یکی از مشکلاتی که افراد با آن روبه رو هستند خال های بدن به ویژه خال صورت است که در زیبایی ظاهری ما تاثیر زیادی دارد.
در این مقاله روش های برداشتن خال و هزینه های آن را بررسی میکنیم.
انواع خال:
1.خال های مادرزادی:
این خال ها از ایتدای تولد در بدن وجود دارد. خال های مادرزادی معمولا رایج هستند؛ اما اگر از حدی بزرگ تر شوند و رشد غیرعادی داشته باشند احتمال ابتلا به سرطان پوست یا ملانوم را افزایش می دهد.
2.خال های دیسپلاستیک:
مانند خال های دیگر هستند و اندازه معمولی دارند. زمانی که اندازه آن ها تغییر کند و شکل ظاهری ناهمواری داشته باشند ریسک ابتلا به ملانوم را افزایش می دهد همچنین ممکن است تغییر رنگ نیز بدهند.
3.خال های اکتسابی:
این خال ها سرطانی نیستند اما اگر تعداد آن ها زیاد شود (بالای 50 عدد) باید به آن رسیدگی شود. این مدل از خال از بعد تولد در بدن ظاهر می شوند و فقط در صورت افزایش، ریسک ابتلا به ملانوم را افزایش می دهد.
4.خال های اسپیتز:
برای تشخیص خوش خیم یا بد خیم بودن نیازمند به بیوپسی می باشد.
روش های برداشتن خال:
1.روش جراحی:
این روش اکسیزیون نام دارد. در این روش پس از تمیز کردن محل جراج، جراح به وسیله تیغ جراحی اقدام به برداشتن خال می کند. در این مرحله جراح بخشی از پوست سالم را نیز جدا می کند و سپس با فورسپس خال را بلند می کند. در ادامه جراح برای قطع خونریزی از روش کوتریزاسیون استفاده می کند.
2.خارج سازی کامل تراشه ای:
یکی از روش های دیگر تراش دادن خال به جای جراحی آن است که متاسفانه برای بررسی بافت پوست مناسب نمی باشد. در این روش پزشک به وسیله یک تیغ یا دو تیغ خال را تراش می دهد که در این روش احتمال بازگشت خال زیاد است.
3.جراحی برشی:
در این روش به وسیله جراحی، خال برداشته می شود وسپس محل بخیه زد می شود.
4.بیوپسی پانچ:
در این روش جراح به وسیله ابزار کوچکی شبیه به کاتر اقدام به سوراخ کردن پوست و برداشتن نمونه می کند؛ که احتمالا به بخیه نیاز دارد.
5.روش کرایو:
اگر خال غیر سرطانی باشد و ریشه عمیقی نداشته باشد، پزشک از روش کرایو (فریز کردن) استفاده می کند. در این روش مقداری نیتروژن مایع روی خال ریخته می شود که فرایند خون رسانی را متوقف می کند و اجازه برداشتن خال را به پزشک می دهد. در این روش احتمال آسیب به سلول های سالم پوست زیاد است.
6.پلکسر:
یکی از مزایای این روش، کوتاه بودن زمان آن است که به وسیله انرژی پلاسما که در نوک دستگاه شکل می گیرد، انجام می شود.
در این روش پس از برداشتن خال، آسیبی به پوست سالم وارد نمی شود و نیازی به بخیه ندارد.
7.لیزر(سوزاندن):
این روش غیر تهاجمی است و ریسک عفونت و خونریزی را کاهش می دهد. این روش به وسیله لیزر co2 انجام می شود که بین 20 الی 30 دقیقه طول می کشد و برای نقاط حساس مانند بینی و پلک استفاده می شود.
8.روش پلاسما:
قلم پلاسما، انرژی الکتریکی را به انرژی الکترواستاتیکی تبدیل می کند؛ که انتقال آن ازطریق ایمپالس شکل می گیرد و باعث ترکیب اکسیژن و نیتروژن می شود؛ که باعث تبخیر لایه های بیرونی پوست می شود.
9.Radio Frequency (RF):
اساس این روش استفاده از فرکانس رادیویی بالای 4 مگاهرتز است ؛ که باعث ایجاد گرمای کمی توسط الکترودهای میکروفیبر می شود. این روش بدون اعمال فشار می باشد و ابتدا اطراف خال بی حس شده و سپس خال تراشیده می شود. از این روش به عنوان بهترین روش برداشتن خال یاد می شود.
عوارض برداشتن خال:
یکی از نگرانی های عموم مردم، عوارض برداشتن خال است. اگر خال را به وسیله لیزر بردارید، احتمال عوارض جانبی را به حداقل می رسانید اما باید توجه داشته باشید که خارش و التهاب به مدت دو روز کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
بعد از برداشتن خال احتمالا با یکی از موارد زیر روبه رو می شوید:
1.تورم
2. قرمز شدن
3.التهاب
مراقب های لازم بعد از برداشتن خال:
برای پیشگیری از موارد بالا باید محل زخم را تا 48 ساعت خشک نگه دارید و همچنین سعی کنید محل زخم را تمیز نگه دارید.
ترمیم محل زخم :
برای ترمیم محل زخم خال روش های متفاوتی وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به استفاده از کرم های آبرسان، کلاژن ساز و ترمیم کننده اشاره کرد و در صورت نیاز می توان از دستگاه لیزر کیوسوییچ Nd-YAG استفاده کرد.
هزینه برداشتن خال چه قدر است؟
هزینه برداشتن خال با توجه تعداد، محل، نوع خال،در کلینیک زیبایی آنیل بین 1.500.000 الی 2.500.000 میلیون تومان است.
در دنیای امروز با توجه به پیشرفت علم پزشکی، روش های متفاوت و جدیدی برای برداشتن خال وجود دارد که آن ها را بررسی و مزایا و معایب هر کدام را به همراه هزینه آن توضیح دادیم
پاسخ ها