگوریتم اجماع شبکه ترون اثبات سهام (proof-of-stake) است.
هدف از اجرای این شبکه، تبادل اطلاعات میان تولیدکنندگان و استفاده کنندگان محتوا است.
سرعت انجام تراکنشها در شبکه ترون بالا و هزینه آنها به نسبت پایین است.
کیف پول ارز دیجیتال ترون:
کیف پولهای نرمافزاری: گزینههای نرم افزاری شامل: کیف پول ترون لینک (TronLink)، کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet)و کیف پول تراست والت (Trust Wallet) هستند.
کیفپولهای سختافزاری: والت لجر (Ledger) دارای دو مدل X و S بوده که از رمزارز TRX پشتیبانی میکند.
مزایای ارز دیجیتال ترون
هزینهی کارمزد این شبکه نسبتا پایین است.
سرعت انجام تراکنشها بسیار زیاد است (حدود 32 تراکنش بر ثانیه) است.
برنامهها بصورت توزیع شده در شبکه اجرا میشوند.
پشتیبانی از سازندگان محتوا بصورت مستقیم انجام میشود.
ترون از معماری سه لایهای استفاده میکند.
نحوه عملکرد شبکهی ترون
برای درک بهتر عملکرد شبکه ترون، شبکههای مجازی فیسبوک (Facebook)، توییتر (Twitter) و یوتیوب (Youtube) را در نظر بگیرید. روزانه هزاران محتوا بر روی این شبکهها منتشر میشوند. بیشتر درآمد حاصل از این محتواها به خود پلتفرمها و تنها بخش کمی از آنها به تولیدکنندگان محتوا اختصاص پیدا میکند. علاوه بر این، به خواسته این پلتفرمها، یک محتوا بدون اجازه تولیدکننده آن میتواند پاک شود. هدف ترون تبدیل شدن به بستری است که افراد در آن بتوانند بدون نیاز به واسطهها محتواهای مورد علاقهی خود را منتشر کرده و درآمد حاصل از آن را بصورت مستقیم بعنوان حق الزحمه دریافت نمایند.
تمامی خدمات در شبکهی ترون رایگان است و محتواها توسط یک مرجع مرکزی کنترل نمیشوند. تولیدکنندگان (خالقان) محتوا، با انتشار محتواهای خود در شبکه میتوانند برای محصولات خودشان مشتری جذب کنند و بعنوان پاداش از آنها ترونیکس (trx) دریافت کنند. منظور از خالقان محتوا، نویسندگان، طراحان یا کسانی هستند که عکسی را طراحی میکنند، فیلمی را میسازند و یا متنی را مینویسند. این شبکه بر اساس پروتکل اثبات سهام (proof of stake) فعالیت میکند.
خرید ترون | فروش ترون | خرید ارز TRX | قیمت ترون | خرید رمزارز TRON | فروش ارزدیجیتال ترون | کیف پول ترون | قیمت رمزارز TRX
پروژههای مختلف رمز ارز ترون :
ترون گرید (Tron grid)
با استفاده از برنامهها و ابزارهایی که ترونگرید در اختیار شما میگذارد میتوانید به راحتی برنامههای مورد نیاز خود را بر روی شبکهی بلاکچین راهاندازی کنید. دراین پلتفرم APIهای TRONGrid توسعه دهندگان را قادر می سازد تا از رویدادها، تراکنشها، داراییها و سایر دادههای بلاکچین مطلع شوند. از زمان راهاندازی TronGrid v2 در ابتدای سال 2019، به طور متوسط بیش از 12000 درخواست در ثانیه (بیش از 1 میلیارد درخواست در روز) به شبکه ارسال شده است. متوسط زمان پاسخگویی برای جستجوی رویدادها در TronGrid v2 به طور مداوم زیر 100 میلی ثانیه بوده است. TronGrid v3، با ویژگیهای جدید، از 17 آوریل 2019 (28 فروردین 1398) در مرحله آزمایش آلفا است و انتظار می رود به زودی برای کل جامعه منتشر شود.
TronLink (ترون لینک):
ترون لینک یک کیف پول TRON است که به عنوان برنامه افزودنی مرورگر Chrome و همچنین در برنامه های مستقل iOS و Android اجرا میشود. میتوان آن را در سایر برنامههای غیر متمرکز ادغام کرد و از آن برای ارسال و دریافت توکنTRX و سایر رمزارزها استفاده کرد. رمز ارز TRX توکن اصلی شبکه TRON است. چند نمونه از موارد استفاده از توکن TRX عبارتند از:
پرداخت خدماتی که توسط تولیدکنندگان محتوا درشبکهی TRON ارائه میشود.
پرداخت هزینه و کمیسیون برای اجرای قراردادهای هوشمند بومی.
جذب TRX جهت اجرای قراردادهای هوشمند یا رای دادن به نمایندگان
الگوریتم اجماع اثبات سهام (DPoS) :
الگوریتم اجماع شبکه TRON اثبات سهام توزیع شده (Delegated Proof-of-Stake) یا به اختصار DPoS است. در این شبکه، 27 نماینده منتخب (Super representatives) وجود دارد. وظیفه این نمایندگان ایجاد کردن بلاکهای جدید است. این ۲۷ نماینده منتخب خودشان توسط استیککنندگان (که مقداری از دارایی ترون خود را استیک کردند) انتخاب میشوند. هر 6 ساعت، یک رایگیری انجام شده و استیککنندگان بر اساس معیارهایی مانند پروژههای حمایت شده توسط SRها برای افزایش پذیرش TRX و پاداشهایی که بین رایدهندگان تقسیم میشود، انتخاب میکنند. در مجموع سالانه 336،384،000 ترون به ۲۷ نماینده منتخب اهدا میشود.
معایب ارز دیجیتال ترون
برخلاف تبلیغات بسیار زیاد این شبکه، پلتفرم ترون هنوز آمادهی استفاده نیست و شما میتوانید فقط به ترید و معاملهی رمز ارز بومی آن بپردازید.
ایدهی ترون بسیار مشابه اتریوم است.
منظور از ذخیره سازی توزیع شدهی ترون چیست؟
این شبکه جهت ذخیره و به اشتراکگذاری محتواهای دیجیتال از یک فناوری ذخیرهسازی توزیع شده بهره میبرد. به این معنی که اطلاعات سازندگان محتوا بر روی یک سرور مرکزی متمرکز ذخیره نمیشود، بلکه بین گروههای وسیعی از میزبانها توزیع و ذخیرهسازی میشود.
زنجیرهی عمومی ترون
زنجیرهی عمومی ترون، نوعی شبکهی بلاکچین توزیع شده است که بر پایهی پروتکل TRON فعالیت میکند و نقش هستهی اکوسیستم ترون را برعهده دارد. از جمله خدماتی که در این پروتکل ارائه میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- صدور داراییهای توکن
2- توسعه و استقرار برنامههای کاربردی توزیع شده
3- رایگیری
4- انتقال دارایی
یکی از شبهاتی که درمورد نحوهی عملکرد بلاکچین عمومی ترون وجود دارد، شباهت بسیار زیاد آن به پلتفرم اتریوم (Etherum) است. همین موضوع باعث بحثهای زیادی میان ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) و جاستین سان شده است.
نودهای شبکهی ترون :
بطور کلی در شبکه ترون سه گروه نود فعالیت میکنند:
Witness Nodes
Full Nodes
Solidity Nodes
Witness Nodes :
این نودها توسط انتخاب میشوند و عمدتا مسئول تولید بلوک و رای گیریهای شبکه هستند.
Full Nodes :
نودهایی که مستقیما به شبکهی بلاکچین متصل میشوند، فول نود نام دارند.
Solidity Nodes:
Api های قابل index شدن را بصورت همزمان با همگام سازی بلوک هایی که توسط فول نود ها تولید می شود انجام میدهند.
پاسخ ها