Apps

Apps

بهترین برنامه و بازی های اندروید را با ما تجربه کنید
توسط ۶ نفر دنبال می شود
 ۱ نفر را دنبال می کند

شیائومی، ویوو و اوپو سیستم عامل هواوی را تست می‌کنند؛ یکی برای همه، همه برای یکی!

 

به نظر کمپانی‌های چینی‌ در مقابل موج تحریم‌های غرب صف آرایی کرده و تصمیم به حمایت از سرشناس‌ترین برندشان یعنی هواوی گرفته‌اند. بنابر برخی اخبار شیائومی، ویوو، اوپو و تنسنت مشغول تست سیستم عامل هواوی و همکاری برای توسعه آن هستند!

تحریم‌های اعمال شده از سوی غرب علیه هواوی ضربه‌های سنگینی به این کمپانی وارد کرد. از جمله مهم‌ترین این تحریم‌های هواوی می‌توان به قطع همکاری ARM و گوگل اشاره کرد. به موجب تحریم اعمال شده گوگل می‌بایست پشتیبانی اندروید را از هواوی دریغ و با این کمپانی همکاری نکند. اما هواوی نیز بیکار نماند و سریعا جایگزینی موسوم به هانگ منگ برای خود پیدا کرد. البته گفته می‌شود سیستم عامل هواوی در طی 7 سال اخیر توسط این غول چینی به صورت مخفیانه توسعه یافته و حاصل کار یک شبه نیست.

 

با توجه به گزارش منتشر شده در روزنامه چینی Global Times (متعلق به دولت کمونیستی چین) به نقل از یک منبع ناشناس و نزدیک به هواوی، گویا تنها هواوی نیست که از سیستم عامل هانگ منگ استفاده خواهد کرد. کمپانی‌های گوشی ساز چینی از جمله شیائومی، ویوو و اوپو نیز قصد دارند تا سیستم عامل هواوی را روی محصولات خود آزمایش کنند. در این آزمایش و بررسی غول اینترنتی چینی یعنی تنسنت نیز مشارکت دارد. تاکنون هیچ یک از کمپانی‌های نام برده به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند.

این روزنامه چینی به نقل از آقای ریچارد یو، مدیر عامل اجرایی بخش محصولات مصرفی هواوی مدعی است که هانگ منگ 60 درصد از اندروید سریع‌تر است. این روزنامه اظهار داشت سیستم عامل هواوی به لطف همکاری این کمپانی‌ها تا چند ماه دیگر عرضه خواهد شد. پیشتر گمان می‌شد که فبلت‌های هواوی میت 30 اولین محصولات هواوی با سیستم عامل هانگ منگ باشند، اما روزنامه Global Times مدعی شد عرضه هانگ منگ با پرچمداران خانواده هواوی پی 40 صورت می‌گیرد؛ گوشی‌های خانواده پی 40 در سال 2020 معرفی و عرضه خواهند شد. درباره زمان عرضه هانگ منگ گزارش‌های ضد و نقیض متفاوتی وجود دارد و خود هواوی زمان عرضه آن را محرمانه خوانده بود.

البته با توجه به ماهیت روزنامه نمی‌توان این خبر را قطعی دانست و بایستی بررسی‌های بیشتری انجام داد؛ چرا که این خبر می‌تواند تنها جنبه تبلیغاتی داشته باشد. هرچند از دولت چین نیز بعید نیست که دیگر کمپانی‌های چینی را وادار به همکاری با هواوی و استفاده از سیستم عامل هواوی در محصولات خود کنند. به این موضوع نیز باید توجه کرد که استفاده دیگر کمپانی‌ها از سیستم عامل هانگ منگ می‌تواند در چین بازخورد مثبتی داشته باشد،‌ اما احتمالا در بازار جهانی به دلیل بی اعتمادی به نرم افزارهای چینی این اقدام موفقیت آمیز نباشد و ممکن است سازندگان گوشی‌هایی که برای بازارهای خارجی عرضه می‌کنند را با اندروید راهی بازار نمایند.

 

در این بین نکته‌ ریزی که بایستی به آن توجه کرد این است که اوپو و ویوو در کنار وان پلاس و ریل‌می همگی برندهایی متعلق به کمپانی چینی بی‌بی‌کی الکترونیکس هستند و همکاری اوپو و ویوو با هواوی و نصب سیستم عامل هواوی روی گوشی‌های این دو برند به معنی این است که بی‌بی‌کی زیر پرچم هواوی می‌رود و این احتمال وجود دارد که هواوی بعدها برای داشتن سهم بیشتری از بازار نسخه‌ای متفاوت از هانگ منگ را در اختیار دیگر سازندگان قرار دهد. بیان این نکته نیز خالی از لطف نیست که بی‌بی‌کی با 4 برند خود بیشترین سهم از بازار چین را دارد و پس از سامسونگ دومین «سازنده» بزرگ گوشی‌ هوشمند در دنیاست، در حالی که هواوی دومین «برند» پرفروش است.

نکته جالب اینجاست که روزنامه هنگ کنگی South China Morning Post (متعلق به گروه علی بابا) این سوال را مطح می‌کند که آیا هواوی بدون داشتن تضمین از بحث‌های تجاری رؤسای جمهور آمریکا و چین در این جنگ تجاری شانسی خواهد داشت یا خیر. به گفته این روزنامه هواوی به فناوری‌های بنیادی آمریکایی وابسته است و عدم دسترسی هواوی به خدمات اندروید را عاملی برای کاهش علاقه مردم نسبت به خرید گوشی‌های هواوی می‌داند. به گفته South China Morning Post هواوی نصف فروش خود را مدیون بازار خارجی است و گوشی‌ای که از خدمات گوگل محروم است در بازار خارجی چندان به درد بخور نیست.

 

روزنامه هنگ کنگی این نکته را نیز متذکر شد که سامسونگ دارای طیف گسترده‌ای از گوشی‌های پایین رده تا پرچمدار برای تمامی سلیقه‌ها و خریداران با سطح بودجه مورد نظرشان است و حذف هواوی از بازار اندرویدی‌ها، خریداران را بیش از پیش به سوی گوشی‌های سامسونگ سوق می‌دهد. همچنین قطع خدمات گوگل برای گوشی‌های هواوی فرصتی برای دیگر برندهای چینی از جمله ویوو و شیائومی است و می‌توانند سهم بازار هواوی را از آن خود کنند.

در این بین بلومبرگ نیز خبر از مهاجرت احتمال گوگل و اپل به خارج از چین می‌هد. بنابر این گزارش اپل و گوگل مشغول بررسی گزینه‌های در دست برای تولید محصولاتشان خارج از چین هستند تا از جنگ تجاری بین آمریکا و چین در امان بمانند. این گزارش همچنین اظهار می‌دارد گوگل پیشتر محصولات خانه هوشمند نست ترموستات و سرورهایش را به خارج از چین منتقل کرده تا همچنان بتواند میزبان ترافیک اینترنتی از آمریکا باشد و از اقدامات خصمانه چینی‌ها نیز دوری کند. اپل نیز یک نقشه پشتیبان برای موقعی که جنگ تجاری آمریکا و چین از کنترل خارج شود دارد و کمپانی تایوانی فاکسکان که عهده دار مسئولیت ساخت گوشی برای کوپرتیونی‌هاست نیز می‌تواند تمامی محصولات اپل را در دیگر کارخانه‌هایش خارج از چین تولید کند.

 

طبیعاتا گوگل بیشترین ضرر را از این ائتلاف چینی که علیه اندروید شکل گرفته متحمل می‌شود. البته سرویس‌های گوگل در چین از قبل مسدود هستند و هواوی از نسخه متن بازی از اندروید برای بازار داخلی استفاده می‌کرد. این اقدام سبب می‌شد تا گوشی‌های هواوی در خاک چین آپدیت‌های امنیتی کمتری دریافت کنند؛ به همین دلیل گوگل از دولت آمریکا خواسته بود تا اندروید را از تحریم‌هایی که علیه هواوی اعمال می‌شود مستثنی کند تا هواوی همچنان از این سیستم عامل استفاده و گوشی‌های این برند اقلا در خارج از بازار چین آپدیت‌های امنیتی دریافت کنند. از سوی دیگر عدم استفاده هواوی از سیستم عامل گوگل سبب می‌شود تا گوگل قادر به نمایش تبلیغ روی گوشی‌های دومین برند پرفروش دنیا نباشد و بخش زیادی از درامد حاصل از سرویس تبلیغات خود را از دست می‌دهد.

در صورتی که آمریکا در تصمیمش تجدید نظر نکند، سیستم عامل هواوی هانگ منگ که گویا خارج از چین با نام آرک او اس عرضه می‌شود یک چاقوی دو لبه است که یا در شکم خود هواوی فرو می‌رود یا گوگل! هواوی بایستی سیستم عامل خود را هرچه سریعتر و با موفقیت عرضه کند و عرضه گوشی‌های خود را همچون قبل پایدار ادامه دهد تا اعتبار این برند را حفظ کند. همچنین ترغیب مردم در خارج از چین برای مهاجرت به سیستم عامل هواوی بسیار سخت خواهد بود،‌ به خصوص آنکه مردم دیگر کشورها به تمامی خدمات گوگل دسترسی دارند. حال اگر سیستم عامل هواوی هانگ منگ نتواند موفق شود و خریدارن مایل به استفاده از آن نباشند، آنگاه این غول چینی ضرر بسیاری خواهد کرد و مشخص نیست چه آینده‌ای در انتظارش باشد.

نظر شما چیست؟ همکاری هواوی با دیگر سازندگان چینی گوشی‌ هوشمند را عقلانی و عملی می‌دانید؟

منبع :ForbesSouth China Morning Post

Apps
Apps بهترین برنامه و بازی های اندروید را با ما تجربه کنید

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋