جایگاه شرعی ارزهای دیجیتال در کشور عزیزمان ایران بسیار پر اهمیت است. ایرانیان به دلیل گرایش اکثریت به دین مبین اسلام همواره فعالیت خود را در سایه شرعیت انجام دادهاند. حال با گسترش دنیای رمزارزها و محبوبیت معاملات آن، این مسئاله از نظر شرعی چه جایگاهی دارد؟ آیا معاملات رمزارز جایز است؟ نظر علما فقهی در این مورد چیست؟ تا انتهای این مقاله همراه باشید تا متوجه این موضوع شویم.
بیت کوین برخلاف پول رایج کشورها هیچ پشتوانه منطقی نداشته و تنها به دلیل استقبال چند سرمایهگذار بزرگ و کوچک و همچنین تولید یک سری استخراجکننده اینترنتی تولید میشود. همچنین استفاده از بیت کوین و رمزارزها به دلیل استقلال هویتی، در دارک وبها و معاملات خلافکارانه مهر تاییدی بر آن است که حکومتها مخصوصا دولت جمهوری اسلامی و بانک مرکزی بر آن اشکال وارد کنند.
درحال حاضر از نظر مراجه قانونی و کارشناس، فعالیت در این حوزه و معاملات رمزارزها نه قانونی است نه غیر قانونی بلکه در یک بی قانونی به سر میبرد. اما مسئاله شرعی چطور؟ نظر علما چیست؟
درکنار نظر کارشناسان اقتصاد و امورمالی نظر علما نیز برای بسیار از معاملهگران ایرانی حائز اهمیت است. در ادامه نظر برخی از بزرگان علم شریعت آورده شده است.
سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: حکم تولید و خرید و فروش ارز دیجیتال، تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
سؤال: خرید و فروش بیت کوین چه حکمی دارد؟
با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد از جمله اینکه: منشاء استخراج این ارز روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولت ها پذیرفته نشده است و همچنین منشاء سوء استفاده های زیادی شده است، بنابراین معامله آن جایز نیست.
جواب: با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد معامله آن اشکال دارد.
سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: حرام و اکل مال به باطل است. والله العالم.
سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: ورود در این معاملات اشکال دارد.
سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: خرید و فروش آن باطل است.
سؤال: معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چه حکمی دارد؟
جواب: چنانچه استفاده از این گونه ارزها نوعاً مفسده اقتصادی داشته یا خلاف قانون باشد، خرید و فروش آن اشکال دارد
پاسخ ها