روغَن دستهای از مایعات است که با آب مخلوط خرید روغن نمیشوند و به دلیل آن که چگالی آنها کمتر از آب است، روی آب شناور میمانند. اصولاً روغن به چربی اطلاق میشود که در دمای اتاق معمولاً به حالت مایع میباشد بجز روغن نباتی و روغن حیوانی. روغنها هم همچون چربیها متشکل از تری گلیسرید، مونوگلیسرید و مقداری هم دی گلیسرید میباشند. از آنجا که روغن حاوی مقدار زیادی چربی اشباع نشدهاست، در دمای اتاق مایع میباشد. روغنها خرید روغن انواع مختلف دارند. میتوانند صنعتی بوده یا تنها برای مصارف خوراکی و پختوپز مورد استفاده قرار گیرند. در این بخش به توضیح در مورد روغنهای خوراکی که معمولاً برای پختن غذاها مورد استفاده قرار میگیرند، میپردازیم. روغنهای خوراکی روغنهای خوراکی را معمولاً از چربیهای نباتی یا حیوانی به دست میآورند. چربیهای نباتی در دمای اتاق مایعند. این نوع روغنها را اغلب از گیاهان، مغز میوه، دانه گیاه و… تهیه میکنند. البته اغلب چربیهای خرید روغن حیوانی در دمای اتاق به حالت خرید روغن جامدند و بنابراین نمیتوان آنها را جزو روغن به حساب آورد. اما برخی جانوران از جمله ماهی، وال و برخی از حیواناتی که در آب و هوای سرد زندگی میکنند، چربی بدنشان به حالت روغن مایع میباشد. معمولاً از روغن برای سرخ کردن و پختن غذا استفاده میشود. گاهی به منظور نگهداری از مواد غذایی هم به آنها روغن میزنند. روغن گردو روغن گردو از گردوی انگلیسی (همچنین گردوی فارسی) استخراج میشود. هر ۱۰۰ گرم روغن گردو حدود ۳/۶۳ گرم اسید چرب غیر اشباع ۸/۲۲ گرم چربی غیر اشباع۱/۹ گرم چربی اشباع تولید میکند. این روغن کلسترول ندارد. این روغن حدود دارای ۲/۲۲٪ اسید چرب اشباع اولئیک اسید اسید چرب امگا ۶ ۴/۱۰٪ آلفا لینولنیک اسید که نیاز بدن به اسید چرب امگا۳ را تأمین میکند. دیگر اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری برای بدن انسان است. موارد استفاده از آشپزی روغن گردو یک روغن خوراکی است خرید روغن و معمولاً به مقدار کمتری از دیگر روغنها در فراوری و آمادهسازی غذاها از آن استفاده میشود که این اغلب به دلیل بالا بودن قیمت ان است. این روغن دارای رنگ روشنی است و همچنین دارای عطر طعم خوبی و آجیل مانندی است اگرچه ممکن است در برخی از رستورانهای گرانقیمت خرید روغن سر آشپزها از این روغن برای سرخ کردن در تابه استفاده کنند. اما باید توجه داشت که این روغن در درجه خرید روغن حرارتهای بالا کاهش عطر و طعم را خواهد داشت و از ارزش غذایی آن کاسته خواهد شد و همچنین کمی مزهٔ تلخ در آن ایجاد خواهد شد. به علاوه پختوپز سریع با این روغن موجب از بین رفتن خاصیت آنتیاکسیدانی این روغن میشود. روغن گردو در مواردهایی مانند سس سالاد و غذاهای سرد دارای بالاترین ارزش غذایی و ایجاد عطر و طعم خاص و آشنای گردو است و این مهمترین خرید روغن مزیت آن است. اکثراً در فرانسه روغن گردو تولید میشود هر چند که در استرالیا خرید روغن و نیوزیلند و کالیفرنیا هم موجود است. موارد استفاده در هنر روغن گردو یکی از مهمترین روغنهای مورد استفاده نقاشان دوره رنسانس بود. آن زمان خشک شدن سریع و عدم وجود رنگ زرد روغن گردو را به عنوان یک روغن خوب و پاککنندهٔ برس تبدیل کرده بود. با این حال برخی میزان مرغوبیت خرید روغن روغن گردو را کمتر از روغن برزک میدانند. در مقیاس تجاری روغن گردو به سختی پیدا میشود و اغلب تقاضای آن کم است. در هنگام ذخیرهسازی به منظور تصفیه در ظروف گرم و بدون تهویه مناسب سریع فاسد میشود. به جای خرید روغن روغن گردو بسیاری از هنرمندان یا فروشندگان رو غن بذر کتان روغن دانه خشخاش و روغن گلرنگ را به عنوان جایگزین به فروش میرسد. به تازگی مشکل ترشیدگی و فساد این روغن با تصفیه رنگ تجاری روغن گردو درحالت قلیایی برای مصارف نقاشی و صنعتی است. در برخی از وسایل و ابزارهای آشپزخانه یا خانگی روغن گردو به عنوان روکش در تماس با مواد غذایی استفاده میشود مانند تخته گوشت باکاسههای چوبی. افرادی که روغن موم را مخلوط و با بررسی آن را فرموله میکنند برای روکش چوب زیرا روغن گردو روغن خوراکی است و در برابر اکسیداسیون خرید روغن مقاوم است. در کل این روغن ۱۰ درصد و نسبت مخلوطی از۳/۲ روغن و ۳/۲ موم فرموله شده برای روکش استفاده میشود. روغن خردل روغن خردل که برای ۳نوع روغن مختلف استفاده میشود از دانههای روغنی خردل تولید شدهاست: روغن چرب حاصله از فشار دادن دانهها اسانس حاصل از سنگ زنی دانهها و ترکیب کردن آنها با آب و استخراج و در نتیجه تولید یک روغن فرار توسط عملیات تقطیر. روغن ساخته شده توسط تزریق عصاره دانه خردل به یکی از روغنهای گیاهی مثل روغن سویا تندی روغن خردل به دلیل حضور isothiocynate allyl که فعالکننده بخش TRPV۱ است. روغن خالص این روغن دارای طعم تند است. از ویژگیهای تمام گیاهان خردل که از خانوادهٔ شب بو هستند به عنوان مثال کلم، گل کلم، شلغم، تربچه، ترب کوهی یا وسبی. این است که اغلب برای پخت پز در شمال هند، شرق هند، پنال، بنگلادش و پاکستان استفاده میشود. در بنگال، اورسیا، آسام و پنال این روغن بهطور سنتی برای پختوپز استفاده میشود. حدود ۳۰٪ از دانههای خردل را این روغن تشکیل میدهد. این روغن را میتوان هم از خردل سیاه و هم خردل سفید (brassica نیگرا) و خردل هندی قهوه ایی (juncca کلزا) و خردل سفید(hirta کلزا) تولید کرد. عطر و عطم تند از ویژگیهای بارز این روغن به دلیل وجود خرید روغن (آلیل ایزو تیوسینات) است. در حدود ۶۰٪ از اسیدهای چرب اشباع(۴۲٪ اروسنیک اسید و ۱۲٪ اولئیک است) است و تا حدود ۲۱٪ چربیهای اشباع شده اش شامل (۶٪ امگا ۳ آلفالینولئیک اسید و ۱۵٪ امگا۶ لینولئیک اسید) است و حدود ۱۲٪ چربیهای اشباع دارد. دانهٔ خردل مثل همهٔ دانهها از خانواده پراسیکا، از جمله کانولا (کلزا) و شلغم، دارای سطوح بالایی از امگا۳(حدود۱۱–۶٪) و یک منبع ارزان تولید انبوه مشترک گیاهی (به خصوص گیاهخواران) اسیدهای چرب امگا ۳ (در رژیم غذایی هند و دریای مدیترانه) باشد. روغن تخم کتان خرید روغن (برزک) دارای ۵۵٪ امگای ۳ گیاهی است اما رایج نیست به عنوان یک گزینهٔ مورد استفاده خرید روغن در پختوپز. روغن سویا دارای ۶٪ امگا ۳ است اما بیش از ۵۰٪ آن امگا ۶ است؛ که در حال رقابت با کارایی امگا ۳ است. بقیهٔ روغنها به جز کلزا و خردل ار دیگر منابع مشترک گیاهی به علت وجود امگا۳ در رژیم غذایی غربی و هندی است. به خصوص زمانیکه امگا۶ کم مصرف میشود، بدن انسان میتواند امگا۳ گیاهی را به امگا ۳ حاصل از خوردن ماهی یعنی ایکوزاپنتانوئیک اسید تبدیل کند و در مقدار محدود به عنوان یک منبع مفید برای گیاهخواران باشد. در هندوستان قبلاً برای پختوپز استفاده میشود اما در حال حاضر برای سیگار کشیدن خرید روغن و روشن کردن سیگار استفاده میشود. با این حال لازم است ذکر شود که حرارتهای بالا موجب آسیب رساندن به امگا ۳ موجود در روغن و کاهش نقش منحصر به فرد آن میشود. روغن خردل اغلب به عنوان یک روغن برای ماساژ بدن توسط ماساژورها انتخاب میشود و تصور میشود که برای کاهش خشکی پوست و بهبود گردش خون، توسعه عضلانی و بافت پوست از این روغن استفاده میشود و همچنین دیگر خصوصیت مفید این روغن ضد باکتریایی و دفعکنندهٔ حشرات بودن است. اثرات و مزایای روغن خردل بر سلامتی اثرات اروسیک اسید موجود در روغنهای خوراکی به روی سلامت انسانها مورد بحث و بررسی است. با این حال تاکنون هیچ اثر منفی برای سلامت انسانها یافت نشدهاست. مخلوط به نسبت ۴ به ۱ از اروسیک اسید و اولئیک است موجب تولید روغن لورنزو خرید روغن میشود که مورد استفاده در درمان فوروبیولوژیک اختلال نادر adrenoleukodystrophy است. روغن خردل تنها دریک مورد نامناسب برای مصرف گزارش شدهاست برای انسان در ایالات متحده، کانادا، اتحادیه اروپا و آن هم به دلیل محتوای بالای اروسیک اسید خرید روغن است. به دلیل برخی آزمایشهای انجام شده در مراحل اولیه بر روی موشهای صحرایی بودهاست. در مطالعات بعدی بر روی موشها مشاهده شد که موشها کمتر قادر به هضم چربیهای گیاهی (چه دارای اروسیک اسید چه بدون آن) از انسان و خوک هستند. در مطالعات نشان میدهد که فعالسازی نا کارآمد اروسیک اسید به فرم کوآاروسیک و سطح پایین از فعالیت لیپازی تری گلیسیرید خرید روغن و آنزیمهای بتا اکسیداسیون اروسیک اسید احتمالاً به تجمع چربیهای قلبی کمک میکند. قبل از این فرایند بهطور کامل درک شده بود و موجب به باور این قضیه شد که اروسیک اسید و روغن خردل هردو برای انسان بسیار سمی بودند. مطالعات اپیدییولوژیک نشان میدهد که خرید روغن در مناطقی که روغن خردل هنوز به روش سنتی استفاده میشود، خرید روغن روغن خردل ممکن است برخی از حفاظت در برابر بیماریهای قلبی و عروقی را موجب شود. در این مفهوم «سنتی» به آن معنی است که روغن تازهاست که روغن تازه استفاده میشود و چربیهای گیاهی به تعداد کمی به عنوان یک درصد کمی از کالری مصرفی کل است. این کشه آیا این اثر با توجه به ماهیت آروسیک خرید روغن بهطور خود به خودی باعث میشود از میزان چسبندگی پلاکت خون کاسته شود ویا خرید روغن به علت درصد بالایی از آلفا لینولنیک اسید ویا به ترکیبی از خواص روغن تازه آفتابگردان تصفیه شدهاست. این خرید روغن واقعیت که بیماری عروق کردند بدون علامت اولیه در گروههای مختلف و گونههای مختلف روغن خردل وجود ندارند؛ و این فرضیه که روغن خردل موجب اضافه وزن میشود است. استفاده از روغن خردل در جوامع سنتی برای ماساژ نوزاد استفاده میشود اما در مطالعه ایی به عنوان اثرات آسیبپذیری و نفوذپذیری پوست شناخته شدهاست. مطالعات دیگر بر روی نمونههای بزرگترشان دادهاند که خرید روغن (https://rozesashop.com/food/oil/) ماساژ با روغن خردل موجب بهبود وزن و میانگین قد نوزاد در مقایسه با نوزادان خرید روغن بدون ماساژ میشود. البته روغن کنجد گزینهٔ بهتری برای این استفادهاست.
پاسخ ها