پس از فیلتر شدن اپلیکیشن پیام رسان تلگرام در ایران، بسیاری از کاربران به استفاده از فیلترشکن برای ورود به تلگرام روی آوردهاند. در این مطلب، میزان سرچ کلمه فیلترشکن در گوگل در استانهای مختلف کشور را مشاهده میکنید.
چندی پیش و پس از حرف و حدیثهای بسیار، تلگرام با حکم قضایی بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه در ایران فیلتر شد. این اپلیکیشن روسی در کشورمان فراتر از یک پیام رسان معمولی است و با بیش از 40 میلیون کاربر ایرانی تبدیل به یک رسانهی فراگیر شده بود. به همین دلیل فیلتر شدن آن در ایران اقشار مختلف را تحت تاثیر خود قرار داد و اعتراضات بسیاری را در پی داشت.
حتی اعضای دولت دوازدهم از جمله محمدجواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات)، حسامالدین آشنا (مشاور رئیس جمهور) و شخص حسن روحانی در اظهارنظرهای مختلف به موضوع فیلتر شدن تلگرام واکنش نشان دادند و با آن مخالفت کردند. دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت بیانیهای را منتشر و بر دسترسی آزاد مردم به اطلاعات به عنوان یکی از مصادیق حقوق شهروندی تاکید کرد.
بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز مخالفت خود با فیلترینگ را نشان دادند. یکی از جالبترین اظهار نظرها در این رابطه توسط فاطمه سعیدی منتشر شد. وی در توییتر خود نوشت:
فیلترینگ تلگرام، آنهایی را که خواستار عدم استفاده مردم از این پیام رسان بودند به هدف نرساند، اما احتمالا کسانی در وزارت خارجه آمریکا خوشحال هستند که سیل میلیونی ایرانیها به استفاده از فیلترشکن معرفی شده توسط رسانههای آنان روی آوردهاند.
این نکته که فاطمه سعیدی به آن اشاره کرد کاملا درست بود، چرا که پس از فیلترینگ تلگرام بیشتر کاربران به استفاده از فیلترشکن روی آوردند و طبق سرچ آمار گوگل، جستجوی کلمه فیلترشکن در این مدت چند برابر شده است. این امر میتواند یک بحران جدید باشد؛ بحرانی که در آن کاربران در ردههای سنی مختلف امکان دسترسی به تمام محتواهای فضای سایبری را خواهند داشت.
اخیرا، روزنامه اعتماد آمار بیشترین جستجوی کلمه فیلترشکن در استانهای مختلف را منتشر کرده که در ادامه میتوانید آن را مشاهده کنید. این آمار از طریق گوگل ترندز به دست آمده و میزان جستجو بر اساس تعداد جستجوها به نسبت جمعیت استان محاسبه شده است.
منبع :Jamaran
پاسخ ها