بررسیهای جدید نشان میدهد اپلیکیشن های آی او اس اطلاعات شخصی کاربران را با هدف تبلیغاتی و بازاریابی جمعآوری میکنند. در این خصوص مدیرعامل اپل از اعمال محدودیتهایی برای جلوگیری از جمعآوری اطلاعات توسط رهگیرها خبر داد.
شرکت آمریکایی اپل همواره ادعا میکند که بر خلاف سایر شرکتها از کاربران خود سوءاستفاده نکرده و اطلاعات آنها را به سایر شرکتهای نمیفروشد، اما بررسیهای جدید نشان میدهد که این ادعای اپل آنگونه که میگوید صحت ندارد. یکی از کارشناسان فعال در وال استریت ژورنال (WSJ) به صورت اتفاقی متوجه شد که اپلیکیشن Curious World اطلاعات فرزندش را پس از جمعآوری به فیس بوک میفرستد، از این رو این کارشناس تصمیم گرفت تا در این خصوص تحقیقات گستردهای را انجام دهد.
جاسوسی اپلیکیشن های آی او اس
این کارشناس فعال در وال استریت ژورنال با همکاری سایر کارشناسان این حوزه حدود 80 اپلیکیشن عرضه شده در گروه Apps We Love فروشگاه اپ استور را مورد بررسی قرار داد که نتایج به دست آمده نشان میدهد 79 اپلیکیشن در این دستهبندی اطلاعات شخصی کاربران خود را با هدفهای تبلیغاتی و بازاریابی جمعآوری میکنند. رهگیرهای شاخص ثالث چنین اطلاعاتی را جمعآوری کرده و به شرکتهایی چون فیس بوک و گوگل میفرستند.
برخی از منابع مرتبط به شرکت اپل در این خصوص عنوان میکنند، تیم کوک، مدیرعامل اپل برای جلوگیری از رهگیرهایی که در اپلیکیشنهای مخصوص کودکان فعالیت میکنند محدودیتهایی را در نظر خواهد گرفت. چنین مشکلاتی توسط نشریههای دیگری نیز مورد بررسی قرار گرفته است که یکی از این نشریهها با همکاری شرکت Disconnect اطلاعات ارسال شده یک گوشی آیفون را به مدت یک هفته مورد بررسی قرار دادهاند که نتایج نشان میدهد در این بازه زمانی حدود 5400 رهگیر شناسایی شد. این رهگیرها توانستند در طول یک ماه حدود 1.5 گیگابایت از اطلاعات این کاربر شامل موقعیت مکانی و شماره تماس را به سایر سرورها ارسال کنند. به طور کلی چنین گزارشهایی جاسوسی اپلیکیشن های آی او اس به صورت شبانه را نشان میدهد.
منبعwsj
پاسخ ها