آتش سوزی خودروها یکی از بیشترین اتفاقات که هنگام بروز حوادث رانندگی و یا نقص فنی خودرو بروز خواهد کرد بنابراین به همراه داشتن یک کپسول آتش نشانی می تواند بهترین کمک رسان باشد
بیشتر افراد برای حمل و نقل خارجی از ماشین و وسایل حمل و نقل شخصی استفاده می کنند. بنابراین استفاده از خودروهای شخصی محبوب ترین گزینه برای حمل و نقل است. بنابراین وسایل نقلیه همواره دستخوش حوادث و نواقصی می شوند که آتش سوزی می تواند یکی از گزینه ها باشد . داشتن کپسول آتش نشانی در خودرو امری ضروریست.
قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم که چه نوع کپسول هایی برای خودرو مناسب هستند باید با انواع عوامل آتش سوزی در خودرو آشنا باشید . کم پیش می آید که یک عامل به تنهایی سبب آتش گرفتن خودرو شود. اصولا ترکیبی از چند عامل مثل نقص فنی، مشکلات مکانیکی، خطاهای راننده و دلایل شیمیایی باعث آتش سوزی خودرو می شوند. وقتی که یک عامل باعث آتش سوزی نباشد و ترکیب چندین عامل باعث آتش سوزی شود وضع کمی خطرناک می شود، به طور مثال هنگام آتش سوزی در خودرو اضافه شدن هر عامل خود می تواند به تنهایی باعث پیچیده شدن اوضاع شود. بنابراین داشتن اطلاعاتی در مورد اطفای حریق می تواند به دارنده ماشین کمک فراوانی کند تا در مهار آتش بتواند اقدانات موثری را انجام دهد. در هنگام آتش سوزی خودرو نکته ای که اهمیت دارد این است که، خودرو در حال سوختن است. بنابراین اگر به سرعت نتوانستید اتش را مهار کنید به سرعت از خودرو فاصله بگیرید زیرا اتش سوزی های کوچک برای مدت زیادی دوام نمی آورد و بعد از مدتی کوتاه آتش گسترده می شود. بر اساس امار 20 درصد از حوادث جاده ای به آتش سوزی وسایل نقلیه همراه بوده اند بنابراین داشتن اطلاعاتی در این مورد می تواند به شما در نحوه مهار آتش وسیله شما کمک شایانی کند.
نقص و نشت در سیستم های سوخت رسانی یکی از شایع ترین و بیشترین عوامل بروز آتش در وسایل نقلیه است. دلایل زیادی وجود دارد که باعث بروز نشت در سیستم سوخت رسانی می شود. تعداد زیادی در مایعات در خوردو خاصیت سمس, خورندگی و قابلیت اشتعال دارند که از بین این مایعات بنزین یکی از خطرناک ترین مایع ها است. بنزین این قابلیت را دارد که در دمای 8 درجه تنها با یک جرقه کوچک شعله ور شود. این کار به صورت معمول در داخل موتور خودرو اتفاق می افتد. بنابراین اگر بنزین در هنگام آتش سوزی بر روی قطعات داغ خودرو بریزد در کسری از زمان آتش خواهد گرفت. از اینرو یکی از کارهای استاندارد این است که همواره به خودرو خود توجه کنید و اگر بوی بنزین را احساس کردید هرچه زودتر برای تعمیر آن اقدام کنید.
دومین دلیل برای آتش سوزی خودرو می تواند ناشی از نقص سیستم الکتریکی خودرو باشد. از انجایی که باتری خودرو میزان برق مورد نیاز برای ماشین را فراهم می کند از اینرو می تواند باعث بروز نواقص زیادی شود، بنابراین بهتر است که هر از گاهی اتصالات و وضعیت باتری خود را چک کنید. لخت بودن سیم می تواند باعث آتش سوزی شود. هنگامی که باتری در وضعیت رانندگی در حال شارژ شدن است، مخلوطی از بخار الکترولیت و گاز هیدروژن ممکن است از آن خارج شود که باعث خوردگی و پوسیدگی باتری و اتصالات می شود که می تواند خطراتی به همراه داشته باشد.
خودروهای سواری و و وسایل نقلیه مایعات زیادی با قابلیت اشتعال دارند که می توان به بنزین و گازوئیل، روغن موتور، روغن هیدرولیک و روغن ترمز اشاره کرد. هنگام روشن بودن خودرو این مایعات در حال گردش هستند و در صورت اینکه مسیرهای انتقال دارای مشکل باشند و سوراخ باشند می تواند نشتی داشته باشد و باعث بروز آتش سوزی شود. این موارد تنها برخی از دلایلی و نواقصی است که می توان باعث آتش سوزی خودرو شود.
امری مهم است که در خودرو از خاموش کننده استفاده کنید و یک نوع خاموش کننده برای خودرو خود داشته باشید. بنابراین انتخاب نوع کپسول آتش نشانی می تواند مهم باشد. قبل از انتخاب کپسول آتش نشانی بهتر است که با انواع کلاس آتش آشنا باشید.
نوع A: حریق ناشی از چوب، پارچه، لاستیک یا سایر جامدات.
نوع B: حریق ناشی از مایعات و گازهای قابل اشتعال نظیر بنزین، گازوئیل، گاز و روغن.
نوع C: حریق ناشی از الکتریسیته مانند سیم کشی خودرو.
بنابراین انتخاب کپسول پودرو گاز می تواند گزینه مناسبی برای اتومبیل شما باشد. اگر چه استفاده از این کپسول ممکن است باعث ایجاد خوردگی شود اما جای نگرانی نیست، زیرا بعد از اطفای حریق مواد می تواند شسته شود.
بهترین انتخاب برای کپسول آتش نشانی مخصوص خودرو کپسولهای با وزن یک الی دو کیلو برای کپسولهای پودر و گاز است.
بهترین محل برای نصب کپسول درخودرو محلی است که همیشه در دسترس باشد و در کمترین بازه زمانی در دسترس باشد. گذاشتن کپسول آتش نشانی زیر صندلی شاگرد می تواند یک گزینه خوب باشد زیرا همیشه راننده به آن دسترسی دارد. صندوق عقب هم می تواند گزینه مناسبی باشد.بهتر است که کپسول در محل خود ثابت باشد تا به آن آسیبی نرسد و باعث تخلیه آن نشود.
اکر نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی را نمیدانید میتونید مقاله ما در رابطه با نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی رو مطالعه کنید
پاسخ ها